През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали над 9000 души!
Най-черна е била 2008 г., когато по пътищата в страната са загинали 1061 души.
Най-много ранени е имало през 2006 г. - 10 215 души.
Покачването на разхода в повечето сайтове е некоректно изчислен и е завишен с една единствена цел...Не казвам пък,че мойте сметки са реални.
Законът е приет и влиза скоро в сила,това е.Ако ще намали броя на загиналите\ранените\осакатените дори с 10% си струва всеки лев!Никой не е застрахован,животът е скъп,не знаеш кой кара срещу теб.
Според националната стратегия за подобряване безопасността на движението,броят на убитите при катастрофи трябва да намалее наполовина и да не надвишава 388 души през 2020 г.,дай Боже и по-малко!

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Проблема при избора на управляващи е в това, че колкото и да внимаваш, мислиш и избираш, се оказва, че всичките са еднакви. По време на предизборната кампания те убеждават как ти и твоето мнение е много важно, а след като получат властта изведнъж се оказва, че народа е твърде некомпетентен (прост)за да има правилно мнение за важните въпроси. За това само те, като много компетентни и загрижени за нас могат да вземат правилното решение, пък макар да не ни харесва то е добро за нас. Явяват се в ролята на баща - грижат се за нашето добро и ни таковат майката 

- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Една от много бройните глупости която съм чувал.От къде на къде ще ме задъжат да карам на фарове през деня дето слънцето яко пече и жегата е ужасна.Ваобще не им завиждам на колегите с ксенон,защото доста на дълбоко ще се бъркат в джоба за крушки.И каква е тая малоумна
глоба дето са измислили ако те хванат без фарове - 50 лева
.Тия ваобще връзка с мозъка си имат ли?Гледат как да вземат и последната стотинка на данакоплатеца зада им са пълни гушите на управляващите,а в замяна данъкоплатеца освен пъстра лъжа в кошничка (щях да кажа нещо цинично,ама се въздържах) нищо друго не получава.

Не го подкрепям това с фаровете, но ако това ще става част от безопасността, то тогава тази глоба ми се струва даже ниска, според мен поне 200 лв. трябва да е, за да се научим! За да не ги забравяме има модули и по 15 лева, може да се направи и самоделка, за не повече от 5!
Ама и контрола трябва да е пълен, щото знайте ли колко "икономични" имаше през зимата дето като влезе в кварталните улички или на село гаси фаровете за икономия!
Иначе това с привикването към фаровете е наистина вярно, поне десетина случая имам през зимата, когато спирам на косъм от Идиот без фарове, и чак аз си се чудя, "баси как не го видях този, на 10 метра е бил"! Ей за това е малка тая глоба за такива, това че може да ги е забравил мен не ме е....!
Ама и контрола трябва да е пълен, щото знайте ли колко "икономични" имаше през зимата дето като влезе в кварталните улички или на село гаси фаровете за икономия!
Иначе това с привикването към фаровете е наистина вярно, поне десетина случая имам през зимата, когато спирам на косъм от Идиот без фарове, и чак аз си се чудя, "баси как не го видях този, на 10 метра е бил"! Ей за това е малка тая глоба за такива, това че може да ги е забравил мен не ме е....!
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
jamie1 написа:Ваобще не им завиждам на колегите с ксенон,защото доста на дълбоко ще се бъркат в джоба за крушки.И каква е тая малоумнаглоба дето са измислили ако те хванат без фарове - 50 лева
.Тия ваобще връзка с мозъка си имат ли?Гледат как да вземат и последната стотинка на данакоплатеца зада им са пълни гушите на управляващите,а в замяна данъкоплатеца освен пъстра лъжа в кошничка (щях да кажа нещо цинично,ама се въздържах) нищо друго не получава.
Колега, хората сложили ксенон няма да ги мислим - както по същия начин не мислим данъка на хората, купили си по-голям като квадратура апартамент в сравнение с нормалните такива нали? А и как ще ни вземат последната стотинка при положение, че си пускаме фаровете и не сме в разрез със закона? Най-много да сменяме по-често крушки, но при цена за обикновени около 5-6 лева едната - ако това не може да поддържаме, за какво сме тръгнали коли да караме...
ПС. Аз карам с китайски крушки нормални ватове за 12 лева двете и се чудя кога ще изгорят, ама вече почти 2 години и нещо не се предават

ПС2. Такива закони вкарват - такива трябва да спазваме, не защитавам никой, но на който не му харесва да влиза в парламента, да прокара ново предложение и закон, иначе само плюем и никакъв резултат

Последна промяна от nokiangage на Нед 05 авг 2012 17:22, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
На ксенона не вярвам да са двете 12 лв!Не ,че живота няма да продължи.Те са ни клатели ,клатели и ние сме свикнали!
[quote="rokera671"]Те са ни клатели ,клатели и ние сме свикнали!
Така е щом "Политиката в България е л.... увито в целофан". Жалко за всички нас, че автора на тази "гениална" мисъл вече четвърта година напрактика ни убеждава във вярността й...
Така е щом "Политиката в България е л.... увито в целофан". Жалко за всички нас, че автора на тази "гениална" мисъл вече четвърта година напрактика ни убеждава във вярността й...
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
големия та&ак е че като ти изгори крушката ще те глобят а ти реално през деня няма как да усетиш това и ще те глобят щото си "виновен"-т.е. закононарушител
че ще я смениш крушката то е ясно
че ще я смениш крушката то е ясно
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Да и заради изорялата крушка щеш не щеш ще трябва да се разделиш с 50 левчета 

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
за фаровете добре а кога нарушителите на пътя ще плащат по големи застраховки нали заради тях вкарват закона за включени светлини за да ни видят по добре баси държавата
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
moimoimoi написа:големия та&ак е че като ти изгори крушката ще те глобят а ти реално през деня няма как да усетиш това и ще те глобят щото си "виновен"-т.е. закононарушител
Не е така колеги, ако си оправиш изгоряла светлина ня място при дадената проверка не може да те глобят нали така? Не е гаранция, че като сложиш нови крушки няма да изгорят след 5 минути - на доста познати им се е случвало с чисто нови уж маркови...

jamie1 написа:Да и заради изорялата крушка щеш не щеш ще трябва да се разделиш с 50 левчета
Ако е адресирано към мен - аз си нося резервни такива за всяка една позиция в колата и са ми правили проблем

BOCOO написа:за фаровете добре а кога нарушителите на пътя ще плащат по големи застраховки нали заради тях вкарват закона за включени светлини за да ни видят по добре баси държавата
Ето това вече е на място, колегата е много прав

"Изгоряла крушка" и каране без светлини не са ли две различни неща?
Вярно, че на новите коли се сменят трудно, но все пак ако си носим резервни има доста по голяма вероятност да ни се размине, поне се вижда че имам желание!
Вярно, че на новите коли се сменят трудно, но все пак ако си носим резервни има доста по голяма вероятност да ни се размине, поне се вижда че имам желание!
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Mда , и на моя кенеф , както и на FELIPE трябва да се разкара първо решетката , след това да се отвият 4-ри болта , след това да се махнат 6 щипки , да се свали пластмасата и евентуално да сменя крушката. На служебната каляска пък , за късата крушка на единия фар трябва да се разкара акумулатора
Все пак си мисля ,че , ако имам резервна крушка и полицая види , че имам желание ще ме пусне без 50 лева
, но това ще го видим през следващите дни , седмици и месеци
.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”