Кой двигател на Голф3 е за предпочитане (м/у 1,6;1,8,1,9ТДИ)
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Кой двигател на Голф3 е за предпочитане (м/у 1,6;1,8,1,9ТДИ)
Айде пак ..кой к'во чул-недочул. Да палиш зимата на газ е голяма глупост.Не че не може ,но някой път ще тичате за шишета..всичко е въпрос на време.А това за дизела,че не палел мисля да си замълча. Няма лоши коли...има лоши собственици, а тая тема май се изчерпа вече 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ми за 1500 лв незнам какъв ще е този дизел дето всичко ще му е наред.Пък и да пали на -20
Виж карал съм служебни ама НОВИ дизелчета.Там няма ще пали няма да пали.Но бангия за тия пари дето той иска ме съмнява...

Виж карал съм служебни ама НОВИ дизелчета.Там няма ще пали няма да пали.Но бангия за тия пари дето той иска ме съмнява...
Съгласен с последните 2 коментара. За старите коли ще има винаги проблем, а за колегата с приятелите на газ мога да кажа, че говори наизуст.
Аз също паля на газ, но през зимата много често ми се случва да се връщам до нас, за да не падне акумулатора.
Последна промяна от gu67era на Нед 29 юли 2012 16:22, променено общо 1 път.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
И аз винаги си паля на газ.. Само зимата на място е оставям да поработи 10минути на бензин..... Лятото изобщо не карам на бензин... За това ме предстои да хвърлям 2-ра бензинова помпа 

predat0r написа:И аз винаги си паля на газ.. Само зимата на място е оставям да поработи 10минути на бензин..... Лятото изобщо не карам на бензин... За това ме предстои да хвърлям 2-ра бензинова помпа
искаш да кажеш, че палиш на газ и сменя6 на бензин за 10 мин ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
вечният безсмислен спор м/у газ и нафта.
Като чета глупостите който пишете за нафтата се смея с глас.Толкова наизуст да говорят повечето,че няма на къде.
Но не карайте дизели-те са гадни,скъпи,тракат,не палят,метат турбини като носни кърпички,нафтовата помпа на 500км е за ремонт който е +1000лв.
Карайте на газ!
....дано падне цената на нафтата,за да може "глупаците" като мен да се радват на гадната си печка.
Като чета глупостите който пишете за нафтата се смея с глас.Толкова наизуст да говорят повечето,че няма на къде.
Но не карайте дизели-те са гадни,скъпи,тракат,не палят,метат турбини като носни кърпички,нафтовата помпа на 500км е за ремонт който е +1000лв.
Карайте на газ!
....дано падне цената на нафтата,за да може "глупаците" като мен да се радват на гадната си печка.
- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега нали се се6та6 4е ако падне цената на нафтата 6те падне и тази на бензина и когато това стане 6те минем о газ на бензин, но 4естно казано немисля 4е това 6те стане 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
То ако падне бензина и нафтата какво ще стане с газта?Сигурно ще е 80 ст.
Което няма да стане никога естествено

Което няма да стане никога естествено

- predat0r
Нафтата падна 7ст
Бензина падна 4ст
Газ 0ст
гъзария
Бензина падна 4ст
Газ 0ст

гъзария
- predat0r
gu67era написа:predat0r написа:И аз винаги си паля на газ.. Само зимата на място е оставям да поработи 10минути на бензин..... Лятото изобщо не карам на бензин... За това ме предстои да хвърлям 2-ра бензинова помпа
искаш да кажеш, че палиш на газ и сменя6 на бензин за 10 мин ?
Паля зимата на бензин 10минути на място е оставям... И след това обръщам на газ
Ico_kj написа:Колега нали се се6та6 4е ако падне цената на нафтата 6те падне и тази на бензина и когато това стане 6те минем о газ на бензин, но 4естно казано немисля 4е това 6те стане
то ако падне цената на бензина никога няма да карам дизел понеже дизела е муден.
Последна промяна от nikson85 на Нед 29 юли 2012 21:52, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
gu67era написа:Не знам как е с газов инж., но с обикновена газова при -20 градуса можеш да мечтаеш да запалиш.
Като напишеш нещо, трябва да се аргументираш. Само на база чул и прочел във форум, не става. Ако твоята кола не може, на другите може и да палят и вървят на газ и при минусови температури.
http://www.youtube.com/watch?v=9TJBNsos ... ature=plcp
Онзи ден сипах бензин за 10 лв, че последно зареждах зимата. Ползвам го да стигна до колонка, като свърши газта.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
stefan4o написа:gu67era написа:Не знам как е с газов инж., но с обикновена газова при -20 градуса можеш да мечтаеш да запалиш.
Тая зима дето мина в големите студове и доста дизелджии мечтаеха да запалят
Проблем?

Това на три работещи свещи

И понеже се спомена, че газ/бензиновите подгряват на бензин да напомня, че А95 е маааааалко по-евтин от нафтата.
Да не забравяме обаче, че газова уредба или ГИ са отделни агрегати и се минават на преглед отделно, искат си поддръжка, настройки и т.н. Не съм минал на газ защото не съм фен на допълнителното усложняване на горивната система на колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ico_kj написа:Към колегата с сеата: колега не вси4ки коли на газ палят на бензин, мен ме питаха като ми слагаха газта как искам да се сменя газта механи4но или на определени обороти. Аз паля на газ и е много добре вярно 4е имам малко бензин в резервоара ама не го пипам много, а само като свър6и газта ама следя да не се стига до там. А за дизела бих казал 4е не ми е любим.
на теб и газта не ти е била любина,но са се обърнали нещата

Върни се в “Дизелови агрегати”