колко събира резервоара на голф 4 тди
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Re: колко събира резервоара на голф 4 тди
точно в началото на гърловината, като отвиеш капачката от ляво има едно палче във гърловината - е за това става въпрос. Натискаш го като почне да ти изключва пистолета на колонката и ще чуеш как ще изсъска резервоара като все едно отваряш шише с безалкохолно.
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Даскала™ написа:Ааааа....навътре в гърловината било![]()
на 2-3 см от ръба на гърловината
То като завиеш капачката тя го натиска и се освобождава място за още литър два
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Тук в цялата тема имаше само двама,дето са зареждали на бензиностанция,всички други-Туба Пауър България АД.И да не съм извън темата,ще кажа,че последният път ми светна лампата и преля точно на 50-я литър,от където си правя извода,че побира 55 л.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като зареждаш от колонката има много пяна и събира по-малко-ако искаш може да направиш опит да напълниш до горе на колонка и да сложиш в една туба от минерална още 10 литра и да видиш колко ще събере след около 30 минути.А и може да си сигурен,ч тубата лъже много по-малко от колонката.Тубата ако е 10 литра си е 10 литра ,а от колонката като пише 10 литра сигурн ли си че си сипал толкова??? В тубата се вижда какво сипваш ,а от пистолета нищо не виждаш
-
- Автомобил:
- Двигател:
kamo_73 написа:То като завиеш капачката тя го натиска и се освобождава място за още литър два
доста повече от 1-2 литта.Заигравал съм се няколко пъти като пътувам повече и като протече и започна да обезвъздушавам побира още около 7 литра
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
доста повече от 1-2 литта.Заигравал съм се няколко пъти като пътувам повече и като протече и започна да обезвъздушавам побира още около 7 литра
[/quote]
Абсолютно вярно

- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Съвсем скоро тествах колата до морето -за 995км ,като съм минал реално повече , щото съм с по-големи гуми от тези препоръчани от завода (на изминати 103.5 показват 100км). Преди пътуването я напълних до преливане , спокойно в гаража с обезвъздушаване (няколкократно). Стрелката мръдна чак на 340км пробег,а като се върнах показваше 1/3 гориво. Според мен имаше нафта около 15 литра още и я заредих пак до капачката с 50лтр колко поема този резервоар?! Ще дойде 65-70литра! Разхода по борд комп-4.8 но реално е на 5, 5.1л/100 км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и моя резервоар е около 62-64 литра мерено многократно и с туби и на колонка:)Seat Leon tdi
- Not_another
- Автомобил:
- Двигател:
Събирал съм 66,5 литра, с доста обезвъздушаване, като преди това бях карал и на резервата.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
При многократно зареждане на колонка, не помня колко вкарвам до първото изключване, защото пълня от различно първоначално ниво, ама след това "запъвам" с пищова това лостче за обезвъздушаването и вкарвам около 12 литра. Докато излезе на гърлото. На 320км. извън градско ми се отлепя стрелката от max. Спокойно каране! И около 1150 км. пробег. Мисля си че е около 60л. налашкан до ръба!
Re: Re:
zlatnia7408 написа:от прочетеното разбирам , че на различните бензиностанции лъжат различно и това е факт.
Не всички си лъжат в тяхна ползва. Вярно ли Б4 ТДИ 1З събира 100литра?
Ако е така докато не спечеля от тотото няма да го видя пълен май.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
105 литра събира 

Върни се в “Дизелови агрегати”