обороти с характер....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Re: обороти с характер....

Мнениеот uomoto » Чет 26 юли 2012 7:41

Не играят оборотите. Колата няма никаква разлика изгорял/работещ. Първия го карах така изгорял месец и нещо. Като изгори ми дава грешка EVAP и на таблото свети лампата CHECK.... През VCDS възможно ли е да се настрои?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 26 юли 2012 10:43

Не може да се настройва с ВагКом.Провери с уред дали не получава +12в постоянно.Не трябва да е така.Ще споделя и какво прави моя ама не ми се занимава да го търся откъде е.Спря да щрака но не гори.Купих от колега от форума и пак същата работа.Като откача маркуча от страната на съда с активния въглен си щрака така както писах в предния си пост ама няма файда да е така.Яд ме е че не проверих дали не се е запушил този филтър и оттам вакума от колектора да блокира буталото на клапана и електромагнита да не може да го притегли.Провери го това защото може да е една от причините да гори при теб.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Пет 27 юли 2012 10:17

Току що проверих и няма 12 волта. Интересното е, че клапанчето започна да си щрака. Не е изгоряло... значи лампата CHECK е от нещо друго, но на VCDS ми дава грешка EVAP. :D
И да поясня , лампата(CHECK) светна като качих до 4 хил. оборота на 1-ва скорост...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”