Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Re: Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
Усещате ли, колко коли ще се карат докато спрат и рег. номерата ще се пазат в секцията в хола !!!От написаното по-горе се подразбира и по мои виждания,ЧЕ
Май-май това е последната година да се мине на ГТП без данък.
Да се продаде 99,9% няма да стане
Да се бракува -също.
Така, че или плащаш всичко назад, ако МПС-то си заслужава, или няма да караш повече!!!
Май-май това е последната година да се мине на ГТП без данък.
Да се продаде 99,9% няма да стане
Да се бракува -също.
Така, че или плащаш всичко назад, ако МПС-то си заслужава, или няма да караш повече!!!
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Май не правите сметка,че живеем в България!?!Миналата седмица минах преглед,като изобщо незнам къде е дори сервиза!Преди две седмици купих и кола без данък и нотариуса направи договор,така че...
А за бракуването задължително плащаш данъка и тогава бракуваш,иначе в КАТ няма да я бракуват!Имаше една онлайн врътка и там,но не съм сигурен дали още става!
Максимата за наща хубава страна-"което не става с пари,става с много пари"!
А за бракуването задължително плащаш данъка и тогава бракуваш,иначе в КАТ няма да я бракуват!Имаше една онлайн врътка и там,но не съм сигурен дали още става!
Максимата за наща хубава страна-"което не става с пари,става с много пари"!
- otvorkoto
- Автомобил:
- Двигател:
Минах преглед без да съм платил данъка .
Данака ще си го платя с лихвите когато оправят всички пътища .
За около година назад заради дупките по пътищата ремонтите по колата ми гонят хилядарката .
Ще им плащам данак и по 100лв. ама да знам , че има за какво .
Данака ще си го платя с лихвите когато оправят всички пътища .
За около година назад заради дупките по пътищата ремонтите по колата ми гонят хилядарката .
Ще им плащам данак и по 100лв. ама да знам , че има за какво .
Няма глоба , но има лихви по 5-10% на година. За всяка община и град е различен данъка.
Ако не си я записал в данъчното просто я запиши. Отиваш и попълваш даните на автомобила и собственика и плащаш всичките години с лихвите натрупани през годините.
Ако не си я записал в данъчното просто я запиши. Отиваш и попълваш даните на автомобила и собственика и плащаш всичките години с лихвите натрупани през годините.
Последна промяна от nikson85 на Чет 02 авг 2012 14:09, променено общо 1 път.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
На мен в Дупница за 2 години не платен данък имах лихва 10 лева. 

kacarov_dupnitsa написа:На мен в Дупница за 2 години не платен данък имах лихва 10 лева.
аз за голф 3 40кв за 5 години платих 62лв заедно с лихвите.
данъка е 8лв на година за тая гиндия.
Сега вече неможе да се минава годишен преглед без платен данък.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
nikson85 написа:Сега вече неможе да се минава годишен преглед без платен данък.
При вас така ли е

можете да продължите чата на лични или в модуля по избор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и моят "казус":Регистрацията е в друг град,по талон се води на "починал".Почва се-"удостоверение за наследник" и т.н....през това време колата се движи.КАТ казват:за нас не е проблем,колата е надлежно регистрирана.Подробност:след наследяването колата е снета от отчет в нейната си община,движи се в друг град-но поради забава на документи за наследници продължава да си е със старите ДКН.
На практика изрядна за КАТ,но нерегистрирана в никоя данъчна служба.И те така..от 2006г.Сега в момента имаме удостоверение,но не желаеме да правиме смяна на номерата,а нямаме жилищна регистрация в бившия и град...абе все едно да живея във Варна и да си карам там колата със софийска регистрация,на чуждо име....ами не виждам проблем,ама и да искам-не мога да платя данъка.
Само си представям,ако "не дай Боже!" я снима някоя спийд-камера...на кого ли ще пратят "пощата",мно го интересен "адрес" ще барнат..
На практика изрядна за КАТ,но нерегистрирана в никоя данъчна служба.И те така..от 2006г.Сега в момента имаме удостоверение,но не желаеме да правиме смяна на номерата,а нямаме жилищна регистрация в бившия и град...абе все едно да живея във Варна и да си карам там колата със софийска регистрация,на чуждо име....ами не виждам проблем,ама и да искам-не мога да платя данъка.
Само си представям,ако "не дай Боже!" я снима някоя спийд-камера...на кого ли ще пратят "пощата",мно го интересен "адрес" ще барнат..

- DUNGO
- Автомобил: volswagen passat
- Двигател: AEB 1998
Има глоба от 20 до 200лв за неспазване на 2 месечен или 3 месечен срок за регистрация в данъчното.
отделно е лихва за неплатен данък.
отделно е лихва за неплатен данък.
dobrin написа:Не.
Ето това е верния отговор на въпроса и темата е за ключ.
Вече не може да се минава преглед без данъци. Много хора ще плащат данъците с лихвите.
Държавата си иска парите няма откъде да ги вземе , освен от нас.

- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Наскоро бракувах кола в КАТ София - НЕ ми искаха платен данък 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Пунктовете за ГТП винаги са били длъжни да изискват платен данък. Както преди, така и сега е въпрос на личния кеф на проверяващия. Познат собственик на пункт казва че 2/3 от колегите му не настояват непременно за данък. В крайна сметка тяхната работа, ако решат да я вършат въобще, е да се грижат за техническата изправност на автопарка 

yoan4o написа:
ВАЖНО!
За прехвърлянето - в този случай може да се прехвърли колата и без да е декларирана, понеже данъчно задълженото лице т.е. баща ти, реално не дължи данък. От вашата община отидете и му извадете удостоверение за липса на дан.задължения.
С този документ можете да прехвърлите автомобла пред Нотариус. Успех!
Това важи ли още, че имаме същия казус. Вчера гледах една кола и искам да я купя обаче собственика не е зачислил колата в данъчното след като я купил (това преди 3-4 години) . Пробвал да я зачисли сега и му искали договора за покупко продажба, който естествено е заминал някъде. В КАТ му казали, че ще го потърсят

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”