Passat 1.9 tdi 1z мотор 90кс Б4 смесва водата с маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pacho-gr
Автомобил:
Двигател:

Passat 1.9 tdi 1z мотор 90кс Б4 смесва водата с маслото

Мнениеот pacho-gr » Сря 08 авг 2012 0:16

Проблем при Passat 1.9 tdi 90кс,Б4 1z мотор смесва водата с маслото,Първо помислих че е гарнитура,не е прегряван а и не вдига повече от 90гр,майстора ме зарадва че е охладителя на маслото сменихме го но уви отново има доста масло във водата минал съм около 60-70 км,и трябваше при майстора да налеем антифриз и като видя преливника каза че отново охладителя е спукан и е някакво менте 76лв, от Евро 07 само там ги имало,Колеги някой имал ли е подобни проблеми и ще ми се размине ли отварянето на мотора, И така оказа се че новозакупения охладител е здрав отворихме главата,водна проба да не е спукана нова гарнитура шлайфане и монтиране,но уви отново капчици масло изкачат в водопреливника и сега мнението на майстора е че някъде е спукан блока и поради по голямото налягане на маслото то избива в водния крък и от там в преливника,Ако има колеги с по голям опит и познания нека споделят мнения,щото сега трябва да търся блок а направо не ми се вярва как е вазможно това,

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Passat 1.9 tdi 1z мотор 90кс Б4 смесва водата с маслото

Мнениеот miro_hack » Сря 08 авг 2012 7:48

Възможное да,но е възможно от предишното умасляване по водната система да отделя и сега по малко масло,в следствие на горещата вода. Проми ли му добре водната система?

pacho-gr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho-gr » Сря 08 авг 2012 13:52

Ами колата е работила два часа на място при изчистване на преливника пак е отделяля по малко масло,

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 08 авг 2012 22:57

Цялата водна система ти е омаслена и това масло излиза като загрее на повърхността и затова имаш още масълце.Покарай колата така ако намалява маслото в разширителния съд на водната система си ок.Ако продължава да си илзиза повече и повече тогава му търси причината

pacho-gr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho-gr » Чет 30 авг 2012 23:58

И все пак не ми се размина най лошото смених мотора и проблема се реши,

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 31 авг 2012 9:32

pacho-gr написа:И все пак не ми се размина най лошото смених мотора и проблема се реши,

Кой мотор scare ? Заради една гарнитура?
Все едно да си сменя купето, след като влезе пушач в колата и ми напълни пепелника :D !

pacho-gr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho-gr » Съб 01 сеп 2012 9:37

milmar написа:
pacho-gr написа:И все пак не ми се размина най лошото смених мотора и проблема се реши,

Кой мотор scare ? Заради една гарнитура?
Все едно да си сменя купето, след като влезе пушач в колата и ми напълни пепелника :D !

Колега след отваряне на главата водна проба шлайфане нова гарнитура и монтиране проблема си остана та за това смених мотора претполага се че проблема е в блока.

Върни се в “Дизелови агрегати”