Странно почукване около конзолите за коланите? b4 combi

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странно почукване около конзолите за коланите? b4 combi

Мнениеот brad4edat » Чет 09 авг 2012 21:04

Привет на всички съфорумници :)

От няколко месеца имам един доста странен проблем с passat b4 combi.
Проблема се изразява в наличието на странен и неизвестен до момента "почукващ" звук, някъде между предната и задната врати на колата, долу ниско в средната греда. Звука го има и отлявата и отдясната страна на колата, като от дясно (шофъорската) ми се струва че е по-силен и по-честичко.
Искам да кажа, че не мога да локализирам къде точно е почукването и да определя точно на какво наподобява звука, въпреки опитите да го проследя!

Звука е нещо като тъпо-глухо почукване на пластмаса в пластмаса или пък дърво, не наподобява на метален звук. Не е силен но не е и тих звук.
Има го постоянно при движението на колата, при спиране и при потегляне се появява в 70-80% от случайте, в общи линии е доста "постоянен" чест звук, като се влияе и дори и от ускорение, спиране завиване движение, НО не се появява при принудително разклащане на колата, почукване и сбутване на пластмасите по средната конзола между вратите.
Мислил съм си да не е нещо под колата отдолу, ама там няма какво да е.
Пак казвам, че е трудно да се локализира от къде точно идва този странен звук!
Не мисля че е от жегите, понеже през годините не е имало такъв проблемен звук, а и вечер когато е 15-20 градуса си почуква пак.

Ако някой се е сблъсквал с такава специфична ситуация ще ме разбере веднага за какво питам.
Дано някой да има отговор на проблема, че за момента не успявам да разбера от къде се появи тоя звук.

eladjia
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно почукване около конзолите за коланите? b4 combi

Мнениеот eladjia » Чет 09 авг 2012 22:05

Първо виж колана да не се удря в пластамсите, аз така имах проблем, но със страната откъм предния пасажер.Второ имам такова похлопване но при мен е по-скоро с метален звук от шоферската страна(по скоро пукане-пук, пук), решението докато го открия - смазване на пантите на вратата и спира(кат се появи пак пак смазваш).От миналата неделя имам прясно появено похлопване пак от страната на шофера и ми се струва че идва от предната гума.Вчера дигах на крик да видя за проблем, но не открих.Но сега прочетох един въпрос за почукващи нови накладки и си мисля, че щипчицата дето държи накладката ми е и се е прецакала и като натисна спирачките в първия момент похлопва и като обере луфта спира(в неделя бях на един стръмен плаж и се наложи да спра по средата на адския наклон с пълен пасат догоре и спирачките тогава издадоха стържещ звук оттогава е и проблема, на връщане се чуваше едно фут,фут,фут а до днес остана това потропване при спиране отвреме на време).Дано да е само това(ще продължа да се услушвам кат грамян заек).А това че звуковете се чуват само от шофьорското място е на 100 процента.Пробвай да се возиш и ще видиш колко тих е автомобилът ти.Преди да открия тва за пантите сме имали скандали с жената щот е глуха и не чъва пукането което на мен ми пръска тъпанчетата и тя не ми помага като разбере откъде идва звука(чуваше ми се точно от средата м/у предната и задната врата).
Пожелавам ти успех!

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 10 авг 2012 0:15

Ами аз опитвах да разклащам и вратите на колата. Ослушвах се за звуци от тях и от пантите им ама нищо странно не открих. Няма звуци от към вратите.
Не е от коланите! Тях първи гледах да не се блъскат в средната конзола. Не мисля че са и накладки в моя случай.
Абе много странна работа е с това почукване от какво ли може да е :banghead:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 10 авг 2012 0:25

Пробвал ли си да махнеш корите отстрани.

Виж дали коланите /самите механизми/ не са се разбили.
Срещал съм проблема. :да:

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 10 авг 2012 12:24

yoan4o написа:Пробвал ли си да махнеш корите отстрани.

Виж дали коланите /самите механизми/ не са се разбили.
Срещал съм проблема. :да:

Виж това да сваля пластмасите от конзолите не съм го правил.
Замислял съм се дали именно не се получава това щракане от механизмите за коланите. Ще опитам тези дни да забележа дали пък със сложен колан ще изчезне това почукване. Би трявбало да се повлияе от опъна на колана ако са разхлабени механизмите :)

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 11 авг 2012 12:32

Колега, само да не стане при теб, като в ония виц, където в каросерията на газката се чувало потропване. След локализацията със стетоскоп, установили местонахождението на почукването - куха П-образна тръба. Изрязали отвор с ракетата и намерили гайка М24 привързана с верижка, а самата верижка заварена за профила. На верижката имало листче с надпис - Молодец, нашёл!

Шегата на страна. Внимавай с пластмасите в купето, че една щипка да строшиш, вибрациите от двигателя и ауспуха ще резонират в пластмасите. Освен потропването, ще почнат и да ръмжат с оборотите на двигателя.

Върни се в “Passat”