Мitsubishi Pajero 2.5 td - Jeep Gr. Cherokie 2.5td - 95-97 г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мitsubishi Pajero 2.5 td - Jeep Gr. Cherokie 2.5td - 95-97 г

Мнениеот Ivan_GT » Нед 05 авг 2012 19:16

Колеги предстои ми покупка на джипка.Вариянтитеза мен са Mitsubishi Pajero 2.5 td дълга база 95та г. и Jeep Grand Cherokie 2.5 td 97г.
Джипката ще бъде ежедневката ми,няма да се ползва за оф-роуд така че проходимостта не е от значение.
За паджерото са ясни г-д нещата,въпроса ми е какво да очаквам от черокито?Предполагам че разхода на двете джипки е горе-доло еднакъв.Скъпа ли е поддръжката на черокито спрямо тази на паджерото?Двигателя сполучлив ли е?
Моля хората който са запознати с гранд черокито да изкажат мнение.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Jeep Grand Cherokie 2.5td?

Мнениеот tdi fen » Нед 05 авг 2012 19:21

черокито няма какво да го гледаш с италиански мотор vm е не става

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 05 авг 2012 19:52

Mitsubishi Pajero 2.5 td :да:

Някой на Л.С. ако е запознат да каже две думи за Mitsubishi Pajero 3.2DID eusa
(може и тук в темата,ама да не я пълним с други неща :да: )

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Нед 05 авг 2012 20:30

Ivan_GT написа:Колеги предстои ми покупка на джипка.Вариянтитеза мен са Mitsubishi Pajero 2.5 td дълга база 95та г. и Jeep Grand Cherokie 2.5 td 97г.
Джипката ще бъде ежедневката ми,няма да се ползва за оф-роуд така че проходимостта не е от значение.
За паджерото са ясни г-д нещата,въпроса ми е какво да очаквам от черокито?Предполагам че разхода на двете джипки е горе-доло еднакъв.Скъпа ли е поддръжката на черокито спрямо тази на паджерото?Двигателя сполучлив ли е?
Моля хората който са запознати с гранд черокито да изкажат мнение.

Ако имаш време, може да погледнеш офроуд форума, там има доста полезна информация :idea:

http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=8

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Нед 05 авг 2012 22:25

не ми е логичен избора на тези 2-та, при условие, че няма да се ползват за основното - офроуд възможности

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Пон 06 авг 2012 0:00

Искам нещо голямо и високо-джип!Само тези 2та ми харесват и са с цена каквато мога да си позволя!

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пон 06 авг 2012 0:08

Бягай далеч от Паджеро с този мотор, както и от 2.8 TDI.....Горят, та се не траят :shock А отделно 2.5 мотора е дооста мудничък. За справка -
Имахме Паджеро 2.8, но си взехме Гранд Чероки 4.0 бензин, че гори двойно по-малко ;)
Паджерото особено зимата, под 20-25/100 л. градско, трудно пада. Прави си сметката добре :) Ако разхода не ти е проблем, взимай по-големия мотор, защото както казах 2.5 е доста муден.
А този мотор 2.5 на Черокито, нямам лични наблюдения от него, но и аз както колегата по-горе, чувал съм че са несполучливи. Взимай бензинка, слагай му една газ и ще се родиш откъм разход, още повече, че няма да го катериш по баирите. Иначе катериш ли, разхода започва от 25 нагоре.
Ако имаш някакво по-конкретни въпроси относно дизел на Паджеро и бензиновите варианти на Гранда, питай ;)

P.S. Забравих да кажа, че твърденията за скъпа поддръжка, са митове и легенди и за двете джипки. ;) Няма нищо кой знае колко скъпо.

P.S. 2 ... Сега видях, че си се насочил и към дълга база, и то с 2.5 мотор....направо забрави :mrgreen: То късата база едвам върви, пък не ми се мисли как е дългата...

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Пон 06 авг 2012 0:20

По принцип предпочитам дизела защото ако е бензин ще трябва да слагам газ,и "голямото" отива на кино,багажника става колкото на голфа(говоря за черокито).
Ако ще взимам бензинка има варянт за витара,от по-новите 2.0 136 к.с.

Потребителски аватар
Weezy
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пон 06 авг 2012 0:25

Тук си много прав, още повече, че на Черокито и резервната му гума стои в багажника....И като сложиш и газ и не остава много място, пак зависи какво ще слагаш вътре де ;)
Иначе Витарата е супер избор! Направо няма какво да му мислиш, пък и като няма да катериш нищо, такава голяма джипка като гореспоменатите не ти трябва, макар, че Черокито си е паркетник :lol:

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Пон 06 авг 2012 0:33

А добър ли е двигателя на Витарата- 2.0 V6 136 к.с.?
Говоря не за Гранд Витара,а за тези от 97ма,нещо като фейс лифт.

Потребителски аватар
Weezy
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пон 06 авг 2012 0:39

За добър не знам, но имай на предвид, че този двигател е V-образен 6-цилиндров, 24 клапана. Искам да ти кажа, че разхода може би няма да те устрои. :)
Идеалния вариант за мен е Витара 1.6 16v 97 к.с., по възможност къса база, но и дългата не е лош вариант ;) Откъм разход и вървеж е добре. Пък и ако тръгнеш по гората с него, също ще останеш приятно изненадан :beer

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Пон 06 авг 2012 0:44

Задължително дълга база.1.6 с клима... знам ли,както съм свикнал с АБФ-а тия 90 коня ще ми се струва че карам трабант.Разхода на голфа ми е 13 градско при спокойно каране,не вярвам на Витарата да е повече от литър-два нагоре.
А и щом ще е бензинов мотор трябва да е с ГИ,тоест по-мощния двигател ме устройва повече.

Потребителски аватар
Weezy
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пон 06 авг 2012 0:52

Ами разхода на Витарата, може и да е по-нисък от на Голфа ти :mrgreen: Градско горят около 10-11, макс. 12, а извън града може да падне и до 7-8. 7 - при мноого нормално каране де :lol:
То както всички знаем, разхода зависи от много неща ;) големината на гумите и лифта, играят най-голяма роля при джипките.

ГИ не е задължителен :) Вкъщи имаме Хонда Акорд 2.0 В-тек (ел.инжекция) и Гранд Чероки 4.0 бензин (автоматик) ... и двете са с обикновени газови уредби, и проблема е абсолютно никакъв! Просто трябва да си намериш читав газаджия, защото повечето ще започнат да те лъжат, че това е абсолютно невъзможно, с цел да ти сложат ГИ и да ти вземат двойно и тройно повече пари ;)

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 06 авг 2012 7:03

Аз незнам защо по инерция наплюхте черокито,комшията под нас има точно такова 98г 2,5тд 115кс.Има го от 6 години и незнам да му е правил някакъв ремонт,кара си зиме лете с зимните гуми,нафта му сипва от туби,и като е сезона всяка седмица ходи с него на лов.Сигурен съм че ако попаднеш на читаво такова ще откараш бая безпроблемни км.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пон 06 авг 2012 9:16

Двигателят на Черокито не е проектиран за автомобилен, а за индустриални цели, поради което е с отделни глави на всеки цилиндър. Проблема идва от недоброто охлаждане на последните цилиндри, от там пукат глави, а за да стигнеш до последната глава се разглобява целия двигател, понеже те са застъпани. Но пък приятел на баща ми, който първо имаше чероки с дизела на рено бра ядове с него, а той се води по-безпроблемен, след което го смени за чероки с италианския дизел и няма никакви проблеми досега. Явно е до поддръжката от предишните собственици. За Мицубишито не знам как е, но един съсед си беше купил такова, кара го една седмица, после стоя 2 месеца при кварталния майстор, след което още една година пред къщата му, и го даде без пари.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”