Проблем с автоматични ел.стъкла след окъсяване на говорител?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Проблем с автоматични ел.стъкла след окъсяване на говорител?

Мнениеот boyan.chav » Пон 06 авг 2012 18:22

Има ли такава вероятност? Днес задния ляв говорител окъси и ЦД-то спря да работи. След като разбрах, че задния говорител е окъсил, поооправих кабелите и окъсяването изчезна. ЦД-то тръгна. Но при заключването на колата с афтърмаркет алармата, стъклата вече не се вдигат от комфорт модула, а до преди това си се вдигаха :? При заключването преди се чуваше двойно прищракване откъм бравата, а сега е единично. Проверих плафоните - светват при отварянето на врата. Проверих бушоните - всички са наред. Свалих кората под волана и прегледах буксите на комфорт модула и всичко около него, тъй като кабелите на задните говорители минават от там, а аз ги подърпах малко, но буксите са наред. Има ли вариант нещо по комфорт модула да е изгоряло и конкретно за автоматичните стъкла? :roll:

skimu4ka
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с автоматични ел.стъкла след окъсяване на говорител?

Мнениеот skimu4ka » Вто 07 авг 2012 10:25

100% не!
Това прещракване е втори дълъг импулс през който вдигат и стъклата. Явно го няма. Афтърмаркет алармата какво ще рече?

Потребителски аватар
boyan.chav
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Вто 07 авг 2012 13:53

Ще рече, че не е оригиналната аларма, а е обикновенна, коята управлява и комфорт модула. Направи ми впечатление снощи, че като заключа с алармата, бравите прищтракват само един път, вратите се заключват, но лампичката до пина за заключването на вратата вече не мига :roll:

Потребителски аватар
boyan.chav
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Сря 08 авг 2012 15:20

Оказа се, че като съм свалял ЦД-то, съм свързал след това две букси, които дават постоянно 12V и по този начин залъгват комфорт модула. Прочетох го някъде из темите и се сетих за тия букси, че бяха откачени, а аз ги свързах. Преди малко ги откачих и всичко се върна постаро му. Вече се чуват две прищтраквания с вдигане на прозорците при заключване през алармата :P
:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”