350км само извънградско с гонка до колкото е възможно през Боаза и климатроник НОН-СТОП. Извън прохода както и в него до 110 и малко със 120.
Пасат Б3 92 година, АБС двигател (понеже не съм писал отдавна в тая тема).
27,7 литра (33лв) за целия път или 7,85 на 100км доволен съм.
Май това ще е автомобила, който ще изнесе лятната ми отпуска на гърба си. Очаквах да е дизелака, но имам още 2 седмици да го обмисля.
Колко газ Ви харчат колите:
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Колко газ Ви харчат колите:
този разход звучи направо несериозно.По пътя на логиката на бензин трябва да гори 6,85,а без климатика 5,85...
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Iezekil написа:този разход звучи направо несериозно.По пътя на логиката на бензин трябва да гори 6,85,а без климатика 5,85...
Напълно е възможно, всичко е до центровка.Аз тези два дена с 15 л. минах точно 197 км. предимно на дълго.Климатикът е бачкал 20-30км.
- Iezekil
Напълно е невъзможно,не говорим за голф а за пасат.В друга тема четох,че 1.8 в купе на пасат е слаб.Това настрана,аз имам и такъв и 2Е,абсурдно е и с климатик и на газ да даде такъв разход този двигател.За мен не е засечен правилно,а нещо от рода пълно-пълно.
От друга страна гледам,че производитела е дал разход до 90км/ч.5,8л,а до 120-7,4л./100.И тъкмо да отстъпя и виждам,че автора на поста е карал с 110-120...няма как да стане просто.
Моя АБС съм го смъквал до 8/100 газ,климатик нямам,на бензин нямам идея кво гори.Среден разход с градско ми дава 12-13 в зависимост какво е съотношението градско/извънградско
От друга страна гледам,че производитела е дал разход до 90км/ч.5,8л,а до 120-7,4л./100.И тъкмо да отстъпя и виждам,че автора на поста е карал с 110-120...няма как да стане просто.
Моя АБС съм го смъквал до 8/100 газ,климатик нямам,на бензин нямам идея кво гори.Среден разход с градско ми дава 12-13 в зависимост какво е съотношението градско/извънградско
- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и от мен имам голф 3 1.6 mi 75 коня ABU и ми горе6е доста на бензин стигна до 14 през зимата в града но сега на газ е по добре от към цена. Но ве4е съм на газ от известно време. И така в града 12 на 100 а извън града 8-8.5 вярно 4е в градски условия е и по натоварено а и аз като потеглям и подавам 4000 оборота и то малко по малко си дава разхода но като цяло е доволно.
Iezekil написа:нещо от рода пълно-пълно. Моя АБС съм го смъквал до 8/100 газ,климатик нямам,на бензин нямам идея кво гори.Среден разход с градско ми дава 12-13 в зависимост какво е съотношението градско/извънградско
Точно така е засечено пълня бутилката до откат. Бръмча 350км и пак до откат на същата колонка. Естествено не разбирайте, че скоростта е постоянна 100-120. Това е може би през 40% от пътя бъдете реалисти - такива скорости няма къде да се поддържат извън магистралите в България
Бензин никога не съм засичал, а и нямам намерения скоро да го правя. Предполагам, че газта е хубава защото с тази газ на 50% и 50% от друго място ми даде недостижимия до този момент 12,2 разход градско. До сега както и да съм я карал с галене инерции по-малко от 12,8 никога не съм падал. И този разход 12,8 е с невероятно галене, а 12,2 с нормално.
Извънградско рекорда ми е 7. Като съм карал с около 90км през целия път, естествено не и през населените пунктове(разбирай селата по пътя Сливен-Стара Загора) и за 5-6 мин бях вдигнал 100. Без климатик.
ПС: И аз в първия момент не си повярвах на сметките обаче факт - за това пиша и километри и литри.
- Iezekil
за това направих това предположение,защото пълно пълно не е засичане на газ.Мисля точно в тоя тема преди страница това беше обяснено,но ще се повторя.Скоро с пълна бутилка Каварна-Шумен допълних некви смешни литри....
Газ се засича празно-празно.Другото не играе.
Iezekil написа:за това направих това предположение,защото пълно пълно не е засичане на газ.Мисля точно в тоя тема преди страница това беше обяснено,но ще се повторя.Скоро с пълна бутилка Каварна-Шумен допълних некви смешни литри....
А според мен не, но няма да споря. Вчера изкарах 250км през Боаза (два пъти) с 4-човека(аз и още трима) и като горния стил на каране 10литра(не лева) на 100км. Разби ми фантазиите. Едни 250км от горния пост също бяха от там, по същия маршрут.
Зарежданията на една и съща колонка.
И аз съм имал случай като твоя с предния ми Пасат тъпча на Лукоила на изхода за Бургас "до керемидите". И в Бургас на изхода за Созопол просто за да засека долу-горе разхода. Ами събра ми 3-4лв (долу-горе лев за литър), но никога не съм тръбял, че съм убил разхода като цяло. На връщане пак на същия Лукоил ми даде като го сметнах от Бургаския 15литра. Като се ложи среден разход 8-9 и реален разход.
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
Незна само как ти гори 7,85 със 110-120км/ч и климатик нон стоп,пък после с 80-90км/ч 7 литра газ
.По тази логика трябва да се кара с пълна газ за да може да ни харчат по-малко колите
.
Колонката на ,която зареждаш може да е същата на която си пълнил и предишния път,но да се замислим налягането дали е същото? Аз съм зареждал в София газ до горе(28 литра) на старата ми кола и на Стара Загора като спрях да зареждам му казах да пълни до горе.Влизам до WC жена ми утива да плаща и да взима кафе излизаме и питам колко зареди - по мои сметки около 20-22 литра трябва да събере,но уви скромната сума от 11 лв за близо 240-250 км.Слизам и му казвам да пълни до горе,но какво се оказало че според колонката бутилката била пълна,защото нямали налягане
.Такъв рекорден разход никой до сега не е извадил.
газ се засича празна -празна както е казал колегата ,а дизел и бензин пълно пълно,защото на вторите не им е нужно налягане за да се събере в бутилката.Тези разходи от 7-7,5 газ и то с климатик и скорост 110-120км/ч и производитела неможе да ги постигне с чисто нов мотор ,а не с нашите колиби на по 500-600 000км
.Колонката на ,която зареждаш може да е същата на която си пълнил и предишния път,но да се замислим налягането дали е същото? Аз съм зареждал в София газ до горе(28 литра) на старата ми кола и на Стара Загора като спрях да зареждам му казах да пълни до горе.Влизам до WC жена ми утива да плаща и да взима кафе излизаме и питам колко зареди - по мои сметки около 20-22 литра трябва да събере,но уви скромната сума от 11 лв за близо 240-250 км.Слизам и му казвам да пълни до горе,но какво се оказало че според колонката бутилката била пълна,защото нямали налягане
.Такъв рекорден разход никой до сега не е извадил.газ се засича празна -празна както е казал колегата ,а дизел и бензин пълно пълно,защото на вторите не им е нужно налягане за да се събере в бутилката.Тези разходи от 7-7,5 газ и то с климатик и скорост 110-120км/ч и производитела неможе да ги постигне с чисто нов мотор ,а не с нашите колиби на по 500-600 000км

- Iezekil
Iezekil написа: Отидох в Шумен,въртях доста градско и едно селско,тръгвам на обратно вечерта.Зареждам на Шел до горе и се изумявам:При изминати 240км. колонката изключи на 11 литра...
На по-предната страница ми е поста
Забравил съм да напиша нещо съществето
и поне 10км от тия над 110 са супертрафик - светофари, задръствания.
И още нещо както написах и горния си пост, когато направих 7 на 100 нямаше пуснат климатроник.
За Бога колеги, ЧЕТЕТЕ!!!
velinsl написа:И аз съм имал случай като твоя с предния ми Пасат тъпча на Лукоила на изхода за Бургас "до керемидите". И в Бургас на изхода за Созопол просто за да засека долу-горе разхода. Ами събра ми 3-4лв (долу-горе лев за литър, километрите са над 110, но никога не съм твърдял, че това е реален разход, можете да ми проверите всички постове във тази тема- разход на газ), но никога не съм тръбял, че съм убил разхода като цяло. На връщане пак на същия Лукоил ми даде като го сметнах от Бургаския 15литра. Като се ложи среден разход 8-9 и реален разход.
и поне 10км от тия над 110 са супертрафик - светофари, задръствания.
И още нещо както написах и горния си пост, когато направих 7 на 100 нямаше пуснат климатроник.
За Бога колеги, ЧЕТЕТЕ!!!
- Iezekil
velinsl написа:350км само извънградско с гонка до колкото е възможно през Боаза и климатроник НОН-СТОП. Извън прохода както и в него до 110 и малко със 120.
Пасат Б3 92 година, АБС двигател (понеже не съм писал отдавна в тая тема).
27,7 литра (33лв) за целия път или 7,85 на 100км доволен съм.
Четем,брат,за бога,четем.Я и ти го прочети както е написано да видим как ти звучи.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
410км->36лв 4 човека без климатик и с по 1 чанта багаж на плаж
Магистралата от Карнобат до Бургас я изцепих цялата като скоростта варираше от 140 до 195(Ей кочината удари регулатор на 4та няколко пъти и ме е яд,че няма 5та
(на отиване,а на връщане 120).През другото време 100км навсякъде(карах по старият път,не магистралата).
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
А как да разберем колко литра са 36лв?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mupk0 написа:410км->36лв 4 човека без климатик
Тя тая кола излиза, че гори 6/100 газ бре. Да не си объркал някоя цифра? И наистина - пиши за колко зареждаш, ние отде да знаем? По-добре пиши литрите, които си сложил, а не за колко лева си заредил. Не се научи, ей
Отделно това 195 да позная ли, че по голямото надолнище посока Бургас си го вдигнал?

Върни се в “Автогазови уредби”