Здравейте колеги.
От известно време имам следния проблем с Vento 1.6 AEK, сутрин пали ок и на празен ход е ок. Когато включа на първа и тръгна да потеглям обаче вместо оборотите да се вдигнат те падат и колата изгасва напълно. При следващия опит за палене вече става по- трудно с по- дълго задържане на ключа, все пак отново пали и ако не изгасне по описания вече начин мога да мина няколко километра, докато не стигна някой светофар или задръстване и тогава вече при потегляне гасне и е 50/50 дали ще запали или не (днес например трябваше да я бутам, просто не пожела да запали), също така бързам да вметна че при самото шофиране подавайки газ колата придърпва, пресеца от време на време а при по-ниски обороти както уточних отива към гаснене.
Може би си въобразявам но при по-хубаво слънчево време това не се появява, но при влажно време или ако вали дъжд го има 100%. Също така проблема се получава само в началото , когато е загряла добре( около 20мин работа) не се наблюдава това явление.
Vento 1.6 AEK Датчик на Хол или бобина
Re: Датчик на Хол или бобина
Освен бобината прегледай също така разпределителната капачка, кабелите на свещите, както и самите свещи. Аз лично залагам на проблем в кабелите. Датчика на Хол към момента го остави последен за проверка. От влажното време ти се губят някъде токовете към свещите.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
нито едното от двете друг е проблема може би комбиниран с датчици /температурен
бобина и хол или ги има или ги няма
бобина и хол или ги има или ги няма

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
щом е свързано с влага-бобина.Може да е спукана,може и главния кабел да прави отечка...Кое е трудно,като почнеш да палиш да провериш искрата след бобината и след делкото?Все пак я огледай за пукнатини.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
дросел за гасненето,температурен датчик за непаленето..! 

-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
Колега и аз го имам абсолютно същия проблем и ще следя темата с интерес.При мен е голф 1,8 моно. И при мен проблема е така при влажно време като запаля първия път ми прекъсва от два дена много ,че то се вали и не може да се наеме колата ако я форсирам доста след 2000 оборота няма проблеми потегля. Прекъсва дори и в движение на всички скорости обаче само на ниските обороти. Като покарам 5-7 мин макс сичко се оправя. На празен ход няма никакъв проблем само при форсаж или като се помъча да тръгна. Днес докато прекъсваше още и свалих капачката и видях че е суха не е от нея за сега. Но като се прибрах взех един пулвелизатор незнам дали се пише така и на работещ загрял мотор взех да пръскам с вода първо бобината.
Пробвах нямаше проблем и после напръсках и капачката и колата взе да прекъсва. Капачката ми е сравнително нова мисля че ми прекъсва горе от изолацията на кабелите нещо. Може и от бобината да е ако и е трябвало малко на водата да проникне,че брат ми бра много ядове с една леко спукана бобина. Та така утре мисля малко да поизолирам и да позачистя кабелите и да видим какво ще стане и ще ти кажа. Някой ако има идея как да ги поизолорам нека сподели.
Пробвах нямаше проблем и после напръсках и капачката и колата взе да прекъсва. Капачката ми е сравнително нова мисля че ми прекъсва горе от изолацията на кабелите нещо. Може и от бобината да е ако и е трябвало малко на водата да проникне,че брат ми бра много ядове с една леко спукана бобина. Та така утре мисля малко да поизолирам и да позачистя кабелите и да видим какво ще стане и ще ти кажа. Някой ако има идея как да ги поизолорам нека сподели.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
отледай и капачката за пукнатина
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
и аз имам подобен проблем и мисля че идва от ламбдасондата защото моята е забодена под скоростния лост 

- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
едва ли е от сондата!!?тя не влияе докато не позагрее! 

-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
не е от сондата защото аз съм на газ а тя там много не влияе.
Току що бях долу и видимо нямаше никакви искри,но и колата не прекъсваше.
Мои лични мисли мисля че при мен кабела който идва от бобината и влиза в капачката мисля ,че той като се намокри и прави мизерии,но утре на светло пак ще ги огледам всичките има ли начин с нещо да ги поизолирам силикон или и аз незнам.
Току що бях долу и видимо нямаше никакви искри,но и колата не прекъсваше.
Мои лични мисли мисля че при мен кабела който идва от бобината и влиза в капачката мисля ,че той като се намокри и прави мизерии,но утре на светло пак ще ги огледам всичките има ли начин с нещо да ги поизолирам силикон или и аз незнам.
и при мен се прокрадва едно странно чувство че сякаш нещо е намокрено или леко влажно, но след като се загрее колата и напече сякаш изпарява влагата и всичко през целия ден после е ок, дойде ли вечерта и по-скоро на следващата сутрин нещата се повтарят, разбира се днес реших да я покарам след обяд но не беше карана цял ден и почна да прави мизериите, след като минах 5-6 километра нещата се пооправиха.Сега пак я тествам и няма проблем, сигурен съм че утре обаче ще пее старта песен пак при първите няколко километра, ще ходя на майстор да прави замервания на бобината, свещите, кабелите и хол датчика па ще видим.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
вземи на заем - хол, после бубина... и ги изключи като вариятни... и те така
проблема е решен - ако няма има подобен трябва да знае че със сигурност е от ел. инсталацията или поне да я има предвид
аз смених дистрибуторната капачка и палеца и вс. се нормализира и за допълнителна сигурност накрая подмених и свещите и вече няма накъсвания
аз смених дистрибуторната капачка и палеца и вс. се нормализира и за допълнителна сигурност накрая подмених и свещите и вече няма накъсвания
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”