Вредна ли е за мотора нафтата продавана в България...?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 28 окт 2006 18:22

Nikolas_N написа:Аз забелязах(даже се учудих), че дори старите трошки в Германия не пушат. Явно нафтата им е много по-различна. Кога ще "влезем" в Европата :? :cry:

И обратно ... виждам чисто нови автомобили, които пушат меко казано страшно много.
На скоро като си разчиствах стаята гледах статия от вестник Труд според която цитирам "всички горива отговарят на европейските стандарти за качество". А това дали е така ... нма как да знаем ние обикновените потребители :roll:

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Съб 28 окт 2006 18:52

След покупката на колата, четене и разпитване тръгнах да поогледам по бензиностанциите за добавки за дизел - номенклатура и цени. Една по една и влизам в OMV до Раковата. Започвам огледа аз опаковка по опаковка и след малко до мен служител с желание за помощ. Видя ме какво търся и предложението беше: " Да Ви кажа имаме една СТРАШНА добавка, ама я няма на щанда. Мога да Ви я дам отвън ако искате." Питам аз кой тип е фирма и т.н., отговора е "Ами аз я разливам в едни шишенца и така я давам." :evil: Като ми видя изражението продължи с обясненията." Глей сеа не се шашкай ша ти кажа от де е. Те нашите шьофори на цистерни като карат ХУБАВАТА нафта насам им дават да я турят в цистерната ПРЕДИ пълнене. Ама всичко е пари, а то бедна държава.." Настръхнах! :twisted: Човека каза "Както искате и си тръгна, аз също. Е не еучудващо, че така я караме и ще е задълго според мен. Който и да дойде след време стига до тук. :oops:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 28 окт 2006 20:48

Хванали са цаката и на Лукойлските пломби и .......аре малко :bishop преди да я сипят в бензиностанцията и малко магически добавки и готово......ама е хубава добавката.......баш си става спринт дизел mhihi mhihi mhihi Ориентирах се към Лукойл бензиностанции вече :D

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Съб 28 окт 2006 21:30

веселин написа:......ама е хубава добавката.......баш си става спринт дизел mhihi mhihi mhihi Ориентирах се към Лукойл бензиностанции вече :D

За мен не беше важно дали е хубава, а че вече съм я платил колега. :twisted: Все едно да ми откраднат чистачките и сутринта преди да тръгна да ми ги ПРОДАДАТ евтино.
Е и аз вече зареждам на Лукойл! :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 28 окт 2006 23:47

Плюс всички "селски" шмекери на бензиностанциите да ви светна в още един едър"шмекер"-на политици и едри фирми.Думата "европеиски стандарт"-звучи доста грандиозно.Та историята каква е с политиката на стандартизация-понеже има много членки на различна географска ширина,с различни икономики и т.н. европейските норми са така да се каже едни минимални и стартови норми на основата на който всяка държава трябва да си ги дозавишава с конкретните за нея условия.Пример DIN=EN+мнооого още изисквания.На нас в БГ като ни кажат че вавеждат европеиски норми и ние :bowdown а те в повечето случеи са по-ниски и от доста остарялото ни БДС.Та още от старта ние сме на минималното качество за ЕС+милионите чисто български измами и воала ето я нашта прекрасна нафта.
P.S.Днес бях на ОМВ да си мия колата и се чудех дали да не налея от прочутия Спринт Дизел.Погледнах цената 1.78 срещу 1.63 на Супер Дизел на Лукоил-е айде нема нужда предпочетох да си добавя собственоръчно някоя добавчица-хем по евтино хем по-сигурно.Иначе споменатия Лукойл който междо другото лично за мен е с най-добрата нафта е ГЛАВНИЯ виновник за положението с горивата в БГ :cry:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Нед 29 окт 2006 12:06

Добре де нали спринт дизела е с понижено съдържание на сяра? Как може добавка да намали съдържанието на сяра в горивото?

Потребителски аватар
Nikolas_N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolas_N » Нед 29 окт 2006 13:31

В Словакия видях че OMV продават Sprint Diesel и Premium Diesel. Познайте коя беше по-скъпа :?:

Премиума и то с доста...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 29 окт 2006 15:38

И СуперДизел на ЛукОйл е намалено съдържание на сяра.Отново пак има игра на думи какато и с европейските норми.Колко намалено е това съдържание на сяра и какъв е ефекта от него защото ако е намалено с 5-10 процента сещаи се.А точно малко намаляване без да съм вещ в химията мисля че е възможно и с добавка.

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 30 окт 2006 9:10

При ОМВ няма игра на думи. 7 пъти по ниско съдържание на сяра от евро дизела или 0.005 pps

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пон 30 окт 2006 20:49

imedarov написа:При ОМВ няма игра на думи. 7 пъти по ниско съдържание на сяра от евро дизела или 0.005 pps

Блаженни са вярващите. :lol: И как ще го докажеш, да не би да може да се провери? А оня служител на OMV дето ми предлагаше добавката сигурно е видение. :twisted:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 22:14

imedarov написа:При ОМВ няма игра на думи. 7 пъти по ниско съдържание на сяра от евро дизела или 0.005 pps

7 пъти по-ниско ,или до 7 пъти по-ниско.Колегата ми все ме агитираше за ОМВ ,чи имало смисал и т.н.След 1 година зареждане че и отгоре зареди 2-3 пъти в Еко-то и се отказа от ОМВ.

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Пон 30 окт 2006 22:47

Rabbit_TDI написа:7 пъти по-ниско ,или до 7 пъти по-ниско.Колегата ми все ме агитираше за ОМВ ,чи имало смисал и т.н.След 1 година зареждане че и отгоре зареди 2-3 пъти в Еко-то и се отказа от ОМВ.
Гръцката ЕКО Kinitron в момента се очертава като най-добрата нафта в България според доста хора междо които съм и аз.Поне твърдят че идва директно от рафинерията на веригата в Солун а не като тази на OMV която е от нефтохима и само и прибавят OMV добавка. :wink: :)

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 01 ное 2006 9:36

4ep написа:

Блаженни са вярващите. :lol: И как ще го докажеш, да не би да може да се провери? А оня служител на OMV дето ми предлагаше добавката сигурно е видение. :twisted:

Ония служител си има бадж с името. Отделно му казваш да супер ще си взема и се обаждаш където трябва и разобличавате ОМВ.
А не да пускате мухи по форумите. По писаниците излиза, че не трябва да зареждаме на никоя бензиностанция и да караме колело

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Сря 01 ное 2006 21:44

imedarov написа:Ония служител си има бадж с името. Отделно му казваш да супер ще си взема и се обаждаш където трябва и разобличавате ОМВ.
А не да пускате мухи по форумите. По писаниците излиза, че не трябва да зареждаме на никоя бензиностанция и да караме колело

Това с баджа е идея, не помня за такъв , но утре ще проверя нарочно и ще го напиша тук! Колкото до МУХИТЕ които пускам, ще ти кажа че направо ме вбеси! :twisted: Нямаш никакво основание да считаш, че лъжа! А аз имам основание да считам че ТИ имаш интерес да заблуждаваш четящите защитавайки една определена фирма. Просто е ясно видимо. Може би работиш за тях? Не съм алармилал никъде, защото реших че е безмисленно, а предупредих добронамерено КОЛЕГИТЕ във форума, като нямах предвид теб. Ако се поразтърсиш точно в този форум, ще прочетеш и други подобни мнения. МУХИТЕ се пускат от такива като теб явно :!:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 01 ное 2006 22:36

imedarov написа:
4ep написа:

Ония служител си има бадж с името. Отделно му казваш да супер ще си взема и се обаждаш където трябва и разобличавате ОМВ.

Ти май не живееш в България.Зимаш името и ходиш да се разправяш.Забавно.Колегата ми е такъв навитак за квото го прецекат като си е купил-телефони ,оплаквания и т.н.Освен да си хаби нервите друго не постига.Верно че е тъпо така да се примиряваме ама то да е само ОМВ да се оплакваш от тях и съответно да чакаш санкции и т.н.

Върни се в “Дизелови агрегати”