Шенкелите удрят в биалетките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Re: Шенкелите удрят в биалетките

Мнениеот victory1983 » Пет 27 юли 2012 20:57

Няма нищо специално в моята кола,но явно доста от вас не са виждали биалетка навиваща се на щангата!Там няма какво да се обърне обратно или нещо такова!Ще снимам какво е положението и дано някой реши проблема!И още нещо-правя разлика между отделните елементи по предницата на колата,няма нужда някой да се заблуждава,че става въпрос за накрайници и т.н!

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 27 юли 2012 21:23

Снимай в момента на удара.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 юли 2012 10:04

Добре де,дайте малко история на проблема - така си си я купил,събудил си се една сутрин и вече е била така,а преди това и е нямало нищо (силно се съмнявам),сменял си рязни неща и после е станала така или какво? Обикновено причината да стане така е нещото,което си направил и след него вече не е била в ред mhihi
Биалетките ги знам кои са,до колкото помня наистина няма какво да им се обърка.
Важно е да знаем,защото разликите може да идват от много неща и ако така си я купил,едва ли някой тук ще може да ти помогне без да я види,защото може да е правен какъв ли не сбирщайн по тази предница и половината неща да не са за тази кола...
Ако е сваляна рейка и не е зацепена като хората,симптомите са други - закача само от едната страна и не завива еднакво в двете посоки,а ти не казваш да има такъв проблем.
Ако накрайниците не са за тази кола,няма да и докарате геометрията на предния мост на реглажа,а ако успеете,ще има проблема с различното завиване на двете посоки (на лявто примерно завива на 85 градуса,на дясно на 50 mhihi ),а ти не казваш за такъв проблем.
Ако накрайниците са монтирани наобратно,тогава джантата закача в тях,а не в биалетките.
С колко широки джанти я караш тази кола ( J )?
За решаването на проблема трудно някой може да каже без да я види,защото може да е от десетки неща и някои са доста далеч от възможностите ни (примерно криво магаре няма как някой да види дори по снимка).

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Съб 28 юли 2012 16:34

Значи колата я взех в меко казано лошо състояние!Карам с оригиналните АБФ-ски джанти!По предницата съм сменил единия накрайник,тъмпоните на носачите и биалетките!Реглажа на предницата мина без проблем,няма и проблем с завиването в двете посоки!Слизайки в канала да видя нещо ми се наби в очите и това как е лъснало желязото на шенкела от удари точно в биалетките!В момента не мога да го снимам,но както казваш от снимка няма да се разбере,а всеки може да си представи как би удрял шенкела в биалетката!Идеята на темата ми беше,дали някой си е имал работа с такъв проблем,къде е сбъркано нещото!За мен единственото логично нещо е да е сложена рейка с по голям ход,защото ако има нещо криво би трябвало да удря едната страна и да дава някакъв друг проблем!

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Съб 28 юли 2012 17:38

Малко е лошо качеството!
Прикачени файлове
004.jpg
004.jpg (12.82 KиБ) Видяна 646 пъти
005.jpg
005.jpg (13.29 KиБ) Видяна 644 пъти
006.jpg
006.jpg (12.6 KиБ) Видяна 643 пъти
007.jpg
007.jpg (12.26 KиБ) Видяна 639 пъти
008.jpg
008.jpg (13.25 KиБ) Видяна 639 пъти

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 28 юли 2012 18:07

Винаги ли е била така? Да не са объркани биалетките да са сложени по-дълги?

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Съб 28 юли 2012 18:42

Колега не съм професионалист но от последната снимка се вижда несъответствие с разположението на биалетката спрямо шенкела, което ме навежда на мисълта че са правени експерименти с тия шенкели (или колата е със зверски добре прикрит от предишия собственик удар)и е покривено всичко.

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Съб 28 юли 2012 18:43

Биалетките,които махнах са същите като тези,които сложих!Мисля,че няма друг размер!

Потребителски аватар
zfa159
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 юли 2012 19:22

Аз съм виждал само един вид такива,не съм срещал дълги,къси и т.н. и едва ли проблемът е в тях.За рейката - виж колко оборота прави волана на ляво и на дясно от централното положение.До колкото помня при Голф 3 бяха 2 пълни оборота и оше съвсем малко в посока,ама това лесно може да го провери някой колега с гоУф (аз мога да видя на пасата ама няма да е от полза,понеже ни трябва да видим голфовата рейка).Аз от снимките нищо не можах да видя,защото не мога да ги отворя в по-голям размер... Възможно е да е пипано по шенкелите ама трябва да са сменени и двата,явно с някакви други...
:beer

danushin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danushin » Съб 28 юли 2012 19:34

на снимката от първа страница се вижда, че ухото на носача за което се хваща биалетката е отгоре, а на твоята май е отдолу. незнам как трябва да бъде. би се получило ако са разменени носачите (ако изобщо може).

Потребителски аватар
zfa159
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 юли 2012 19:37

Да,на първата снимка са разменени,те това писаха и колегите.Не е правилно там и са точно обърнати ляв и десен (може). При колегата са си както трябва - отдолу.
Има някаква причина ама така трудно може да се види,понеже никой не знае кой какво е натворил по колата и кое е от нея и кое не.Това за рейката е възможен вариант,заради което колегата тртябва да види оборотите на ляво и на дясно.

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Съб 28 юли 2012 19:40

Рейката наистина ще проверя още утре колко оборота прави(не се бях сетил)имам още един голф за целта!И аз натам отивам,че е сменяно нещо и не е от голф!За колегата,който казва за удар или нещо подобно-обстойно съм гледал колата и друг човек я е гледал-криво в следствие на удар няма!Колата съм я карал с 180-190 без проблеми(дърпане,нестабилност)и такива,в завой съм влизал много смело 110-120-отново нищо!Така че,сериозния удар отпада!

Потребителски аватар
zfa159
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 юли 2012 19:49

При сериозен удар няма да и докарате реглаж най-малкото.Така или иначе ако е криво магарето или носачите или шенкелите,тогава реглаж не можеш да и докараш,защото ще бяга всичко отпред спрямо задницата и стенда ще реве много,че няма геометрия.Също така при криво окачване обикновено драмата е само от едната страна.Непонятно ми е как може да се удари колата така,че и от двете страни да завива много повече,някак си не мога да си го представя.Вероятно рейката не е от тази кола.Не знам ако са боднали пасатова дали ще има такъв ефект,понеже не помня какви им бяха разликите (това с оборотите ще си каже).
Също така ако с оборотите не излезе нищо,може да се мери хода на рамената,щом си имаш друг гоУф за експерименти.Мерите при пълен завой на гумата какво е разстоянието от края на корпуса на рейката (където започва маншона) до центъра на кормилния накрайник. Рейката може да има същия брой обороти и това да те заблуди,ама реално зависи каква е предавката долу на самия гребен и примерно един оборот на колко см изместване на рамото отговаря,понеже реално това е по-важно в случая със завиването на гумите.Само че трябва да го премериш прецизно.
Пробвай с оборотите да видим дали ще има разминавания.
:beer

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Нед 29 юли 2012 10:12

Проверих оборотите на рейките-еднакви са!Остава да меря рамена!Друго,което ще проверя е шенкелите,може да са пасатовски,ако изобщо може да се сложат такива!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”