няма спасение от човешката завист и злоба...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: няма спасение от човешката завист и злоба...

Мнениеот muns61 » Пет 10 авг 2012 19:20

Да паркираш служебна кола пред блок с ограничени места си е наглост. Още повече, че и твоите са там.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пет 10 авг 2012 19:22

Днес тук четох една тема за камера в колата...
купуваш си една има някакво лицензиране и ще ти върши супер работа за такива разправии,а и не само :) :да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 10 авг 2012 19:24

не е разпорена , аз даже не вярвах, че е вандализъм , помислих, че аз съм я спукал, даже превозвах персонала с личната си кола сутринта вместо с пострадалия ван, след това се опитах да сложа резервната , но уви (никога няма да си купя рено еспейс :bowdown не можах да сваля резервната,както и никой колега , голям спек) , както и да е - оставих колата на крик , извиках колеги да пазят , отидох до гумаджийницата с моята кола и със спуканата гума и ми казаха - "нарязали са те" , след което шефа отпусна 50 лв за друга гума втора ръка без дори да повиши и тон или да се ядоса ( за което му свалям шапка, тъй като други биха се накарали едно хубаво) и така.. прободена беше на 3 места.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 10 авг 2012 19:26

muns61 написа:Да паркираш служебна кола пред блок с ограничени места си е наглост. Още повече, че и твоите са там.

е ти знаеш ли блок с неограничени места :) нагло е да се претендира за собственост върху общински места.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 10 авг 2012 19:29

Тъжно е ... Но хората в БГ са уникално прости, не искам да звучи така но.. Няма оправия, като цяло не виждам смисъла освен ако найстина нямаш доказателства - с камерата например.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 10 авг 2012 20:12

В моя случай оставям личната в службата и се прибирам със служебната, но в БГ важи принципа око за око -зъб за зъб. На камера нощем нищо няма да видиш, а ако се притесняваш теб да не те видят решението е спринцовка със разтворена калиева основа /безопасна е за теб ако случайно се намокриш веднага се измиваш/ но боя, радиатор отива по дяволите ,но трябва да мине време след дразгата за да не те злепоставят. Кофти са такива идеи, но котките не падат по гръб, както и намазана филия. mhihi

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Пет 10 авг 2012 20:44

Добра идея е това за калиевата основа, ще си я запиша

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пет 10 авг 2012 20:47

Паркирай си където има място пък някой като ти направи маймунска забележка - направи му и ти mhihi не бъди мишка да паркираш през 2 блока заради някой си сульо :drunk

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 10 авг 2012 21:28

Мда , неприятно е , но съм на страната на колегата. Давам Ви пример. Блока ми е с 3 входа х 24 апартамента 72 общо....паркоместата пред него са 20-25!!!
Скапания ми съсед от 6-тия етаж има 2 жигули , едно ПОЛО , сина му ГОУФ 2-ка , сестра му РОУВЪР...5 коли на едно мижаво двустайно апартаментче. Всички кенефи /жигулите се припалват от време на време и само шум ми вдигат под балкона/ са паркирани на тези 20-25 места!!! Не питайте как , кога , къде и защо се паркира ....... и поучителното е , че на лудия СОЦ любител нито една гума не е нарезана , тоест всичко е до възпитание и манталитет. Видях , че с него не може да се разберем и го оставих да паркира колкото иска лимузини пред входа , даже мисля да му помогна да събере някой лев за ЗИЛ или ТИР.

Излишно е да споменавам , че преди няколко дни с ТОК от общото мазе си обработи единия кофтор и го боядиса пред блока , защото щял да минава ГТП :) ужас

Съвет до Колегата , намери си платен паркинг поне за 2 автомобила , така ще си спестиш доста нерви . Аз така постъпих преди 3 години :)

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пет 10 авг 2012 22:08

напълно правилно са ти нарезали гумите , и аз да съм бих направил същото . служебните коли не са за пред жилищните сгради . те си имат собственици ,фирми.!! мястото им е там ! ми така ако всеки почне да има по две коли и да паркира и служебната какво става ?значи аз да се прибера от работа каталясъл и да не мога да си спра пред блока, заради такива като теб , не едната всичките ти гуми ще нарежа :012: :mrgreen:

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пет 10 авг 2012 22:12

automan написа:]..... не едната всичките ти гуми ще нарежа :012: :mrgreen:

:horror: facepalm

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пет 10 авг 2012 22:17

крайно време е вече да стане като във всички страни - да се заплаща парко място , за живещите в блока , на всеки който не живее там глоба -----така е справедливо :012:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 10 авг 2012 23:02

automan - ако ти решиш да ми нарежеш гумите , после няма да ти режа твоите - направо ти драскам клечката на колата.Работата ми е доста специфична и като не си запознат си трай или попитай - прибирам се в 12 вечерта и ставам в 5.30 сутринта ... а сега светна ли ти или ... ? нали се сещаш че в рамките 12- 5,30 няма голям наплив да паркират, освен това аз колко часа трябва да спя според теб ако си оставям колата във фирмения паркинг и сутрин да ходя да я взимам ? айде без да раздаваш ред - и както казах одеве - неприятно или не - и на мен ми се налага да спирам понякога пред други блокове - както аз мога , така могат и другите - 2,3,10 коли - няма значение - в закона не е опоменато това да има някакво значение. Ето че тази тема се оказа много полезна - да видим кои колеги са от онези "граждани" с онова мислене

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 10 авг 2012 23:19

automan написа:крайно време е вече да стане като във всички страни - да се заплаща парко място , за живещите в блока , на всеки който не живее там глоба -----така е справедливо :012:

Защо пишеш глупости, ами ако си в чужд град или в твоя дори, но отидеш на гости, какво ще оставиш дежурен да прави кръгчета с колата за да не спира, че ще го глобят :screwy .

Или това с радиатора и боята, за зъболекаря е ясно, той и записки си води :screwy .

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 10 авг 2012 23:21

automan написа:напълно правилно са ти нарезали гумите , и аз да съм бих направил същото . служебните коли не са за пред жилищните сгради . те си имат собственици ,фирми.!! мястото им е там ! ми така ако всеки почне да има по две коли и да паркира и служебната какво става ?значи аз да се прибера от работа каталясъл и да не мога да си спра пред блока, заради такива като теб , не едната всичките ти гуми ще нарежа :012: :mrgreen:

Силно се надявам да си пил! :idea:

Кога ще разберете, че върху общото право има всеки! Аз не те питам колко деца имаш или ако имаш повече от 2 да ги ритам щото ми пречат по алеята? Пък ако имаш извънбрачно направо ще го стрелям!? :screwy

Ако нямаш къде да паркираш - има паркинги, има гаражи - плащаш и си е твое! Безплатното е за този, който извади късмет с него!

И няма лошо това, което предлагаш - нека всеки плаща данък паркинг според броя на колите си - то и сега е така в синята зона :idea: Но тогава отново няма резервация за частни места - където намериш - там спираш!! :!:

Не знам дали така както даваш примери ти е ясно, че в един град като Виена хората са принудени да спират на километри от домовете си, ако не се приберат по-рано от работа за да хванат късмет с места?
Алтернатива винаги има - частни паркинги, гаражи и т.н. :012:

Последна промяна от Haralampi на Пет 10 авг 2012 23:24, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”