От няколко месеца имам един доста странен проблем с passat b4 combi.
Проблема се изразява в наличието на странен и неизвестен до момента "почукващ" звук, някъде между предната и задната врати на колата, долу ниско в средната греда. Звука го има и отлявата и отдясната страна на колата, като от дясно (шофъорската) ми се струва че е по-силен и по-честичко.
Искам да кажа, че не мога да локализирам къде точно е почукването и да определя точно на какво наподобява звука, въпреки опитите да го проследя!
Звука е нещо като тъпо-глухо почукване на пластмаса в пластмаса или пък дърво, не наподобява на метален звук. Не е силен но не е и тих звук.
Има го постоянно при движението на колата, при спиране и при потегляне се появява в 70-80% от случайте, в общи линии е доста "постоянен" чест звук, като се влияе и дори и от ускорение, спиране завиване движение, НО не се появява при принудително разклащане на колата, почукване и сбутване на пластмасите по средната конзола между вратите.
Мислил съм си да не е нещо под колата отдолу, ама там няма какво да е.
Пак казвам, че е трудно да се локализира от къде точно идва този странен звук!
Не мисля че е от жегите, понеже през годините не е имало такъв проблемен звук, а и вечер когато е 15-20 градуса си почуква пак.
Ако някой се е сблъсквал с такава специфична ситуация ще ме разбере веднага за какво питам.
Дано някой да има отговор на проблема, че за момента не успявам да разбера от къде се появи тоя звук.