Здравейте колеги,имам следния проблем.Като тръгна да си отварям щибидаха и десния край пада на долу и тръгва да се прибира,а левия не пада.Предполагам,че е счупен някой водач или жило.Някой може ли да ми каже тавана ли се сваля или как да прибера шибидаха,за да го откача и следователно как да го оправя.Ще съм много благодарен ако някой има и снимки още по-добре.
Поздрави
Проблем с шибидах - Голф 2
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с шибидах - Голф 2
за да свалиш шибедаха трябва да го отвориш.в твоя случай без да свалиш тавана няма отваряне.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Опита ли с едната ръка да натискаш шибедаха в задния ляв край, докато с другата се опитваш да го отвориш с ръкохватката?
- GuFi1278
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем и от 2дни вече съм доволен от живота
ламарината дето се залепя плата на нея има некав дунапрен скапаняшки дето от жегата се размеква,разлепва,разпокъса и т.н. абе разбираш ме.Таа.. когато падне тоя дунапрен некво малко парченце и при едно малко по тегаво отваряне се затлачва в релсите и к...р и започва постепенно да се ебава,а тва се чисти трудно и е по лесно да махнеш тая ламарина и да си на "ГОЛ" шибедах моя сега се отвара с 1 пръст а преди 2-3 дни (от вън натискам да слезне после въртим се едно нефт вадим
и после от др краи повдигам и накрая се отвори на 1/2
) аз така направих,иначе е много разправия ама МНОГО

- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
от това се притеснявах че трябва да сваля тавана,а той както знаете е мнного крехък и най-вероятно вече е изпотрошен,иначе да пробвах и да го натисна,но нямаше ефект Мерси колеги
Поздрави
Поздрави
- Kallata
- Автомобил: VW Golf mk2 1.6 gtd
- Двигател: JR 89
Извинявам се предварително, нов съм във форума и нямам много опит със пипането по голфчето.
Имам същия проблем. Преди дни се качих в колата и като тръгнах да го отварям просто не стана. Усеща се как напъвам някое жило. В последствие видях, че като завъртя ръчката, само от едната страна се изтегля шибидаха.
Ако съм ви разбрал правилно под тапицерията на тавана се вижда шибидаха и може да се отвори и оправи, така ли ?
Поздрави !
Имам същия проблем. Преди дни се качих в колата и като тръгнах да го отварям просто не стана. Усеща се как напъвам някое жило. В последствие видях, че като завъртя ръчката, само от едната страна се изтегля шибидаха.
Ако съм ви разбрал правилно под тапицерията на тавана се вижда шибидаха и може да се отвори и оправи, така ли ?

Поздрави !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”