Дайте идея, за една баня.... :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако когато си строих къщата имаше гипсокартон нямаше да сложа една тухла за преградна вътрешна стена
Всъщност беше една огромна стая, която разделих на две, за да си направя нещо като кухничка.. И преградните ми стени са направени само от гипсокартон..

Само дет сега за баня не мога да се доверя, дори на влагоустойчивия гипсокартон.. Та си мисля да е по-стария начин с тухлички и хидроизолация.. Дано не сгреша...

Много ми харесваше идеята със стъклената стена, ама много скъпа излиза...

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:

Може би нещо такова...
А за влагата не мисля че ще имаш проблем. Най-добре се свържи с някоя от многото фирми за дограми.. там ще ти направят двоен/троен/.. стъклопрофил и подходящата рамка. Все пак тези рамки се сагат по прозорците и не пропускат вода.
А под матирано имам в предвид цялото стъкло да е направено както правят надписите по стъклата на магазините.. не знам как точно се води тази процедура.
100% съм сигурен че ще се намери някоя фирма която би могла да ти направи преградната стена от стъкло+пвц.. като голям прозорец насред стаята ти.
Иначе ако ще караш по конвенционалния начин можеш да лепнеш водоустойчиви тапети - по-лесно отвеждат водата надолу а и не пропускат.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Точно пък Итонг за баня е възможно най-куцото изпълнение.Ти виждал ли си кво става като намокриш Итонга-а целия в вода.Леко да се получи пробоина някаде след 2-3 години ще засмърди на мухал яко да не говорим че гризачите го ръфат.Иначе стъклото се матира на песъкоструика-даже можеш да го направиш до 170 см плътно матирано а нагоре на ленти за да си надничаш от твойта страна
.Ако ще го правиш от дограма-задължително алуминий щото ПВЦ като се поразбрица след 1-2 години ще почне да пуска влага.Иначе изолацията от пара е доста по трудна от външна вода и освен добра дограма ще ти трябва солиден отдушник
Виж това:http://aco.com/products/building-drainage-set.htm

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobcho написа:За стената - купи си Ytong и ги режи през средата по дължина(може и да не ги режеш - ти си решаваш ).Отвътре си лепиш плочки и работата заспива
Мислех си за Ytong щеше да е много лесно, ама имам един приятел, който работи при тях, той и ме разубеди да не си взимам тези радиоактивни тухли..

да не говорим че гризачите го ръфат
Ееее стига дее какви гризачи... Все пак там ще спя и други работи ще правя...

Ще го проверя варианта с алуминиевата дограма, ма май ще излезе най-скъпо... Само за една врата за тая баня ми казаха цена от сорта на 500-700 лв....

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Гризачите ръфат Итонг-а,а не минералната вата.Общо взето Итонга става да вдигнеш някое магазинче на бързо или да си оформяш некви декоративни ниши в стената щото се реже много готино и на всякви форми ,ама за нормални стени е много зле-както казах гипсокартон с вата или тухли.То това с дограмата е принципно скъпо,но като цяло е газария.Ми сам можеш да го сметнеш 150-200 лв. на квадрат.Имаи предвид че не ти е нужна с прекъснат термомост ,а по-евтината обикновенна,но трябва да е качествена да не пропуска пара.
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:но трябва да е качествена да не пропуска пара.
Е това ми е целия проблем, че не искам да пропуска пара, защото стаята и направих външна изолация, с алуминиева дограма е.., покрива е дървен и има между гредите вата(каменна), за да изолира и попълва кухините., а отдолу тавана е от 9мм гипсокартон... Демек ако недай си боже влезе пара или влага в стаята ще стане страшно... Май нещата отиват към дограма или стандартния начин с тухли и хидроизолация.. Ще го обмисля още малко и ще действам..

Благодаря на всички за съветите и идеите...