Polo AEF - Настройка на горивна помпа Lucas

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Polo AEF - Настройка на горивна помпа Lucas

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 авг 2012 15:42

Dizel_fen написа:Сервиза се казва Шишков-Diesel-диагностика и ремонт на дизелови горивни системи,Голям е 4-5 Халета .Много съм доволен -от цяла България го търсят! На изхода за Болярово му е сервиза,и телефона му имам но не го пускам тук.Само на ЛС!

Точно там беше слаган чип на моето Ауди от гаража в следствие, на което колата пушеше като ТЕЦ София. За щастие бяха върнали на собственика оригиналните чипове та си ги сложих обратно и сега не пуши.

2 тръбички една за вакуум преди турбото и една при кулера за налягане не бяха закачили.

В същия сервиз 2 пъти са свалял кормилната рейка да я правят и 2-та пъти е протичала за по-малко от месец. Тук в София ми я направиха и капка масло не е капнала...

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 04 авг 2012 10:02

Аз направих това с настройката преди близо месец, и се заключаваше в следното ,сваляне на помпата ,смяна на някакви лопатки,не ги знам какви са ,нямах пари за всички гумени оплътнения,почистване ,настройка на стенд, и обратно на котурника.Вече не ръмжи,работи приятно,но за това помогна и смяната на маховика,там е било заровено кучето ,това гадно и скъпо чудо много бърка работата на помпата.Вече не придърпва,не мени оборотите,но разликата от демпферен и обикновен маховик я усещам.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Съб 04 авг 2012 12:23

Kолеги, да използвам темата за помпата.
Скъса ми се ей това жило, което е на нея - http://picbg.net/img.php?file=d45701225698ec3f.jpg .
Въпроса ми е какво е то, за да го търся като част, понеже ж Ау*о+ така и не разбраха какво е дори от снимката и дали мога да карам без него около 8км до майстора.
Въпросното жило държи палчето с дупка в ляво, на което е регулатора за предварението. От както се скъса, колата от 950 оборота, като поработи 1-2 минути, отива до 1050 и спира поради факта, че е скъсано това.
Благодаря ви предварително.

Върни се в “Дизелови агрегати”