Колеги на задните врати на пасата нямам оригинални колони, а капаците на вратите нямат дупчици. Въпросът ми е, дали има шанс да има фабрична инсталация до задните врати и как най-лесно бих могъл да го проверя това...
Колата е Пасат Б5.5 от 2001-ва.. нивото на оборудване се води comfortline.. според вас дали ще има кабели прекарани...

Passat B5.5 - задни говорители
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Passat B5.5 - задни говорители
Има-няма кабелите са ти най-малкия проблем. На твоята кола за да проимаш капаци с дупчици се сменят целите кори на вратите. Кабелите са 10лв и се пускат за 2 часа с паузите за бира...
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
За корите на вратите ми е ясно че се сменят. Само решетчицата на колоните не се сваля. Кабелите са ми по-неясната част. Откъде се прекарват, че да се озоват във вратата, обикновни кабели ли да прекарам или има някакви специални, които примерно да са по-слабо чувствителни към смущения...
Сори за тъпите въпроси...
Сори за тъпите въпроси...
- radi_nrj
Най-обикновен двужилен за тонколони 2х0,5mm^2. Минават по праговете, по колонката между вратите от там през едно маншонче и във вратата.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси 
А размерът на колоните какъв е? 16,5 см. предполагам?

А размерът на колоните какъв е? 16,5 см. предполагам?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
между другото капаците се сменят ,занитени са за самата кора с как да го нарека - топал нит
. 16.5 са колонките по принцип . и няма особен смисъл да слагаш колонки отзад т.к почти няма да ги чуваш

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ми не знам.. нека колегите да кажат. На Бората от гаража има задни говорители и пищалки и според мене си има разлика дали свири само на предни или предни/задни..
- radi_nrj
Освен говорители се купуват и адаптери. Колоните в задните врати по принцип са за хората, които се возят отзад.
Ако ги слушаш и 4-те получаваш странното чувство, че си седнал на сцената и вокалите вместо отпред се чуват отстрани. Поне за мен това е странно и не ми харесва и не бих слушал така.
Ако ги слушаш и 4-те получаваш странното чувство, че си седнал на сцената и вокалите вместо отпред се чуват отстрани. Поне за мен това е странно и не ми харесва и не бих слушал така.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
А сега да ползвам момента и питам какво говорители да взема. Значи имам едни pioneer 16,5 см, които са ми останали от по-предишната кола и не се ползват, а са почти нови. Номиналната им мощност е 50W, a макс не знам.. 200 май.. Тях мисля да ги сложа отзад, понеже са трилентови, а не планирам да пъхам пищялка горе, където е дръжката на вратата. Това като удачен вариант ли ви звучи?
Отпред мисля да оставя фабричните пищялки и да взема някакви двулентови.. може ли да ми препоръчате някакъв модел? Мислех си за Hertz, само че не знам на кой модел да се спра. За предните говорители бюджетът е около 150 лева
Отпред мисля да оставя фабричните пищялки и да взема някакви двулентови.. може ли да ми препоръчате някакъв модел? Мислех си за Hertz, само че не знам на кой модел да се спра. За предните говорители бюджетът е около 150 лева
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Ако задните врати не са пригодени за колони, възможно ли е да се постави високочестотния говорител без да се сменя платформата където е и дръжката за отваряне - http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mFLutefM6PyasfNjGb2m_mA.jpg ?
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Кабелите за говорителите в задните врати до предните врати ли само трябва да стигнат или до таблото на колата, където в случая стои MCD навигация?
radi_nrj написа:Има-няма кабелите са ти най-малкия проблем. На твоята кола за да проимаш капаци с дупчици се сменят целите кори на вратите. Кабелите са 10лв и се пускат за 2 часа с паузите за бира...
И при мен е така. Но не разбирам как тока трябва да се сменят корите ? Не могат ли да се сменят по някакъв начин ? Какво друго да направя при положение, че музиката ми идва слаба само от предните колони ?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”