проблем с таблото на голф 2ка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GuFi1278
Автомобил:
Двигател:

проблем с таблото на голф 2ка

Мнениеот GuFi1278 » Пет 27 юли 2012 15:37

имам проблем с таблото на голфа и нз как да го оправя диодчето за къси/дълги светлини не работи :banghead: също така не ми показва температурата на водата като запаля колата и като е студено само червената лампичка мига но стрелката не мърда и така 5мин докато загрее и после даже спира и да мига :hmmmm :hmmmm :hmmmm :wavecry :предавам се

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Re: проблем с таблото на голф 2ка

Мнениеот Bobcho_82 » Пет 27 юли 2012 16:16

Най -лесно и бързо с друго табло Колега :beer
Тук във форума има доста части само трябва да видиш с една или с две букси е твоето табло.А инъче ако решиш да го оптаряш сам:
1. Дай накъсо буксата на черният датчик който е отпред на тройника и след това дай на контакт и виж дали ще тръгне стрелката.Ако тръгне да се вдига махаш контакта сменяш черният датчик и си готов.
2. Индикацията за дълги севтлини на таблото е с лампичка нее диод. Смени я и виж дали ще светне.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 27 юли 2012 19:22

Точно това правя (вече направих) днес - смяна на лампичката за индикация на дългите. Е нема такъв филм!
Цялото табло се разглабя, това наистина е крушка с нажежаема жичка която,обаче не можеш да намериш да купиш и се налага да импровизираш.Аз "импровизирах" със син светодиод който при първоначалния монтаж светеше много ярко и заслепява!!! Затова се налага корекция на оригиналното съпротивление което е 100 Ом
След доста проби го замених с 5К.

П.С.
Не се опитвай да замениш крушката с друга!!! Новата крушка която ще купиш е с много тънки изводи и не можеш да ги вкараш в куплунга на гнездото. Т.Е. няма да си сигурен в контакта между изводите и куплунга.

Потребителски аватар
GuFi1278
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuFi1278 » Нед 29 юли 2012 23:43

Оказа се май че някоя магистрала е заминала,смених шиб.....я диод ли е крушка ли е лампичка ли е нз :lol: и пак същата работа,лампата за водата също така мига когато е студена колата 5-10мин и после спира на късо на дълго НЕЩЕ :banghead: :banghead: :banghead: да помръдне. :weep: :No :confused

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Нед 29 юли 2012 23:59

Проблемът ще се реши при смяна с ново табло. Там са едни писти на една слюда, та нямат оправия, особено ако пробваш с поялник. За крушките, не са чак такъв дефицит. Използват се в почти всички автомобили за индикация на таблото и се намират по бензиностанциите. Трябва да са 12в. 2вата

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пон 30 юли 2012 15:54

Използват се в почти всички автомобили за индикация на таблото

Аз отидох в магазин на БОШ където имат специализиран щанд за автомобилни лампи,и неможаха да ми намерят точната "крушка".При това продавача я гледаше :shock

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Пон 30 юли 2012 20:13

пмам здраво табло с обортомер с двете букси...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”