Миризма в купето пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
nerka
Автомобил:
Двигател:

Миризма в купето пасат б3

Мнениеот nerka » Сря 08 авг 2012 22:01

Здравейте колеги,искам да разбера или да ме опътите от каде,какво и др.е проблема?става вапрос за пасат б3 91г.от известно време и по точно сега от жегите когато колата не е отваряна няколко часа и като я отвориш има много лоша миризма на застояло,запарено.филтара на купето го побалгарих щото не можах да намеря такъв за моята кола защото не е като обикновен филтар а е като капак варху кутията.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Миризма в купето пасат б3

Мнениеот Iezekil » Сря 08 авг 2012 23:25

Ако си с текстилни стелки мини на гумени.Това е единствен източник на неприятна миризма,ако нямаш климатик.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 09 авг 2012 9:28

nerka написа:от известно време и по точно сега от жегите когато колата не е отваряна няколко часа и като я отвориш има много лоша миризма на застояло,запарено.

Провери багажника за нещо забравено!!!
Миналата година така след един риболов забравих влажен живарника в багажника.На другия ден карах две бабета до болницата и през целия път си мислех че някоя от бабките е пръднала.. :D
Един приятел пък беше забравил плик с колали за кучето в багажника...няма да ти казвам за каква миризма ставаше въпрос,сумати ароматизатори и т.н. изхаби....на края като се разровихме намерихме плика с кокали-беше се наврял под газовата бутилка ...:)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 09 авг 2012 10:10

Iezekil написа:Ако си с текстилни стелки мини на гумени.Това е единствен източник на неприятна миризма,ако нямаш климатик.

Гумените пък запарват под тях и също става манджа с грозде. Махни стелките, остави колата 3-4 часа да се проветри ( даже може да надигнеш леко велтера на пода ), а междувременно провери за нещо забравено, както е казал колегата. :)

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 09 авг 2012 10:32

Запарването е запазена марка на мокетените,отделно влагата която събират и в последствие кондензират на стъклото...нищо общо с гумените.Никога не съм имал миризма с гумени.
Отделно ако има климатик има вероятност дренажната тръбичка да се е скъсала и да пълни в купето вода...

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Чет 09 авг 2012 10:38

каде се намира тази дренажна трабичка щото имам климатик

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 09 авг 2012 10:46

nerka написа:каде се намира тази дренажна трабичка щото имам климатик

Май намери отговора,имаш климатик и съответно имаш нещо за почистване.Има доста теми за препаратите с които се чисти питата на климатика и защо е хубаво да се прави освен лошата миризма :deal

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 09 авг 2012 10:53

знаех си...намира се под парното в двигателния отсек,дето ти прави мокро под колата.Ако не прави,значи прави вътре.Отделно както е казал колегата,питата също е източник на аромати

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Чет 09 авг 2012 10:56

Само да кажа че климатика ми не функционира,забравих да го уточня преди малко за което се извинявам.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 09 авг 2012 11:05

nerka написа:Само да кажа че климатика ми не функционира,забравих да го уточня преди малко за което се извинявам.

Ами това мисля че не е от толкова значение,нали пак циркулира въздух там и от топлото и хладното пак може да се развият бактерии и от там и лоша миризма :deal

Върни се в “Passat”