Проблемче с пета скорост
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемче с пета скорост
Здравейте колеги.Имам проблем(или аз си мисля че е )значи карам си със 120 и пускам на някой баир по инерция и като дойде време да вкарам обратно пета(100 км) обикновенно ми изхърква.Много странно.При по-малка скорост напримвр 80,няма проблеми.И това не го прави всеки път,някой път влиза и без проблеми.Общо взето 50/50.А ако натисна два пъти съединителя си влиза без проблеми.Понеже не саъм карал друг път Пасат скоростите така ли тракащо влизат.Не знам как да го обясня.Твърдо,имам чуството че са на косъм от изхъркване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, колега! Пасата ми е същата година и двигател и при мен проблемът е същият. Нивото на маслото в скоростната кутия е по норма и си решавам проблема с двойно амбрииране като при камионите. Според мен проблемът е в синхронизатора за пета скорост , както пише колегата, но вече четири години го карам така и нито се подобрява нито се влошава положението. Ти си решаваш какво да правиш. Успех!
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
passenger написа:Здравейте.
Може би малко не в темата но моя проблем е в трудно включване на 1-а, т.е. пристъргва в 50/50 случая. В някои случаи и задна (мо значително по рядко) Другите скорости влизат просто феноменално меко. модела е 92-а.
А сигурен ли си ,че натискаш педала на съединителя до край?
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Натискам го докрай....май.Поне като натискам така,другите скорости влизат без проблем.Ми то и аз така карам с двойно амбриране ама не трябва да е тъй,И най се дразня че само над 80 км го прави.А като се замисля напоследък ми се случва и на други скорости лоста да не влиза толкова лесно,ама като е студена колата,а това май е нормално......

-
- Автомобил:
- Двигател:
5 скорост
Междинна газ му е майката!
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Re: 5 скорост
VANKATA написа:Междинна газ му е майката!
Това да не е ГАЗ- ка ?

- ChampioN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 5 скорост
Geleto написа:VANKATA написа:Междинна газ му е майката!
Това да не е ГАЗ- ка ?![]()
Освен 4е колата няма да zабие нос, ами си щадиш и синхрониzатоите...