Проблем със скоростният лост
Re: Проблем със скоростният лост
колега сменили сати превключвателната система тясе намира отгоре на скоростната кутия държи се с две болчета сменясе за 2 минути ,и сати сложели някоя с голям луфт
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Не са му сменили включвателя колега.Този включвател се монтира на скоростни кутии на които включването на скоростите се управлява с жила,а на младежа кутията е от другия тип който се управлява с лостова система.Прочетох темата,и общо взето цялата история е скандална!Така да започнем с термостата и със смяната му.За да се смени термостата на този модел двигатели,трябва да се свали помпата на хидравликата която се намира под водната помпа и няма достъп до капачето на термостата.В сервиза са направили точно това защото друг вариант няма.Сменили са го и момчето е останало доволно,че автомобилът му загрява нормално и по бързо.Когато са монтирали помпата на хидравликата обратно на мотора,са му натегнали повече ремъка който я задвижва.В това мокро и влажно време ако не се натегне повече,започва да свири особенно при пълен ляв или десен волан.Младежът казва;Чисто нов на 8000 км.е ремъка.Това не е нов ремък колега.За това струват и 5-6 лева,защото се сменят по често.На никого не му е потрябвал твоя опечен и износен ремък от 5 лв.Станалото-станало,не можеш да се сърдиш на никого за това.Сам казваш,че те имат много работа.За да имат много коли пред сервиза значи не са прости хора.А това с респекта и страха,е най-голямата глупост!Хората са казали;Бъди човек с хората,за да сачовечни с теб.Като си се върнал в сервиза със скъсания ремък,защо се скара с тях?Нормално е като се озъбиш на някого,той да ти отвърне със същото.Възможно е ти да си изблъскал скоростния лост по силно.Или текогато сте се скарали.Какво толкова не можахте да се разберете,че сипеш такива тежки думи срещу момчетата?Мен ако питаш-върви при тях,ако са останали с лошо впечетление от теб,извини им се и им обясни какъв ти е проблема с колата.Ако си мислиш,че си по велик от тях и че не можеш да направиш това,се сърди сам на себе си когато ринеш пари подир колата си заради тази глупост,че си бил велик.Тук във форума с тази тема никой няма да ти оправи и разреши проблема.И пак ти казвам бъди човек а не като авера ти животно с хората.
колеги счупи ми се кръстачката на скоростния лост на пасат 90г, смених я, след това при пробването се скъса пръстена от лостчето, което сменя скоростите и остана към скоростния лост. въпроса ми е как се сменя това лостче с пръстена?
разбрах че проблема е в жилото скъсал се е неговия пръстен съвети за смяна на жилото
Колега,
ти провери ли онова от първите ми постове , с откачането на на лостовата с-ма и тест директно на кутията ?????
ти провери ли онова от първите ми постове , с откачането на на лостовата с-ма и тест директно на кутията ?????
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”