Б5.5 въпрос за светлините - автоматично включване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Б5.5 въпрос за светлините - автоматично включване

Мнениеот paaco » Пон 06 авг 2012 17:07

Здравейте колеги! Както Ви е известно вече ще се кара целогодишно на светлини. Пускам тази тема да обсъдим възможностите за "побългаряване" на нашите любими возила :D . Съществува ли възможност за преправяне на ел. схемата за запускане на светлините при запалване? Мисля че това ще спести много главоболия на много от нас.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Re: Въпрос за светлените?

Мнениеот RoadRunner » Пон 06 авг 2012 17:09

Аз проблема го реших с DRL модул. Сега светлините ми се пускат сами, дългите са ми настроени на 30%, за да не си хабя ксенона.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пон 06 авг 2012 17:13

Скоро ще си правя една схемка да ми включва габарити + къси при запалване на двигателя и да ги изключва при гасене.Освен това ако алтернатора спре да зарежда,светлините автоматично се изключват.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 06 авг 2012 17:22

Точно това обмислям и аз,ама мисля да е вместо къси,да си купя един комплект ДРЛ,ако направиш схемата,ще се радвам да ме информираш.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 07 авг 2012 8:16

paaco написа: Съществува ли възможност за преправяне на ел. схемата за запускане на светлините при запалване?
1.
Има готов модул с реле- взема инфо от датчика на маслото.
Изводи - 1 към датчика за масло, 1 към маса, 1 към + акумулатора и 1 към къси .
През 2008 или 2009 г бях взел за 5-6 лв такъв модул и го сложих на Поло то на сина.
Втори вариант с 2 релета съм го описал в Шаранския раздел .
Понеже съм с ЛЕД използвах 2 дребни 15А реленца с 1 превклюващ контакт ./0,90 лв бр.реле. За фар с халоигенна лампа трябва по серизоно реле -поне 20А- от някоя морга за по 5 лв.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за светлините - автоматично включване на Б5.5

Мнениеот vladko33 » Сря 08 авг 2012 8:34

Моя Пасат е AVF 2001 . Дали случайно я няма тази функция с включването на светлините заложена или ми трябва модул ?

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Сря 08 авг 2012 8:44

vladko33 написа:Моя Пасат е AVF 2001 . Дали случайно я няма тази функция с включването на светлините заложена или ми трябва модул ?

И аз съм със същия въпрос, като колегата пуснал темата и колегата, който цитирам. Аз съм с AVF 2002г. Доколкото бях чувал има такъв вариант с препрограмиране на някаква функция в комфорт модула. Въпросите са 2:
1. Ако се препрограмира този комфорт модул дали няма да е началото на серия проблеми с комфорт модула (това мнооого боли).
2. Когато МПС бъде запалено и светнат късите, какво се случва, когато включа светлините от ключа? И как включвам дългите?

Бях питал преди време за автоматичното вдигане на стъклата посредством заключване чрез фабричната аларма на автомобила и ме упътиха към Vladkoto, а доколкото четох някъде, той може да препрограмира и светлините. Въпросът е, че веднъж бях при колегата, който ми каза, че в момента нямат техническата възможност, но да очаквам в скоро време. В никакъв случай не желая да упреквам Vladkoto, но просто няма нова информация относно това дали все още се занимава с такива дреболии?

Това посленото беше някаква идея кой може да помогне, ако евентуално има възможност и желание. Някой с повече информация? :?:

Последна промяна от Shakez на Сря 08 авг 2012 10:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zav » Сря 08 авг 2012 9:37

И още един любопитен пасатоводач :) Ако някой знае как дали е възможно автоматично да се включват светлините без да се правят "побългарявания" по колата с разни допълнителни ръчки и копчета - моля да каже (като за технически първолаци, моля).

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Чет 09 авг 2012 12:25

Има едно устройство което се продава в интернет нарича се DRL напишете в гугъл и ще го намерите.Запалва фаровете автоматично след подаден контакт и запален двигател.Следи зареждането така пали в случая аз съм свързал дългите и те работят на 30%.Като се загаси двигателя плавно изгасват.Няма копчета допълнителни но има малко работа по монтажа който е елементарен.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Чет 09 авг 2012 14:41

На мен ми се върти една идея но дали ще стане още не съм я обмислил точно. Ако взема плюс от касетофона. При мен като дам на контакт тръгва и музиката а като махна ключа от запалването гасне сам.

novak987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novak987 » Чет 09 авг 2012 16:06

Аз имам Б5.5 AVF/2002г.от няколко месеца и моите къси са направени да светват автоматично когато запаля двигателя.Когато дам контакт светват и правят едно навеждане и се вдигат до нормално положение.Колата е внос от Австрия.Така си дойде от там.

VW_Fan_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Fan_81 » Пет 10 авг 2012 5:48

RoadRunner написа:Аз проблема го реших с DRL модул. Сега светлините ми се пускат сами, дългите са ми настроени на 30%, за да не си хабя ксенона.

Ето това ми се струва като най-добър вариант, ако може да кажеш как се правят да светят дългите, а не късите.

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Пет 10 авг 2012 19:38

Записвам се да следя темата!И мен много ме интересува дали става чрез комфорт модула за Пасат 5.5 2001г.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 10 авг 2012 20:33

И аз се причислявам...... :deal Добре де,тези дневните-афтърмаркетите не вършат ли работа пред властта,стига да се сложат по стандарт...?

П.С.Знаех си,че ще излязат доста теми от подобен тип........а също покачването цената на всякакъв вид светлини-било в ремонти или инвестиране на нови :не: и колко по-лесен начин за източване на народа-било в хазната,КАТ и най-вече пълнене джоба на патрулиращите господа....но както и да е,това са подробности :evil: Да видим как ще отреагирваме :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 11 авг 2012 9:18

има и вградена функция в компа на колата. Вземи ВАГ-КОМ и виж дали имаш описаните в тази тема екстри: /в средата на страницата има подробно описание със снимки/

http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... 5&start=45

ако намериш някой с кабел за тази версия на ВАГ-КОМ, звънни и аз да се прегледам при него :)

...
май няма да стане обаче, щото б5.5. не дава достъп до този контролер според това -> http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/a ... assat.html

Остава само ДРЛ

Върни се в “Passat”