Помощ с хард диск
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ с хард диск
За такива като мен незнаещи а желаещи да си подобрят компютъра бихте ли ме посаветвали какво да сменя че да е по бърз,и по мощен.Като за начало ми изпадна един хард диск и видео карта с параметри 500.... нещо си . Диска е Segate model ST2343A. Обаче никаде не видях да му пишат гигабайтите,пише sect-214mb.В компа знам че има 3 такива диска ,а ми се ще да е 1 .Та амо някой има опит, да ме посаветва.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Re: Помощ с хард диск
Колега принципно хард диска и видео картата няма да помогнат за по-бързата работа на компютъра ти. Видеото може би до някаква степен да, но харда служи само за съхранение на паметта. Ако имаш желание и ресурс на драго сърце ще ти спретна една конфигурация за ново PC 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Stoyanov_Vw написа:Колега принципно хард диска и видео картата няма да помогнат за по-бързата работа на компютъра ти. Видеото може би до някаква степен да, но харда служи само за съхранение на паметта. Ако имаш желание и ресурс на драго сърце ще ти спретна една конфигурация за ново PC
Мислиш ли че харда не отговаря за бързодействието на една система!?
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Щом го казва значи мисли
Така за бърз комп ти трябва рам памет поне 4гб,хубав процесор,хард диск възможно с най бързите обороти,до скоро бяха към 7000 и нещо си сегашните не съм се интересувал за тях и най накрая и някакво дъно.Аз предпочитам и дъното да е с чипсет на АМД и процесора на АМД примерно 3 ядрен или 4 ядрен и видеокарта АТИ.
Забравих да спомена че освен с обороти и кеша е важен за харда,така както и за процесора също има кешове на ядрата.

Така за бърз комп ти трябва рам памет поне 4гб,хубав процесор,хард диск възможно с най бързите обороти,до скоро бяха към 7000 и нещо си сегашните не съм се интересувал за тях и най накрая и някакво дъно.Аз предпочитам и дъното да е с чипсет на АМД и процесора на АМД примерно 3 ядрен или 4 ядрен и видеокарта АТИ.
Забравих да спомена че освен с обороти и кеша е важен за харда,така както и за процесора също има кешове на ядрата.
-
- Автомобил:
- Двигател:

ше кипна...
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Значи твърдите, че оборотите на хард диска са по-важни от броя на тактовете с които работи даден процесор в секунда или капацитета на адресната шина в дъното? Или не ме разбрахте правилно или просто се заяждате излишно 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Stoyanov_Vw написа:Значи твърдите, че оборотите на хард диска са по-важни от броя на тактовете с които работи даден процесор в секунда или капацитета на адресната шина в дъното? Или не ме разбрахте правилно или просто се заяждате излишно
Колега всичко има значение,или казано по така размера има значение,особено за жените и ако най вече е съчетан с дълбока сметка

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Stoyanov_Vw написа:Значи твърдите, че оборотите на хард диска са по-важни от броя на тактовете с които работи даден процесор в секунда или капацитета на адресната шина в дъното? Или не ме разбрахте правилно или просто се заяждате излишно
Не са по-важни или най- важни оборотите на харда, но да твърдиш, че не подобрява скоростта на системата е меко казано детинско. Вземи един двуядрен процесор и го монтирай на хард с 5000 оборота и 8мб кеш и пробвай. После го сложи на 7200 оборота и 32мб кеш. Разликата се усеща видимо, не претендирам да съм специалист, ама и райд масивите са измислени поради некакви такива причини.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
emil210378 написа:..а ми се ще да е 1 ..
http://www.reset.bg/catalog/16/1609/1609045/ ето, гарантирано цялата ти останала система ще го бави.
Опиши моля, какви са дъно, памет, процесор, видео и захранване.
Какво ще търсиш от тази машина?
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:emil210378 написа:..а ми се ще да е 1 ..
http://www.reset.bg/catalog/16/1609/1609045/ ето, гарантирано цялата ти останала система ще го бави.
Опиши моля, какви са дъно, памет, процесор, видео и захранване.
Какво ще търсиш от тази машина?
около 120-130 коня

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По безмислена тема скоро не бях виждал
Автора, ако искаш някаква помощ, то задай смислен въпрос!

Автора, ако искаш някаква помощ, то задай смислен въпрос!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”