Голф3 1,8 МИ ,90к.с - Датчик за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valvamp
Автомобил:
Двигател:

Голф3 1,8 МИ ,90к.с - Датчик за маслото

Мнениеот valvamp » Нед 29 юли 2012 22:15

Здравейте колеги,имам Голф3 1,8 МИ ,90к.с ,Вчера отворих предния капак и видях че масления филтър е целият омаслен .Видях че е текло от датчика ,който се намира в/у масления филтър .Въпросът ми е : лесно ли се демонтира и монтира този датчик или да търся майстор?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Датчик за маслото

Мнениеот znainainai » Нед 29 юли 2012 22:17

Толкова е трудно че идея си нямаш трябва да я върнеш във завода производител mhihi
Как може такъв тъп въпрос бе колега вземаш един гаечен ключ развиваш старият и завиваш новият ма мнооооооого е сложно :banghead:
Сега остана да питаш и на коя страна се развива :063:

valvamp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valvamp » Нед 29 юли 2012 22:34

А на коя страна се развива???????

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 29 юли 2012 22:51

На обратната на която се завива, т.е. против часовниковата стрелка. Нагласяш аналоговия часовник на дограмата (Win7 или XP), гледаш стрелките и въртиш на обратно. Преди това гасиш колата, иначе доста има да се къпеш, пък и да наливаш много масло в колата ... много, много , максимум 4 литра :mrgreen: .

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 30 юли 2012 6:32

Градски не подвеждай човека зависи дали е със къса или дълга щанга на термостата :!: От там може да има спънки във торторизатора който пък да спре ускорителя на елементарни частици и да не позволи развиване на датчика :063: :063: :063:
На тъп въпрос такъв отговор колега. Явно имаш понятие кое къде стои какво се правиш на луд ами не си сменяш датчика. Или ти липсва внимание и го търсиш тук?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 30 юли 2012 18:04

Ей,"дъртите пергиши",що така го сядохте бре?Ма то може вчера да е взело книжка!
Колега,вземи парцалче и някакво миещо препаратче,почисти старателно "мазалото".Запали за кратко и като отхлупваш защитните маншетчета на датчиците(2 броя са над м.филтър)-виж кой е виновника.Ключенце ще намериш,ще го развиеш и най-добре с него в магазина(цветът има значение!).

valvamp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valvamp » Пон 30 юли 2012 19:31

Благодаря колега ,книжката ми е от над 10 години ,както и опитът ,просто досега не ми се е налагало да сменям датчик за маслото ,а на предишните колеги искам да кажа : колеги ,нали за това е този форум ,нали за това сме се регистрирали като форумци в него ,за да си помагаме ,да се държим сплотено ,аз не искам с никой да се обиждам .За да съм задал такъв въпрос може би нещо ме гложда отвътре ,може би не съм сигурен как се поставя тази част ,може би е фасулско ,елементарно ,но човек не може да знае всичко .За тези изрази на първия колега може би говори колко е неговото възпитание ,НО за това светът е различен ,хората не са едни и същи ,и поради това животът е интересен.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 30 юли 2012 21:26

valvamp написа:....

Не вярвам някой да е искал да те обиди, спокойно. Наистина твоят въпрос прозвуча като базик :да: ,накъде се отвива болт :D .
Всъщност и аз имам да сменям моя датчик, лекичко пуска отгоре, пък и не е с необходимия цвят, сложен ми е за бензинова кола- бял.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 30 юли 2012 21:54

Наистина помислих че се лигавиш датчика е на мега удобно място и елементарен за смяна. Ако съм те обидил прощавай ама има доста хора дето им липсва внимание и пишат глупости за да получат такова :beer

valvamp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valvamp » Вто 31 юли 2012 17:08

Всичко е ОК ,колеги,тези дни ще се пробвам да го сменя и ще пиша :)

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 31 юли 2012 20:06

valvamp написа:Всичко е ОК ,колеги,тези дни ще се пробвам да го сменя и ще пиша :)

Аз моя го смених преди малко, ти още се каниш :D . Работата е 15мин., включително чакането на магазина докато го намерят на рафта. Ключа е може би 24, нямах под ръка по-голям от 19 и ползвах раздвижни клещи, никакъв проблем :да: . Цената е 5-6лв.
Между другото го пробвах с крачната помпа с манометър дали бачка, нямам доверие в никого mhihi .

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Сря 01 авг 2012 11:00

Колеги недейте така, донякъде е прав човека - и аз като не съм правил нещо и първо се опитвам да видя как се прави. А има хора, които не питат...така един механик в сервиза се опита да отвърти филтър в нормалната посока...да де ама филтъра беше с дясна резба (по известна като обратна), та то не бяха скоби, щанги и тръби, докато не видя огромната стрелка на филтъра най-накрая.
Като не е сменявал човека отде да знае ся.

valvamp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valvamp » Сря 01 авг 2012 16:04

Здравейте колеги,днес смених датчика ,оказа се че е кафявия на цвят .Отвъртях го с клещите защото нямах такъв ключ .Сега всичко си е ок .Благодаря ви !!!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 02 авг 2012 23:45

Ам..тъй де!Че как инък!И отчет по правило си даде човекът..к'во го захапахте в началото,винаги има първи път-ама не винаги има кого да попиташ-кое,...как,що...Така навремето "изтървах" една "кака".. :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”