Passat 1.9 tdi 1z мотор 90кс Б4 смесва водата с маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 1.9 tdi 1z мотор 90кс Б4 смесва водата с маслото
Проблем при Passat 1.9 tdi 90кс,Б4 1z мотор смесва водата с маслото,Първо помислих че е гарнитура,не е прегряван а и не вдига повече от 90гр,майстора ме зарадва че е охладителя на маслото сменихме го но уви отново има доста масло във водата минал съм около 60-70 км,и трябваше при майстора да налеем антифриз и като видя преливника каза че отново охладителя е спукан и е някакво менте 76лв, от Евро 07 само там ги имало,Колеги някой имал ли е подобни проблеми и ще ми се размине ли отварянето на мотора, И така оказа се че новозакупения охладител е здрав отворихме главата,водна проба да не е спукана нова гарнитура шлайфане и монтиране,но уви отново капчици масло изкачат в водопреливника и сега мнението на майстора е че някъде е спукан блока и поради по голямото налягане на маслото то избива в водния крък и от там в преливника,Ако има колеги с по голям опит и познания нека споделят мнения,щото сега трябва да търся блок а направо не ми се вярва как е вазможно това,
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: Passat 1.9 tdi 1z мотор 90кс Б4 смесва водата с маслото
Възможное да,но е възможно от предишното умасляване по водната система да отделя и сега по малко масло,в следствие на горещата вода. Проми ли му добре водната система?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колата е работила два часа на място при изчистване на преливника пак е отделяля по малко масло,
-
- Автомобил:
- Двигател:
Цялата водна система ти е омаслена и това масло излиза като загрее на повърхността и затова имаш още масълце.Покарай колата така ако намалява маслото в разширителния съд на водната система си ок.Ако продължава да си илзиза повече и повече тогава му търси причината
-
- Автомобил:
- Двигател:
И все пак не ми се размина най лошото смених мотора и проблема се реши,
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
pacho-gr написа:И все пак не ми се размина най лошото смених мотора и проблема се реши,
Кой мотор

Все едно да си сменя купето, след като влезе пушач в колата и ми напълни пепелника

-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:pacho-gr написа:И все пак не ми се размина най лошото смених мотора и проблема се реши,
Кой мотор? Заради една гарнитура?
Все едно да си сменя купето, след като влезе пушач в колата и ми напълни пепелника!
Колега след отваряне на главата водна проба шлайфане нова гарнитура и монтиране проблема си остана та за това смених мотора претполага се че проблема е в блока.
Върни се в “Дизелови агрегати”