Климатроник Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Климатроник Б3

Мнениеот vucata » Нед 05 авг 2012 18:15

znainainai написа:
enigma79 написа:.......

Жоро стига писа глупости че ще пецкам. Стефан повече от ясно ти обясни кое как е ама ти продължаваш да се дървиш.
Към колегата дето му грее колата най-вероятно грее понеже тъпаците са оставили малък воден радиатор и са цопнали пред него кондензатора който му спира въздуха отделно и като сложиш че не е почистван водният от мизерията (има тема) нормално е да грее.

Чистих го, антифриз смених....пак не се оправя...ще мина през ел.техник след морето да видим перката в какво състояние е...все си имам чувството, че не включва 2ра степен :banghead:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 05 авг 2012 18:19

SANDEN SD7B10

това е марката... за професионално ползване се слагат масово точно от тази фирма, а като оффтопик: онзи ден дойде един бус мерцедес хладилен, на когото Някакъв Едеот миналата пролет заварил шайбата за вала ( демек палиш и компресора винаги върти :screwy ) и така е изкарал цял сезон и половина до преди седмица...компресора беше умрял, но се борил мъжки... :012:
все си имам чувството, че не включва 2ра степен :banghead:
А пробва ли дали въобще работи ?

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 05 авг 2012 19:31

juve не съм...не ми ги разбира многоо главата тея неща с перката :wink:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 05 авг 2012 20:01

все си имам чувството, че не включва 2ра степен

Ами идеята е, че като включиш климатика, перката започва да се върти по подразбиране... на 1 ва скорост, щом започва да ти прегрява БИ трябвало да се включи на по висока скорост, което е осезаемо и видимо... за това не ти трябва професионална профилиране :drunk , освен това има ли яснота дали ти показва вярно уреда на таблото, защото и там има едни врътки... :beat_butt2 Според мен е добре да изясниш 1 во дали ти мери точно уреда и после и проверката за 2 ра скорост и т.н.... :beer

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 06 авг 2012 19:04

Дам за това се сетих след това, ама все пак като не е пуснат си седи на средата (90с) предполагам....А ако пуска 1-ва и 2-ра степен щях да разбера за 2ра...все пак щеше да работи по-шумно или бързо ама уви...върти си в едно и също бавно и мудно дразнещо-загряващо състояние :banghead:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 06 авг 2012 19:34

zfa159 написа:Да се намеся и аз малко. Предна перка обикновено не слагат,но когато я слагат,това е голям проблем,защото под перката се събира гняс и радиатора заминава.това е редовен проблем на всичките френски коли със заводски перки отпред и на Опел-ите,където перката пак е отпред.Не случайно Ханс си слага перките отзад,където им е мястото ;)

при френските и опелите се говори не просто за перка разположена отпред, а за предно разположен дифузьор !!!

почти всички, без ваг са с основна перка отзад и климатична отпред,като проблем със задържане на боклуци няма никакъв.

Върни се в “Passat”