Какво ви е мнението за моторджиите?
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво ви е мнението за моторджиите?
vassilplp написа:Мене лично ме дразнят, защото карат нахално, мислят си че всички трябва да се съобразяват с тях , а на всичкото отгоре повечето карат на дълги.
Направо ми идва някой пут да ударя някой нарочно
Повече дразнят "голфаджиите"

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- vassilplp
- Автомобил:
- Двигател:
Varbona написа:
Повече дразнят "голфаджиите"и аз карам на дълги, за безопасност.

ЕЕЕЕЕ не Абе хора престанете бе, като ми карате на дълги зад мене мислите ли че аз виждам каде карам?
Като ме заслепиш Или някой друг насрещно-движещ се
и стане сакатлък, ТИ няма ли да пострадаш?????
Или можеби като се изцепите с 250 по Цариградско колите трябва да спрат у десно за да ви направят път?
Да съгласен съм че много хора не поглеждат в огледалата като правят престрояване, но дай всички да си караме на дълги.
Ако е така вада от мазето прожектора за риболов да си карам безопасно.
В ЗЗП си пише кога и каде се кара на дълги.
Апропо в някои Евро държави е забранено и халогени да пускаш при нормални пътни условия.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пак ви казвам че всичко което е в нормални граници е хубаво.
Сигурен съм, защото съм виждал че има много културни типове на 2 колела, също така и големи простаци... т.е. абсолютно както при шофиорите на коли...
Да не би да няма разни типве на 4 гуми които не избиват комплекси с карането си , което е до следващия стълб....
Мисля че не е важно какво караш , а как и кой го кара...
Сигурен съм, защото съм виждал че има много културни типове на 2 колела, също така и големи простаци... т.е. абсолютно както при шофиорите на коли...
Да не би да няма разни типве на 4 гуми които не избиват комплекси с карането си , което е до следващия стълб....
Мисля че не е важно какво караш , а как и кой го кара...
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
халогени и в БГ е забранено при нормални условия
а за моторите и дълги това ги спасява
то повечето хора не виждат коли на фарове като ги изпреварват да не говориме за мотор
аз лично катастрофирах с колата заради един такъв
ама ако при мен отидоха ламарини при моторист щеше да е живота...
когато пътувам софия търново поне 3 пъти набивам спирачки заради хора които не ползват огледала....
а за моторите и дълги това ги спасява
то повечето хора не виждат коли на фарове като ги изпреварват да не говориме за мотор
аз лично катастрофирах с колата заради един такъв
ама ако при мен отидоха ламарини при моторист щеше да е живота...
когато пътувам софия търново поне 3 пъти набивам спирачки заради хора които не ползват огледала....
- koskoboy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vassilplp написа:...Направо ми идва някой пут да ударя някой нарочно...
на казвай хоп, преди да си скочил!
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Е аз съм от т.н. "моторджии". Верно е че много от приятелите ми карат доста безрасъдно и на моменти неколегиално. Част от тях си "плащат" скъпо за тези изпълнения. Обаче проблема има и друга страна. Безброй са пътите когато съм спирал на сфетофа и разни селяни с разни т.н. "бегачки" ми се набират да правим гонки. На тях не им е ясно че аз със мотора до 100 стигам за 3 секунди и то само на първа скорост. Другия вид нахалници са такива комплексари дето като ги минеш с мотора на магистралата и тръгват отзад да те гонят. И ме гонят ...до 200. Повечето коли до там могат а аз с мотора карам до 250 без грижи. Няколко пъти са ме засичали на извънградско и на стопове на се спирали и т.н.
За дългите не сте прави. Спектъра на осветчване на моторния фар е различен от този на клоата. За това ви се струва че повечето карат на дълги а всъщност са на къси. И да не забравяме че мотора е с един фар.
За дългите не сте прави. Спектъра на осветчване на моторния фар е различен от този на клоата. За това ви се струва че повечето карат на дълги а всъщност са на къси. И да не забравяме че мотора е с един фар.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Абсолютно си прав-верно е че и сред автомобиладжиите има неколегиални.Обаче има дно но.Точно заради този един фар моторджиите сами носят отговорноста за каране по осовата линия.Съответно не бива да се сърдят на никого за това че ги виждат късно в огледалото.На мен лично еното ми око е все в огледалото ама гледам основно зад себе си ,а не за бързи иднооки бандити в осовата линия и най-вече по-здрач.Освен това не ми е приятно да ставам обект на псувни и заплахи защото не съм забелязал от рано последната им "селяния"
P.S.Междо другото и аз доста рядко но все пак се катеря на мотор и напълно разбирам тръпката от него.Обаче тази тръпка е адекватна да се прави на определени места ,а не в уморителен трафик пълен с "кифли" и "дядки" по пътищата.
P.S.Междо другото и аз доста рядко но все пак се катеря на мотор и напълно разбирам тръпката от него.Обаче тази тръпка е адекватна да се прави на определени места ,а не в уморителен трафик пълен с "кифли" и "дядки" по пътищата.
- versace
Rabbit_TDI написа:Съответно не бива да се сърдят на никого за това че ги виждат късно в огледалото.На мен лично еното ми око е все в огледалото ама гледам основно зад себе си ,а не за бързи иднооки бандити в осовата линия и най-вече по-здрач.
Две мнения няма. Моторът се вижда много трудно и в огледалата и на кръстовища. За това съм приел тактика: аконе ме видят поне ме чуват. Имам зловещ ауспух, който се чува от километър

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Мисля че правилната тактика е да очакваш всичко и да мислиш бързо и трезво.Така да се каже трябва да"предвиждаш и контролираш "пътната обстановка-то важи и за колите ама за моторите е решаващо.Мисля че демите са ми отвлечени ,но доста смислени.
P.S.Ако посещаваш рокерския събор в Сопот(и за другите моторджии се отнася)свиркай да пием по бира
P.S.Ако посещаваш рокерския събор в Сопот(и за другите моторджии се отнася)свиркай да пием по бира

- versace
Rabbit_TDI написа:P.S.Ако посещаваш рокерския събор в Сопот(и за другите моторджии се отнася)свиркай да пием по бира
Последно бях на събора в Разград. То тоз сезон свърши но за другия задължително ще те потърся
ТОВА Е СНИМКИ ОТ РАЗГРАД

А ТОЗИ КРАСАВЕЦ ГО ПРОДАДОХ ПРЕДИ МЕСЕЦ НА ТВОЙ СЪГРАЖДАНИН ОТ КАРЛОВО. ВЕЧЕ ТАМ ЩЕ МУ СЕ РАДВАТЕ

мен лично моторите ме кефят и уважавам моторджиите ,верно че повечето са луди глави,но сред тях има такива дето си владеят добре машините и карат без да застрашават себе си и околните,доколкото това е възможно с някоя пистарка.Иначе са ми противни разните келеши дето и симсон не могат да карат,ама се качили на някоя тупалка и се изживяват като големи карачи и изпъват моторите безогледно по някви тясни улички из комплексите ,край училища или пък правят разни простотии без да се съобразяват че освен себе си могат да претрепят и някой друг.Такива малоумници искрено им желая да се разбият като щайги някъде,/това се отнася и за подобните тъпаци и на четири колела / ,но си мисля,че като цяло доста често мотористите си насилват късмета ,то в българия по тези пътища "прекрасни равни и без нито една дупка"и с тоя манталитет на повечето от водачите на по-големи мпс ,направо си е приключение да караш мотоциклет .Аз лично гледам да ги пазя и се старая да не ги засичам.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Кво не им харесвате на мотористите незнам:
Тая година видях как се прави челна стойка на мотор в движения, жалко че тъкмо загасих камерата
Е не вярвам че толкова пречи, или ти е мноо зорко окото та те дразни
Аз по-принцип съм им фен, винаги съм имал мерак, ама като се знам, нема да изкрам и година на мотор, затова им се радвам само отстрани, винаги съм ги пазил и ще продължавам да ги пазя
Тая година видях как се прави челна стойка на мотор в движения, жалко че тъкмо загасих камерата

vassilplp написа: като ми карате на дълги зад мене мислите ли че аз виждам каде карам?
Е не вярвам че толкова пречи, или ти е мноо зорко окото та те дразни
Аз по-принцип съм им фен, винаги съм имал мерак, ама като се знам, нема да изкрам и година на мотор, затова им се радвам само отстрани, винаги съм ги пазил и ще продължавам да ги пазя

- vassilplp
- Автомобил:
- Двигател:
К'во не им харесвам ли?
Вчера на сбирката заради един такъв главчо на 2 колела щеше да стане сакатлък.
Питам АЗ може ли такива ПРОСТАшКИ изпълнения, при положения че беше пълно с народ, жени, деца, бебета в колички ти да се силиш в тълпата с мръсна газ???????
Респект и уважение ли към такива? Никога.
Защо не си мина леко и кротко. Да спре да си полафи с някой.
Да се изтреля после по правата към ОМВ-то да му се изкефиме и ние.
Въпрос на възпитание и чуство за отговорност.
Вчера на сбирката заради един такъв главчо на 2 колела щеше да стане сакатлък.
Питам АЗ може ли такива ПРОСТАшКИ изпълнения, при положения че беше пълно с народ, жени, деца, бебета в колички ти да се силиш в тълпата с мръсна газ???????

Респект и уважение ли към такива? Никога.
Защо не си мина леко и кротко. Да спре да си полафи с някой.
Да се изтреля после по правата към ОМВ-то да му се изкефиме и ние.
Въпрос на възпитание и чуство за отговорност.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”