Какво ви е мнението за моторджиите?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 9:16

Е те моторите са за такива изпълнения пригодени-и това им е основния смисъл.Ако ги правиш както и където трябва са си "гъзария и адреналин" в добрия смисъл на думата.Станели обаче на 2 метра от тълпата си е вече селяния.VERSACE това зверче на някой карловски търговец ли го продаде или на някой да си го юрка?

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 30 окт 2006 9:23

musura написа:аз пък ги харесвам :) даже понякога ме е блазнела мисълтта да си купя една бърза машина и единствено ме спира чувството ми за самосъхранение :) като знам понякога, как и четирите колела едвам ме задържат на пътя, а ако са две - не ми се мисли :)

А са прави да карат на дълги, при наличието на толкова малоумници зад волана. Те хората кола не виждат в огледалата си и абсолютно ежедневно се случва да ме засича някой, който ей така е решил да смени платното на движение без мигач, без никаква идея даже. С автмобил ако си и леко те чукнат, няма проблеми големи, обаче ако си с мотор и те засече някой идиот може да има доста неприятни последствия за моториста. Затова хората карат на фарове (дълги) - дано този пред тях, който е решил от дясната лента да прави обратен завой, първо виде прибляскващата светлина в огледалата :)

:да: П.П. Иначе не мога да разбера тези, които карат мотори по къси гащи, без какса и по джапанки :?: Това вече е луда работа

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 30 окт 2006 9:26

musura написа:А са прави да карат на дълги, при наличието на толкова малоумници зад волана.

НЕ са прави и в закона е записано кога може да се кара на дълги.
По тази твоя логика да тръгнем ние всички да караме на дълги, а? :evil:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 30 окт 2006 9:47

На фарове при нормални дневни условия трябва да карат само мотоциклети и теглещи МПС, нали така. По този начин се открояват от останалия трафик.
Ама напоследък, поради ред причини, все повече автомобили се движат на светлини, така мотористите просто вече не бият на очи и се сливат с останалите участници в движението.

След като очевидно трябва да се открояват, решението явно е дълги.

По-добре жив , отколкото ненарушил недомислен закон...

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 30 окт 2006 11:20

Varbona, нима твърдиш, че след като всички карат със включени светлини, моторите не се виждат?
По въпроса - Ненавиждам хора, който системно нарушават ЗЗП независимо с какво превозно средство са. Не мога да сложа всички моторджии под общ знаменател но да видиш мотор (говоря за мотор, а не за балкан или симсон) градско да се движи с 50 е много рядко природна явление.
ПС. Ако тръгна да мачкам всички които ме дразнят трябва да си взема нещо от БТР нагоре :D

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 30 окт 2006 16:35

vassilplp написа:К'во не им харесвам ли?

Вчера на сбирката заради един такъв главчо на 2 колела щеше да стане сакатлък.

Питам АЗ може ли такива ПРОСТАшКИ изпълнения, при положения че беше пълно с народ, жени, деца, бебета в колички ти да се силиш в тълпата с мръсна газ??????? :no-no :no-no :no-no

Респект и уважение ли към такива? Никога.

Защо не си мина леко и кротко. Да спре да си полафи с някой.
Да се изтреля после по правата към ОМВ-то да му се изкефиме и ние.
Въпрос на възпитание и чуство за отговорност.

.. точно пич .. на възпитание .. аз карам един скутер Априлия 150 .. 100% само в града .. не ми се започва да ти разказвам истории за малоумници .. до сега само две години не съм имал инцидент някакъв .. падане или по лошо .. м.Юни един бакшиш ме отнесе на 5минутно червено на светофара на НДК/България .. куката слезе от кбинката и не се сдържа да му зашлеви един шамар докато аз се търкалях на асвалта и се опитвах да си поема въздух ..
.. за колплексарите дето като те видят в огледалото и започват да шарят .. сакън да не ги изпревариш че ще им падне пишката .. вече са писали .. :piss

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 30 окт 2006 18:15

Rabbit_TDI написа:VERSACE това зверче на някой карловски търговец ли го продаде или на някой да си го юрка?

Едно доста разбрано момче го купи. С кеф му го дадох че и малко от цената му свалих. Казва се Сашо и му е за ПЪРВИ мотор. Преди да го пусна да си ходи за Карлово го изкарах на извънградско и му дадох малко инструктаж, че с този мотор шега не бива.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 30 окт 2006 18:22

vasstop написа:да тръгнем ние всички да караме на дълги, а? :evil:

честно казано, ако знам, че ще ми помогне да оцелея в лудницата - бих карал.

Аз и сега си карам на къси през деня, при положение, че минали години селските ни катаджии редовно са се заяждали заради това, че по закон се карало на фарове само вечер, а на халогени - при лоши атмосферни услови. Аз на халогени не карам, но винаги съм им казвал, че точно този параграф ли е, алинеа ли, незнам, но мен не ме е*е и че предпочитам да ме видят и да съм в нарушение, отколкото да не ме видят и да ме ударят законно! Досега акт или фиш за светлини не са успели да ми напишат, но винаги съм им предлагал чистосърдечно да пробват, защото поне малко имам вяра в българският съд и знам, че всеки един съдия ще разбере, защо съм карал на фарове.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 30 окт 2006 18:25

Вчера точно на тръгване от НИМ, тъкмо когато се включвахме на околовръстното - двама "киборга" (както ги нарече ХаВаТа) тъкмо тръгваха... Е единия нещо не се справи с тръгването и така се овъргаля в прахта, добре че точно преди това ХаВаТа ми каза - "Гле'й ги тия", та видях, как пада и имах време да спра. Иначе суркащия се мотор се забиваше точно в колата ми..., та изчаках мотора да се изпързаля и тогава си продължих. Добре, че момчето с мотора беше с добре екипирано, че стана бързо, бързо... и му нямаше нищо за разлика от мотора - нещо му "изтекоха водите"
Та общо взето ме кефят пичовете, но все пак трябва да са по-толеранти и да не правят идиотщини, при натоварено движение, защото вчера този изкара късмет, ама можеше да падне пред идващите коли зад него... :roll:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 31 окт 2006 0:34

vassilplp написа:К'во не им харесвам ли?

Вчера на сбирката заради един такъв главчо на 2 колела щеше да стане сакатлък.

Питам АЗ може ли такива ПРОСТАшКИ изпълнения, при положения че беше пълно с народ, жени, деца, бебета в колички ти да се силиш в тълпата с мръсна газ??????? :no-no :no-no :no-no

Виж колега, те такива ги има и ще ги има цял живот, дори не само на две колела, а и на четери
найстина си прав тука, спор нема, ам малоумниците дет' не мислят са мноо

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Вто 31 окт 2006 0:50

madcap написа:Виж колега, те такива ги има и ще ги има цял живот, дори не само на две колела, а и на четери
найстина си прав тука, спор нема, ам малоумниците дет' не мислят са мноо

Много ли?
-Та те са повече от тея дето карат нормално. Моторджии, шофери на таксита(не всички), маршрутки. Други които се престарават с бързането са шоферчета с служебни "баничарки".

Споко ще ни оправат................

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 31 окт 2006 0:54

ОФФ:Майтапа на страна обаче служебните баничарки и бусове са най-бързото нещо на магистралата.Мерцедес и БМВ ряпа да ядат :lol:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 31 окт 2006 11:12

Нека и малко коментари от бивш гофаджия, настоящ моторист.

Ето ви и няколко факта.

Мотористите кретени са МАЛКО.
Мотористите не са тези които карат с безрасъдна скорост. Лично аз и познатите ми караме с толкова с колкото карат колите около нас. Понякога + 10. Знаем че сме донори и си пазим живота. Когато обаче един автомобилист набримчи еднотоновото си возило до невероятните 100км/ч съборазява ли колко му е спирачният път? А тези нещастници дето спират на пешеходна пътека щото недовиждат и чак 5м пред нея виждат яка мадама чакаща да пресече - мамицата ви д'еба. Ако ще спираш спираи винаги! Или поне гледай в огледалата.
Ако някой тъп нещастник се дразни на мотористите щото не чакат като тях по 30-40мин в задръстванията - да слиза от колата, с нея винаги ще чака. Това че един моторист минава между колоната в задръстването по никаъв начин не променя времето през което той ще си чака до светофара.
Мотористите карат на дълги толкова колкото и автомобилистите. Разликата е че повето мотори са с халогенки и светят по гадно. (Аз лично на дълги карам само по улици без осветления когато нищо не се вижда. През деня даже пускам фарове само когато карам с >80)

И сега като толкова наплюх автомобилистите:
Има и добри автомобилисти. Те карат с мислене. Те са тези който в задръстването мръдват в страни да минеш ( на което аз всеки път кимвам в знак на благодарност ) когато комплексаря до тях те запуши. Те спазват пътните знаци и правилника. Те са тези на който свалям 'каска' ;) .

Общо взето ситуацията е следната - и в двата отбора има идиоти, има и яки хора. Нещата няма да се променят скоро. Така че - който мрази мотористите е или комплексар или тъп.

Мразете идиотите.

Или най-добре обичайте всички!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 31 окт 2006 14:09

Моторджий, и те са манияци кат нас :да: Важното е да не си пречим на пътя и да си имат едно на ум, че ние сме по-големи и по-силни :twisted: и ако се еб...т ще ги :smackbum

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 31 окт 2006 14:32

brum написа:И сега като толкова наплюх автомобилистите:
Има и добри автомобилисти. Те карат с мислене. Те са тези който в задръстването мръдват в страни да минеш ( на което аз всеки път кимвам в знак на благодарност ) когато комплексаря до тях те запуши. Те спазват пътните знаци и правилника. Те са тези на който свалям 'каска' ;) .

Общо взето ситуацията е следната - и в двата отбора има идиоти, има и яки хора. Нещата няма да се променят скоро. Така че - който мрази мотористите е или комплексар или тъп.

Мразете идиотите.

Или най-добре обичайте всички!

не съм моторджия, никога не съм се качвал на мотор, но винаги се дръпвам встрани да мине мотора зад мен и винаги ще се дръпвам
и в двата отбора има идиоти, верно е, ма май са повече при тия на 4 колела

п.с. га съм с колелото, все едно съм невидим, в смисъл, че всички на 4 колела се правят, че не ме виждат и винаги са на мнение, че те са спредимство

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”