П.П Аз нямам такива кърпи и затова ще се наложи от кауфланд да купя една микрофибърна и една памучна кърпа.
Ефекта на Turtle Wax (снимки)
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Ефекта на Turtle Wax (снимки)
Аз смятам да не се заигравам чак толкова много, искам просто да и изкарам малко цвета и да купя тая паста на Formula 1 за която говори Васко. Ама ми стана ясно че с 2 парцала няма да стане, имах предвид че с един парцал ще нанеса пастата и после с другата микрофибърна кърпа да започна да бърша, ама нали тя ще се изцапа и ще трябва да е изпера. И затова питах дали може с мокра кърпа или задължително с още 1 суха, или другия вариант е след пране с пистолета за горещ въздух да я изсуша бързо и да продължа
П.П Аз нямам такива кърпи и затова ще се наложи от кауфланд да купя една микрофибърна и една памучна кърпа.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Хей, здравейте 
Вчера си купих такава паста -
Пише, че е абразивна. Като я отворих и разтърках малко на пръстите има някакви частици, които при Зеления и Червения TurtleWax ги няма. Дали ще е проблем пастирането с тази паста. Притеснява ме появата на много драскотини и получаването на матов ефект върху боята. На ръка ще се пастира ако е от значение. Боята е червен акрил.
Това пише на етикета.
Вчера си купих такава паста -

Пише, че е абразивна. Като я отворих и разтърках малко на пръстите има някакви частици, които при Зеления и Червения TurtleWax ги няма. Дали ще е проблем пастирането с тази паста. Притеснява ме появата на много драскотини и получаването на матов ефект върху боята. На ръка ще се пастира ако е от значение. Боята е червен акрил.
UNIVERSAL SHINING ABRASIVE PASTE
For the removal of scratches from metal (chrome-plated, painted) and plastic surfaces.
Това пише на етикета.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Боята си има блясък. Искам просто освежаване. Не очаквам чудеса естествено. Единствено ме притеснява да не се надраска боята от тоя абразив.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Едва ли ще се надраска боята - предполагам има и силикон в състава си - ако толкова те съмнява - пробвай някъде от вътрешната страна на врата или капак !!!
Успех !!!
Успех !!!
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
Използвал съм такава и драска боята!Аз я използвах да си полирам джантите
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Днес от бензиностанцията си купих това

Ефекта е този, от ръчно търкане, доволен съм, но на места стои на петна, може би не съм го обработил добре. До две седмици мисля да имам макара с кабел и да я мина цялата машинно.

Ефекта е този, от ръчно търкане, доволен съм, но на места стои на петна, може би не съм го обработил добре. До две седмици мисля да имам макара с кабел и да я мина цялата машинно.

- веселин
- Контакти:
http://www.formula1wax.com/products/car ... uidWax.php
Това си купил - на снимката си сложил шампоана
иначе си се справил перфектно
Това си купил - на снимката си сложил шампоана
иначе си се справил перфектно

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Така де, не съм взел шампоана...
За перфектното справяне не съм сигурен, както казах на места стои на петна и по-точно предния капак и тавана. Фронтално срещу полираната повърхност стои като огледало, но като го погледна под ъгъл слънцето да се отразява, се вижда все едно има матирани петна на места. Пусто все не остават финанси да взема една макара и да действам с техниката. Вчера как се псувах 4 часа на слънцето(а машинката стои в гардероба
).
За перфектното справяне не съм сигурен, както казах на места стои на петна и по-точно предния капак и тавана. Фронтално срещу полираната повърхност стои като огледало, но като го погледна под ъгъл слънцето да се отразява, се вижда все едно има матирани петна на места. Пусто все не остават финанси да взема една макара и да действам с техниката. Вчера как се псувах 4 часа на слънцето(а машинката стои в гардероба
).- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
Здравейте колеги, някой да е използвал тази костенурка ЦЪК
Тези дни ще я пробвам, но няма инфо за употреба, ако някой е използвал същата да сподели съвет.
*Предполагам трябва да е студена и измита добре преди това, да се пастират един по един детайлите и да се избършат с памучен парцал?
ПП
Пастата е страшна...
Тези дни ще я пробвам, но няма инфо за употреба, ако някой е използвал същата да сподели съвет.
*Предполагам трябва да е студена и измита добре преди това, да се пастират един по един детайлите и да се избършат с памучен парцал?
ПП
Пастата е страшна...
- веселин
- Контакти:
средна хубост
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Аз реших да пробвам Turtle Wax Metallic.
Разлика има, но не огромна. Може би защото още ми е запазен лака на боята.
На пипане е леко мазно и водата стои на капки. Да видим до кога ще изтрае
Разлика има, но не огромна. Може би защото още ми е запазен лака на боята.
На пипане е леко мазно и водата стои на капки. Да видим до кога ще изтрае
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, тази машина става ли за полиране на коли, как е цената?
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-EB0 ... _17560.htm
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-EB0 ... _17560.htm
-
gogata_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам 2 боядисани детайла на колата без лак и си личат от другите смисъл има лак ама тук там.Колата е бяла ако може да се оправи със пасти споделете 
Здравейте колеги!
Отскоро съм горд притежател на VW Vento
. Колата е почти без забележки, с изключение на 1 доста дълга черта от ключ, пирон или нещо подобно отстрани и леко издраскани огледала. Нарушени са лака и боята. Не е фатално предвид възрастта на автомобила и цената му, но за мен си е "новата ми кола" и дефектите ме дразнят, а и сега имам време да се занимавам с нея. Та... изчетох тука всичко, но не видях мнение за този продукт:

имате ли впечатления от него? Трябва ли предварително да обработя драскотините по някакъв начин или директно да ги цапам с маркера и подходящ ли е продукта за цялостно полиране на автомобила? Ако не моля, препоръчайте ми нещо, което да ми помогне повече. Цвета на колата е бордо металик.
Също така мисля да мина и стъклата с това:

та и за него ако имате впечатления ще съм благодарен да ги споделите, че да знам дали да си давам парите
Отскоро съм горд притежател на VW Vento
имате ли впечатления от него? Трябва ли предварително да обработя драскотините по някакъв начин или директно да ги цапам с маркера и подходящ ли е продукта за цялостно полиране на автомобила? Ако не моля, препоръчайте ми нещо, което да ми помогне повече. Цвета на колата е бордо металик.
Също така мисля да мина и стъклата с това:
та и за него ако имате впечатления ще съм благодарен да ги споделите, че да знам дали да си давам парите
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”