Имам проблем... Всъщност не знам дали е проблем...
Днес след изминати 4-5 километра, забелязах, че двата предни диска са доста горещи и се чудя дали е нормално да са така нагряти. Вярно използвах спирачките доста често и то два пъти намалях от 60 до към 10-15км, и след като я спрях и ги пипнах(грубо казано) си пареха...
Та се чудя това нормално ли е или има някакъв проблем по спирачната уредба.
А да и ако има значение, днеска слагах пластините на накладките, защото бяха паднали и имаше онова странно тракане.
Нагряти предни дискове
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Нагряти предни дискове
Всичко е субективно... надали някой може да ти даде отговор на такъв въпрос... нито знаем как си спирал и колко, нито каква им е била температурата точно... Нито каква е температурата на околната среда... Ясно е, че при спиране загряват. Но само спрямо температурата и това, че парели надали някой може да ти каже дали имаш проблем със спирачната система.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Свиркай си - аз като сменях дискове отзад за 200м посиняха - това е проблем
При теб е нормално - вън е 35гр залагам си левия, че ако веднъж спреш от 60 до 10 и ги пипнеш пак ще са загряли
За да си още по-сигурен - качи някой трап - 1-2км и сравни колко са загряли, като естествено се очаква да не си ги ползвал 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
опита е много лесен да ли ти е наред спирачната система.Караш да речем 5-10КМ без никак да ползваш спирачки,после за спиране почваш да изреждаш скоростите или с ръчната спирачка.Като ги пипнеш не бива да са по-горещи от околната температура.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”