Мисля, че става въпрос за две различни модификации на АТе 57, които изглеждат еднакви на пръв поглед, но всъщност не са.
Всичко за спирачките при VW
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Всичко за спирачките при VW
Е самите апарати не са ли различни?
Мисля, че става въпрос за две различни модификации на АТе 57, които изглеждат еднакви на пръв поглед, но всъщност не са.
- TDI MK5power
- Автомобил:
- Двигател:
Ми не знам и аз много ми се иска да разбера кое още трябва да се смени за да си ползвам дисковете които сложих само за 30км. засега
Други супорти няма ли пак на 145мм със захват на шенкела?
Други супорти няма ли пак на 145мм със захват на шенкела?
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Не знам какво имаш в предвид под по-напред, но от 288 към 312 се минава само със смяна на съпорта и диска. Ама при Голф 5 може и да е различна историята.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Чакай сега, че аз не вдявам, ползваш, супорт от пасат за 312мм, апарати и накладки за тт или голф 5 р32 на 345мм, а дискове?
Какви са били оригиналните апарати и дискове?
- yoan4o
- магистрален бандит
racing_team_vidin написа:Чакай сега, че аз не вдявам, ползваш, супорт от пасат за 312мм, апарати и накладки за тт или голф 5 р32 на 345мм, а дискове?
Би трябвало да са му 288мм. на АТЕ 54, освен ако не е по-специален Голф-а нещо....
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Да попитам и аз:
Апарати АТЕ57 от Ауди А4/А6 или Пасат Б5 ще станат ли на съпортите на АТЕ54 от Г3?
На белия голф съм със съпорти от Г3 ВР6 и апарти от ТТ АТЕ57, понеже по-лесно се намират апарати от Пасат/Ауди (които са с алуминиевото окачване) апаратите дали са еднакви. Знам, че съпортите са различни.
Апарати АТЕ57 от Ауди А4/А6 или Пасат Б5 ще станат ли на съпортите на АТЕ54 от Г3?
На белия голф съм със съпорти от Г3 ВР6 и апарти от ТТ АТЕ57, понеже по-лесно се намират апарати от Пасат/Ауди (които са с алуминиевото окачване) апаратите дали са еднакви. Знам, че съпортите са различни.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Би трябвало да са еднакви, само обърни внимание, на отвора за маркуча, срещах едни апарати с малка разлика.
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
yoan4o написа:racing_team_vidin написа:Чакай сега, че аз не вдявам, ползваш, супорт от пасат за 312мм, апарати и накладки за тт или голф 5 р32 на 345мм, а дискове?
Би трябвало да са му 288мм. на АТЕ 54, освен ако не е по-специален Голф-а нещо....
Ако е така съпортите са правилните. Остава диска на 312мм и старите накладки да сложи. Друго май няма. И пак казвам - освек ако на 5цата и на 4ката няма разлика нещо там - пак да е АТЕ54 и да е различно АТЕ54.
- TDI MK5power
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги има разлики и в апаратите те са няколко не искам да обърквам хората..
Апаратите от VW не съм сигурен на 100% защото са по каталози гледани са с друго захващане на спир.маркучи
От ауди взех апарати АТЕ57 те станаха има разлика с тези на Голф5 не на захващането а в вътрешната страна на апарата където лягат накладките затова съм ползвал такива от ауди тт на 344мм само те отговориха на профила на апарата на голф5
и не станаха.
В момента съм диск 321мм апарат от ауди с различно захващане на спир.маркучи и е преправяно с медни тръбички което не ме кефи много
Това според мен означава че Голф 5 в някои от моделите си ползва 1кък1 спирачки от голф 4
Ако има разлики на апаратите мога да си търся апарати от VW или такива маркучи
Апаратите от VW не съм сигурен на 100% защото са по каталози гледани са с друго захващане на спир.маркучи
От ауди взех апарати АТЕ57 те станаха има разлика с тези на Голф5 не на захващането а в вътрешната страна на апарата където лягат накладките затова съм ползвал такива от ауди тт на 344мм само те отговориха на профила на апарата на голф5
В момента съм диск 321мм апарат от ауди с различно захващане на спир.маркучи и е преправяно с медни тръбички което не ме кефи много
Ако има разлики на апаратите мога да си търся апарати от VW или такива маркучи
- yoan4o
- магистрален бандит
aradovanov написа:Да попитам и аз:
Еднакви са апаратите.
Аз на Вр6 съм с апарати АТЕ 57 от Ауди А6 и супорти от Г4 за 288мм., които бяха 1/1 с моите оригинални, просто сложих тях, че бяха боядисани в цвета който исках.
Има разлика само в маркучите.
Захващането на Ате 54 е с проточен болт, а на 57 с резба, както е на Ате 54 за 280мм.

MK5 1.9TDI е с FSIII апарати, също като малките TDI-та на МК4
От това което разбирам от всичките писаници е че се опитваш на МК5 и диск по-голям от 312мм да поставиш АТЕ57 с накладки от някой си модел ТТ, за 344мм диск, което според мен е невъзможно
Според мен, без да претендирам за 100 истиност, всички АТЕ 57 са еднакви.
От това което разбирам от всичките писаници е че се опитваш на МК5 и диск по-голям от 312мм да поставиш АТЕ57 с накладки от някой си модел ТТ, за 344мм диск, което според мен е невъзможно
Според мен, без да претендирам за 100 истиност, всички АТЕ 57 са еднакви.
Привет на всички! Чета темата с интерес,което обаче не изключва да съм пропуснал нещо от нея. Имам следния проблем: наскоро направих конверсия от 280 на 312мм дискове на голф 4.Всичко добре,сложих нови дискове ЕБЦ и зелени накладки ЕБЦ и колата спира прилично като че ли. Но...при преминаване по разбити пътни участъци отпред нещо трака все едно има нещо много разбито. Открихме с помощта на човека,който прави колата следния проблем:теловете,които придържат накладките към диска дефакто не си изпълняват ролята както трябва тоест не могат да притиснат добре самите накладки и така накладките имат свободен ход и при преминаване през дупки тракат в съпортите може би. Опитахме да натегнем самите телове и като че ли на едното колело успяхме,но отново при преминаване през участъци с дупки има тракане,което е пак от същото място,но този път като че ли е по-малко. Имал ли е някой такъв проблем и съответно някакво решение на този проблем? Колата трака грозно отпред все едно е супер раздрънкана цялата предница,а тя е проверявана обстойно.
Поздрави!
Поздрави!
@liolioto, чука грозно при леки неравности, все едно караш най-голямата каруца на света. Решение има с натягане на телчетата. Другото което е виж дали не ти липсват случайно ламаринките, които стоят на съпорта и уплътняват накладката. Аз го имам този проблем с задно дясно колео откакто смених накладките. В началото се побърках от каков може да е, колата е преглеждана няколко пъти проблеми не съм открил. Остава да е от накладки, ма не ми се занимава с тях. Когато се изтъркат тогава.
С натягане на теловете пробвахме,но резултата не е задоволителен. Май ще излезе,че е точно от накладките. Сега ще пробваме и с чисто нови телове да видим какъв ще е резултата. За тези ламаринки дори не мога в момента да се сетя къде точно стоят. Възможно ли е някакво тракане да има и от дисковете - болта за закрепване към главината и на двата не е сложен?
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
НЕ защото болтовете на джантата стягат диска,само накладките потропват във съпорта