По горе с въпроса си имах предвид: глобата за каране без фарове е 50 лева, а за изгоряла крушка , което е различно колко е глобата, все ми се струва, че не беше 50?
Пък ще кажете, че всеки ден ви горят крушките, че и точно тогава ще минете край патрулка, просто сега ще трябва да наблегнем повече на проверката на крушките!
п.п. по новите коли нямаха ли сигнализация за изгорели крушки?

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Re: Купувам 4-те ринга за 14-ки стоманени джанти на Голф 3
То хубаво ще си проверяваме крушките преди да тръгнем,но ако някоя от тях изгори по време на движение няма как да докажеш на полицая,че си ги проверил преди да потеглиш.Знам,че и 100 000 мнения да напишем тук на тази тема смисъл няма,но според мен въвеждането на този закон е глупост.Ние пътища като хората нямаме,а те се сетили за какво още да ни глобят.Поздрави на всички и извинете ако тона с който пиша ви се е сторил груб.
Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Целта на фаровете е да видиш насрещно идващия. Пътувам много и си има определени условия, примерно сутрин рано или вечер на свечеряване, когата караш насрещу слънцето и нищо се не вижда. Нито сеник помага, нито слънчеви очила. Отделно има страшно много тъпанари на които явно лампите им са с електромер и дори при свечвряване и направо почти тъмно отказват да си пуснат фаровете понеже виждат, а дали тях ги виждат?
Ако това ще ме предпази от челен удър с някои селяк, решил да пести от крушки и гориво, то аз съм за.
Има ксенонови крушки за под 20лв. не е болка за умиране. В европа се кара, целогодишно от много време насам
Ако това ще ме предпази от челен удър с някои селяк, решил да пести от крушки и гориво, то аз съм за.
Има ксенонови крушки за под 20лв. не е болка за умиране. В европа се кара, целогодишно от много време насам

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:
...Има ксенонови крушки за под 20лв. не е болка за умиране. В европа се кара, целогодишно от много време насам
Ми не, в по- голямата част не се кара и няма да се кара докато не изтече и последния срок за тая дивотия, наложен от умните тикви в Брюксел. Въпросът не е в 2,345 -те стотинки на 100 км, които ще ни струва горивото в повече или двете крушки на година, които ще сменяме. Дразнещ за мен е фактът, че широко се прокламира някаква извършена реална дейност с налагането на подобни простотии. Пак ще го кажа, не забравяйте, че в името на добруването на Европа от Брюксел не толкова отдавна произлезе законът за допустимата степен на изкривяване на европейските краставици

FELIPE написа::cry: Абе вие какви хора сте бе...за хиляден път ще напиша,че на Голф 4 TDI(и на моята Бора включително) за да се свали крушката на късите,се сваля фара т.е. бронята...какви резервни крушки,какви 5 лева
Колега, това извинение за пред милиционерите ли е?

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
FELIPE написа::cry: Абе вие какви хора сте бе...за хиляден път ще напиша,че на Голф 4 TDI(и на моята Бора включително) за да се свали крушката на късите,се сваля фара т.е. бронята...какви резервни крушки,какви 5 лева
Няма такова нещо при Голф 4. Само предпазните капаци отзад се свалят

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Колеги, Не включването на фаровете и изгорялата крушка са две отделни неща/нарушения на ЗДП ! Второто е в раздела за техническа изправност на МПС-то, съответно се налагат различни санкции, ако не се лъжа в самият закон или в правилника е разписано, че при техническа неизправност по осветителната система на автомобила, ако водача може да я отстрани на място не се налага санкция, разбира се остава проблема при автомобили при които смяната е трудна или невъзможна на полеви условия. Аз лично съм имал два такива случая, при първия ме спряха за рутинна проверка и се оказа, че не ми работят стоповете (99 г. с лична Лада 1500), вторият път, по-миналата зима със служебната Лада Нива, за не светещ ляв фар, за мой късмет и двата пъти се оказа, че причината е разместен бушон в гнездото (ладите го имат този проблем), след бързо наместване на бушончето и сработване на съответните светлини ме пуснаха без санкция. Трябва да отбележа, че когато констатираха неизправността самите полицаи ме попитаха мога ли да отстраня повредата на място.
И още нещо, един съвет - при проблем с някоя от светлините винаги първо проверявайте бушоните преди да почнете да разглобявате колата. При инцидента с фара на нивата първоначално изтръпнах защото при тези лади (като и другите по-стари модели) смяната на круша е кошмар, добре, че се сетих да разбутам бушоните, иначе щях да си отнеса глобата. По спомени, за не светещ елемент от осветителната система на автомобила глобата не беше голяма - 10-20 лв., поне преди, сега не знам
, ще трябва да хвърлим едно Учо в закона 
И още нещо, един съвет - при проблем с някоя от светлините винаги първо проверявайте бушоните преди да почнете да разглобявате колата. При инцидента с фара на нивата първоначално изтръпнах защото при тези лади (като и другите по-стари модели) смяната на круша е кошмар, добре, че се сетих да разбутам бушоните, иначе щях да си отнеса глобата. По спомени, за не светещ елемент от осветителната система на автомобила глобата не беше голяма - 10-20 лв., поне преди, сега не знам

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Колеги,още ден...Само дето жестоко се лъжат,че ще карам на светлини 24/7/365!
И искам да ви кажа,че вчера карах 300 км магистрално в най-големия пек от 14 ч. до 18 ч. и никой не може да ме убеди,че светлините са нужни и задължителни!За градски условия да не говорим при скорост от 50-60 км
Стига с тази ЕвропЪ...Щото в скандинавските страни слънцето изгрява 2 пъти в годината

И искам да ви кажа,че вчера карах 300 км магистрално в най-големия пек от 14 ч. до 18 ч. и никой не може да ме убеди,че светлините са нужни и задължителни!За градски условия да не говорим при скорост от 50-60 км

Стига с тази ЕвропЪ...Щото в скандинавските страни слънцето изгрява 2 пъти в годината

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
И аз вчера карах от морето насам,до петолъчката в колона,всички бяха с включени светлини и на някои коли много трудно се разбира кога светват стоповете, абе тръпка си е да караш в колона с включени светлини
,на няколко пъти колоната спираше и чувах свирене на спирачки,слава богу "бум" нямаше,днес излизах на покупки и тренирах включване на фарове,за три километра ги включих и изгасих 6 пъти,ама дали ли ги сърбят дупетата на тези приели закона
...иначе хулигане и икс,днес пак гледах мястото зад капаците на фаровете и се чудех на вас ли да вярвам или на очите и разума си...
реших,че очите ме лъжат и ще вярвам на вас.

- hooligan_sk
- Модератор
Карането на фарове е за задължително от 7ми август!!!
В допълнителните разпоредби е записано че влиза в сила веднага след публикуването в ДВ
В допълнителните разпоредби е записано че влиза в сила веднага след публикуването в ДВ
Последна промяна от hooligan_sk на Вто 07 авг 2012 11:04, променено общо 1 път.
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
hooligan_sk написа:Карането на фарове е за задължително от 10ти август!!!
защо от 10ти? не е ли от утре къде го прочете?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Днес търсих в Държавен Вестник, но нищо не намерих 

- hooligan_sk
- Модератор
На предишната страница са дали линк: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1492083
Утре ще излезе в ДВ
Утре ще излезе в ДВ
-
- Автомобил:
- Двигател:
ak_47 написа:Аз така или иначе си карам целогодишно на къси, така че не ме бърка. Но мисля че е по-добре на фарове. Дори и в светъл слънчев ден една кола с пуснати фарове се вижда много по-отдалеч отколкото кола без фарове. Не мисле че 0.0005 л/100 повишение на разхода е по-важно от безопасността. Най-малкото на пешеходните пътеки, хората ще забелязват идващите коли по-добре. Подкрепям!
подкрепям

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”