На Газ ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Re: На Газ ?

Мнениеот Ico_kj » Съб 28 юли 2012 7:46

4естно казано колеги аз преди да сложа газ имах ло6о мнение за нея но след като я сложих и покарах и видях 4е давам по малко пари за гориво а карам колата си пове4е от преди и сега ве4е никои неможе да ме убеди 4е не е добре на газ. Който не е сложил газ той няма как да разбере реално за какво говорим, и 4е тя е до икономи4на и от дизела не като литри а като цена,за6тото при разход 8литра на 100 км на газ при цена 1.20 лв ето ти 10 лв грубо,а дизела дори при разход 6 на 100 е поне 14 лв при тези цени .

Потребителски аватар
undisput
Автомобил: VW Golf 1.6 GL
Двигател: PN 1991
Контакти:

Мнениеот undisput » Пон 30 юли 2012 20:33

Колеги, какво да ви кажа?
Докато карах курсовете за мотокарист, учех за електрокари и мотокари, които мотокари в стечение на времето станаха газокари. Относно газокарите какви са предимствата?
1.По-малко вредни емисий, при добър катализатор никакви. Демек в затворени помещения няма голяма опасност от задушаване, като да речем когато има много гъста мъгла.
2. По-евтина алтернатива на останалите горива. Е верно е, че разхода на карбораторите се качва с 1-2 литра но все пак дали ще караш със 6 литра бензин или нафта на 100 километра смесен разход грубо говоря за двигател 1.6 или с 8 литра газ има си разлика в сметката.
3. Ако си с газов инжекцион ще ти е по-голям разхода с до 1,5 литра, дефакто когато зареждаш друго гориво за 15 лева за 100 км, като сипеш газ 15 лева ще минеш около 200 км.

Проблеми които могат да ти възникнат.
1. VW ако не са им регулирани както трябва газовите след около 5000 км дават грешки и не палят, трябва пренастройка.
2. На равно нямаш грижи можеш да си караш и със 120 км/ч и с повече на газ, но как види малко баир и ти е малък двигателя и голямо купето (пример Голф 3 1.4) забрави да вдигнеш повече от 100 без да удариш 5000 оборота.

Ами това е което знам. Mеждо другото някой да знае да ми каже кой зима ефтино за слагане на газови уредби при положение, че си имам всички щуротии, само трябва да ми се сложи плочка за моно и някоя и друга тръбичка там дето трябва. От Пазарджик съм, може и в Пловдив да отида няма проблеми!

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Чет 02 авг 2012 15:35

undisput написа:Проблеми които могат да ти възникнат.
1. VW ако не са им регулирани както трябва газовите след около 5000 км дават грешки и не палят, трябва пренастройка.

Интересно и съмнително :roll:

Потребителски аватар
undisput
Автомобил: VW Golf 1.6 GL
Двигател: PN 1991
Контакти:

Мнениеот undisput » Пон 29 окт 2012 14:59

Ivo 1983 написа:

кое ти е съмнителното?

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Пон 29 окт 2012 15:01

undisput написа:
Ivo 1983 написа:

кое ти е съмнителното?

Цялото това обобщение!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 29 окт 2012 16:36

undisput написа:Колеги, какво да ви кажа?
Докато карах курсовете за мотокарист, учех за електрокари и мотокари, които мотокари в стечение на времето станаха газокари. Относно газокарите какви са предимствата?
1.По-малко вредни емисий, при добър катализатор никакви. Демек в затворени помещения няма голяма опасност от задушаване, като да речем когато има много гъста мъгла.
2. По-евтина алтернатива на останалите горива. Е верно е, че разхода на карбораторите се качва с 1-2 литра но все пак дали ще караш със 6 литра бензин или нафта на 100 километра смесен разход грубо говоря за двигател 1.6 или с 8 литра газ има си разлика в сметката.
3. Ако си с газов инжекцион ще ти е по-голям разхода с до 1,5 литра, дефакто когато зареждаш друго гориво за 15 лева за 100 км, като сипеш газ 15 лева ще минеш около 200 км.

Проблеми които могат да ти възникнат.
2. На равно нямаш грижи можеш да си караш и със 120 км/ч и с повече на газ, но как види малко баир и ти е малък двигателя и голямо купето (пример Голф 3 1.4) забрави да вдигнеш повече от 100 без да удариш 5000 оборота.

Ами това е което знам. Mеждо другото някой да знае да ми каже кой зима ефтино за слагане на газови уредби при положение, че си имам всички щуротии, само трябва да ми се сложи плочка за моно и някоя и друга тръбичка там дето трябва. От Пазарджик съм, може и в Пловдив да отида няма проблеми!

Знам в Пловдив едни другари взимат 250 лева за прехвърляне от една кола на друга. Предполагам с малко пазарлък ще се кандардисат на 200 за монтажа на твоята :) Ако имаш интерес пиши лично да ти дам телефон и адрес на сервиза, не са ми никакви просто съм доволен от всичко каквото са правили по моята газова не съм имал дертове след тях :)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 29 окт 2012 19:07

В Асеновград ще го направят за по-малко пари.. За монтаж на газова искат към 60-70лв :beer Ако си имаш частите..

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 29 окт 2012 21:03

predat0r написа:В Асеновград ще го направят за по-малко пари.. За монтаж на газова искат към 60-70лв :beer Ако си имаш частите..

Газова да, горе става дума за ГИ.
Аз съм доволен от газта, че е евтина, честно писано обаче по-съм доволен от състоянието на автомобила за това лашкам на газ, от както смених меката връзка при 80-90-извънградско не се чува вътре шум от двигателя, при 130 на магистралата естествено се чува само как огледалата порят въздуха, гори ми около 10 там. Един съществен недостатък - много начесто се зарежда, писна ми живота по бензиностанциите. Финансово е единствено хубаво на газта. Не карам от кеф обаче. Най-си обичам бензина, но не ми по джоба.
Ако беше излязла стока и дизеловата ми барака щях да си тракам на нафта - сипваш веднъж месечно и забравяш и имаш прилична тяга(поне е по-добра от тази на газ - Пасати, комбита 1,9тди срещу 1,8ми, конете им са равни). Разлика във вървежа доста сериозна, дизела излиза 2лв по-скъпо извънградско, в града идва и по-евтино даже при моите 13 литра за 100км и понякога повече газ срещу 6 максимум (аиде 6,5) дизел. Карам пенсионерски в града, признавам си без бой. Оставям Лади, Трабанти и Варбурзи да ме кривят по светофарите.
Следващата ми кола отново ще е ТДИ, дай Боже читава. Както при газта, който не е карал, той не знае за какво става дума. Пък ако има и на черно е върха на сладоледа, който аз не съм изпитал към момента.
Пак повтарям газта не е лоша, но не е супермегаяко преживяване, а задължителен елемент за 18-20 годишен автомобил. Просто финансово изгодно.

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пон 29 окт 2012 23:30

Разбира се че съм +++ за газта. А при по-добра настройка и богата смес, колата ми върви малко повече отколкото със ОMV 100! Състоянието е напълно изправно на всички, 1,8abs е мотора.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Вто 30 окт 2012 2:22

malinakis написа:Колеги няма какво да се лъжем, бензинът си е бензин и газта няма как да го замести пълноценно...
...Ако имахме пари никой нямаше да кара на газ...
Ето това е обобщено и най-вярно. Всичко друго са глупости!
Няма да карам, но газ не слагам! Две коли съм купувал на газ и първата ми работа беше да изхвърля всякаква газова смрад от тях. Не съм баровец, но колата е правена да върви с бензин. Преди да ме полазят газифицираните, ще вметна, че това си е мое решение и е в отговор на колегата, който е пуснал темата. Спора газ-бензин и бензин-дизел е обречен на провал, за това да не го започваме изобщо. :beer

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Вто 30 окт 2012 3:04

Б3 ABS на газ вече от 8-9 години,разхода ми в София е
12-13 газ 1.36лв х 12=16.32лв
бензина го смятам 10литра(тази кола от 6 години не съм я засичал колко гори бензин градско eusa само паля на бензин mhihi )
10 х 2.61лв=26лв
та 26лв бензин и 16лв за газ,та тази тема е безсмислена
както имам един колега той си кара на бензин понеже не искал да се цигани да слага газ
та даже и ме убеждава колко хубаво е да се ходи на работа със автобус-както той прави много често :063: mhihi защо ли?
тва е няма пари за бензин ама иначе той кара колата си на БЕНЗИН и се чуства горд с това
а тва е ясно защо карат повечето хора на газ,заплатите са ни виновни за това
защо да не карам колата си на газ като ми излиза евтино,дори и да съм добре финансово-тези пари ще отидат за друго нещо

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 окт 2012 9:56

Нито заглавие като хората, нито смисъл някакъв в темата.

Върни се в “Автогазови уредби”