Ланчия Либра

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Ланчия Либра

Мнениеот kristianatanasov » Съб 28 юли 2012 21:02

Баджанака има Либра,за 2години сигурно я е платил още един път,по ремонти!Иначе и неговата в началото беше много лачена,с 5лети джанти и всичко работеше :)
Ето една снимка която говори много :)
Тук го дърпам към сервиза...ама за какво беше не си спомням....то да беше един път....
Изображение

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 29 юли 2012 10:15

kristianatanasov написа:Баджанака има Либра,за 2години сигурно я е платил още един път,по ремонти!Иначе и неговата в началото беше много лачена,с 5лети джанти и всичко работеше :)
Ето една снимка която говори много :)

И какво говори снимката,че недочувам?
Между другото,тая либра и сега си има летите джанти и изглежда по-лачено от пасата до нея ;)

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 29 юли 2012 12:16

Само дето Пасата е на 20-на години,а Ланчата е има няма 10год mhihi По въпроса за италиянските коли,да добри са но до 5-6 год.След това създават доста ядове.Направени са по недомислено!Лично мое мнение,че на става за покупка на старо.Но като винаги голяма част от купувачите се подвеждат от камарата екстри по колите които имат.Което е ОгромнА грешка!Има хора които първата му работа е да види дали работят ел стъкла или климатик,вместо да отворят предния капак,да видят масло,антифриз да запалят да чуят как работи мотора.Пример за потдръжка на Фиат-купе:за да му смените агр.ремък,се сваля двигателя :shock не благодаря...

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 29 юли 2012 12:59

Предполагам една от главните причини човек да си смени колата е за да получи повече комфорт и лукс изразени по физически и духовен начин.Т.е. нормално е да погледне първо нещата които са предпоставка да вземе „новия" си автомобил, а в последствие да провери дали са изпълнени и допълнителните условия за покупка (надежден двг, надеждно окачване и пр.).
Има нещо вярно, че надеждността е обратнопропорционална на екстрите, но е някак си неприятно когато се залага на „максималната надеждност", т.е. велосипед вместо кола, грозна и глупава жена вместо красива и умна, боб и вода вместо паржола с чаша вино и тнт.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 29 юли 2012 14:37

По тази логика не намирам усещането,че можеш да направиш разлика от нова кола и "нов"внос!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 29 юли 2012 14:54

tisho_psg написа:И какво говори снимката,че недочувам?
Между другото,тая либра и сега си има летите джанти и изглежда по-лачено от пасата до нея ;)

И кой кого тегли :063:
Осъзнаваш ли че на този "автомобил" за да му смениш крушка на фара се сваля целият фар и какви ли не още глупости има. Нека да е грозен и дърт пасата ама тая талянска ч....я не може да му стъпи на малкият пръст. За дизайна не отричам талянците са номер 1 ама до там.
Ако я сравнявам със моя пасат няма по какво да ме бие говорим технически.
И климатроник имам и ел стъкла и централно и CD Changer и ABS та айде нема нужда. Снимката направо сцепи точно за това говорех mhihi

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 29 юли 2012 15:01

H2O написа:По тази логика не намирам усещането,че можеш да направиш разлика от нова кола и "нов"внос!

На мен ли отговори?
Поста е след моя, ама смисъла в отговора се губи?
.........................................................

Пък базовата версия на Диабло ги нема тия екстри, пууу таралясник с таралясник.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 юли 2012 17:53

2.4I написа:Т.е. нормално е да погледне първо нещата които са предпоставка да вземе „новия" си автомобил, а в последствие да провери дали са изпълнени и допълнителните условия за покупка (надежден двг, надеждно окачване и пр.).

Ти си лесен значи с избора на нов автомобил,която и по-нова каруца да погледнеш е бъкана с "предпоставки" да си я купиш,ама това че може да си седиш пред блока и да си цъкаш навигацията или да си играеш с ел.стъклата щото не ще да запали не е фатално щото това са "допълнителни условия" mhihi

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Нед 29 юли 2012 17:56

Stivi написа:
2.4I написа:Т.е. нормално е да погледне първо нещата които са предпоставка да вземе „новия" си автомобил, а в последствие да провери дали са изпълнени и допълнителните условия за покупка (надежден двг, надеждно окачване и пр.).

Ти си лесен значи с избора на нов автомобил,която и по-нова каруца да погледнеш е бъкана с "предпоставки" да си я купиш,ама това че може да си седиш пред блока и да си цъкаш навигацията или да си играеш с ел.стъклата щото не ще да запали не е фатално щото това са "допълнителни условия" mhihi

+1 :applause:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 29 юли 2012 18:01

Имал съм 3 италиански коли, които съм купувал заради цената. Друга не бих купил, освен някое запазено бензиново Пунто за сина, че остана без кола в момента. Ама това е краен случай, за предпочитане е Кордоба седан.

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Нед 29 юли 2012 18:29

Е вие ги изкарахте е@ати кошниците тея ланчии mhihi
В тая тема трябваше да пусна снимка как алфа дърпа пасат б5 тди щото е много здрав, но за съжаление не ги снимах :kissy:
Нищо показателно няма от тези снимки.
Всеки сам си решава дали да кара по-стара "надеждна" кола или по нова "ненадеждна"

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 юли 2012 18:47

avanto написа:Е вие ги изкарахте е@ати кошниците тея ланчии mhihi

Когато разликата в цената на коли от една и съща година в един клас /например Либра-Пасат 2003г/ е двойна мисля че за качествата на два пъти по-евтината кола е излишно да се говори :012: Знаем тезата на привържениците на евтините и качествени кол - в България всички били идиоти и давали толкова пари за немските кошници щото били силно надценени от градския фолклор....тинтири минтири mhihi

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 29 юли 2012 18:52

znainainai написа:

И кой кого тегли :063:
Осъзнаваш ли че на този "автомобил" за да му смениш крушка на фара се сваля целият фар и какви ли не още глупости има. Нека да е грозен и дърт пасата ама тая талянска ч....я не може да му стъпи на малкият пръст. За дизайна не отричам талянците са номер 1 ама до там.
Ако я сравнявам със моя пасат няма по какво да ме бие говорим технически.
И климатроник имам и ел стъкла и централно и CD Changer и ABS та айде нема нужда. Снимката направо сцепи точно за това говорех mhihi

къде ги виждате тея красоти в талянските кофи незнам, тая либра отпред гледа като скумрия, алфите били красиви...ми то вътре е като в лада основни уреди и тва е.дизайна на някои модели наистина е хубав ама повечето не са нищо особено.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 29 юли 2012 19:26

Предпочитам "грозния", дърт кон да ме закара до където съм тръгнал,отколкото да седя на пътя до "лачената" кола и да се чудя какво и е,че ме е оставила по средата на пътя?!? :D

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Нед 29 юли 2012 20:08

С изминалото време(години) ми прави впечатление, че най-големите критици са собственици на по-стари коли (~20год). По-рядко се забелязват толкова критични мнения от собственици на ~10год. автомобили.

А това, че алфите вътре били като ладите - отдавна не бях чел подобна глупост mhihi

Лоши коли няма, има лоши собственици. Проблема е, че и част от майсторите не разбират повече от голф 2 и пасат тройка(за тях двойка) и се получават много недоразумения с ремонтите. Пример - приятел с хонда отива на майстор който бил много добър защото там ремонтирали 2 стари дизелови мерцедеса (които все са пред разпад, вкл. първия мир на ръждата му) и моя приятел го пита "Този датчик ей там работи ли" и нашия човек взема една лампа, светва я, огрява датчика, гледа го 20 сек. като теле железница и изцепва "Работи". Някаква случайност е, че майстора кара голф 2 но явно познанията му се ограничават до там.

Моя майстор във Варна при когото ходя, както и повечето приятели вече, търкаля една Ланча Делта 2 1,8. Бил я взел преди 9 години от търг в Италия на служебни автомобили за добри пари. Преди бил много скептичен към марката, а сега е неин фен и си е много доволен от покупката. Но човека си я е гледал преди да я вземе. Имах познат с една ибиза 6К1 който се оплакваше, че всеки месец ходи в бокса, а ибизата която карам не съм я водил в бокса от началото на Януари. Даже не мисля да споменавам и за един Пасат Б3 той колко пари глътна на един познат, даже не помня колко пъти е бутан или дърпан. Както има добре поддържани, така има и лошо поддържани.

Друг познат с пежо 406 2.1 TD - преди години се развали нещо, пушеше адски много и не вървеше, какви ли майстори не смените, то не бяха горивни помпи и всякакви чудесии. Чак в Бургас ходиха да я правят и там хвърлиха 1200лв и не та не, нямаше оправия това Пежо с тея "майстори". Даже в последните моменти едвам вървеше като 1.2 чист дизел, едвам едвам. Идва ред на "нашия", майстор да я погледне, след няколко дена връща пежака готов - това което помня беше, че ангренажа е прескочил с нз колко зъба и имало криви клапани. И му оправи пежото и сега си върви нормално без грам да пуши. Може да продължавам още много с примери с некадърни майстори, но не това е целта на темата.

Последна промяна от simeon40 на Нед 29 юли 2012 20:18, променено общо 3 пъти.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”