Голф 3 Тракане в Двигателя но само на определени обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
AYCO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 3 Тракане в Двигателя но само на определени обороти

Мнениеот AYCO » Пет 10 авг 2012 19:40

Здравейте!Колата е Голф 3 -1.8/ABS-код на двигателя./Газ+Бензин.Имам едно тракане на мотора на свободен ход само на определени обороти 1500-1700, като не са повдигачи /така мисля, защото знам как чукат те и съм сменил с нови INA. И странното е че се появява само когато подам газ на свободен ход и задържам за секунди на определени обороти и се чува много ясно едно щракане от мотора.И най-вече, когато колата е студена. Маслото е 10-40. Няма загуба в мощността, няма други симптоми. Разхода е нормален. Скоро сменяха повдигачи,и всички консумативи.Надявам се да има човек който да ми каже точно конкретния проблем,но мисля че ще е трудно без да се разцепи мотора.Притеснявам се защото всеки божи ден съм на път и незнам какъв проблем ще ме връхлети.Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Тракане в Двигателя но само на определени обороти!

Мнениеот bobocamaro » Пет 10 авг 2012 20:01

Така притраква пистонен болт, няма да се дотроши скоро, ако съм прав.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пет 10 авг 2012 20:02

Тракане в мотора може да идва от много места,например бутало-мотовилковия механизъм,газоразпределителния механизъм и т.н.Много трудно е да се каже от какво е с точност.Даже понякога и майсторите се затрудняват.Все пак предполагам че звука не е нещо фрапиращо?

AYCO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AYCO » Пет 10 авг 2012 20:03

bobocamaro написа:Така притраква пистонен болт, няма да се дотроши скоро, ако съм прав.

Възможно е но какво преставялва и къде се намира този болт?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 10 авг 2012 20:05

Изображение
лъскавия цилиндър вляво

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 10 авг 2012 20:07

Здрасти колега, значи и аз като тебе имам подобен проблем от както купих колата 3 години! Първоначално ми го направи когато изфорсирах колата до към 3 хил. оборота! И при всяко подаване на газ има едно чукане, горе в главата, сякаш нещо на желязо блъска! След това почна да го прави и когато си караш извън града, на 5-та предавка на 2 хил оборота, и се чува леко чукане, (карам на отворен прозорец, лятото) и до ден днешен го прави постоянно, даже когато е загряла, чукането си е постоянно, дали е студена или не, чатка си! Даже съм го забелязвал на доста друго Голфове! Ходих при един специалист, който го водят "Човека създал ГОЛФА" димек знае всичко на Голфовете от 1-ца до 5-ца!
И той ми каза за това чукане, че немога да го оправя, само когато съм направил основен ремонт на двигателя ще се оправи! Питах го кое точно е за смяна, каза ми че Голфовете поне 3-ките почвали да чаткат, и той затова продал неговия 1.8! :screwy И аз засега не съм намерил решение на проблема, карам я така, не яде масло!

AYCO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AYCO » Пет 10 авг 2012 20:09

bobocamaro написа:Изображение
лъскавия цилиндър вляво

Ако е това проблема,какви мерки да взема?Как се сменя?Проблема е от доста време но последно време взех да се притеснявам

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пет 10 авг 2012 20:10

Не можеш да го видиш по външните части на двигателя,мотора трябва да се отвори и да се свлят черитите бутала с мотовилки и да се прецени дали въобще проблема е оттам.За да си сигурен тез пистонни болтове ги сваляш и ги мериш с микрометър и също така отворите в буталата да не са станали мало по-големи или елипсовидни и така нататък,и така нататък....

AYCO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AYCO » Пет 10 авг 2012 20:15

lent написа:Не можеш да го видиш по външните части на двигателя,мотора трябва да се отвори и да се свлят черитите бутала с мотовилки и да се прецени дали въобще проблема е оттам.За да си сигурен тез пистонни болтове ги сваляш и ги мериш с микрометър и също така отворите в буталата да не са станали мало по-големи или елипсовидни и така нататък,и така нататък....

Даже тука и един колега спомена в предния пост и други майстори по които съм бил убеждават ме да си карам така че няма да и стане нищо на двигателя.Все пак е нередно да има тракане.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пет 10 авг 2012 20:30

По принцип двигател с тракащ бутален болт може да работи години наред и хиляди километри,но може и да няма този късмет.При всички случаи това тракане или чукане ще става все по-силно.От самосебе си няма да се оправи.Но има и друг момент,че докато откриеш от какво е може да ти се разкаже играта mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 10 авг 2012 20:37

Колегата lent, е адски прав! По-добре си карай колата, ако почнеш да я караш по майстори, както почнах аз първоначално, всеки ти казва без да я отвори неможе да каже от какво е :screwy Та той така не знае от какво е, че двигателя ще отвара, и какво ще фърЛя фасул? да разбере от къде е! Според мен това е много сложен проблем, защото колата си работи, а издава шум "Чатка" като на повдигач! А ти си ги сменял повдигачите! Което значи, че има износфане, по двигателя както при тебе, така и при мен! Аз го приемам така, докато не спре да се движи колата, карай така, иначе търси нов двигател защото почнат ли да го отварят, различни майстори, един от друг незнаят кой какво е правил и ще стане салата вътре! Имам един познат Неговото поло, толко силно чука, все едно двигателя е дизелов, ма него не го "вее" какво прави, гледа маслото дали е за смяна и това е! И кара така 2 години! Затова ти пиша, да не си даваш парите по майстори, защото има такива "Майстори" като те видят че си много загрижен за колата, направо с душа те чакат, ще рЪгне добавка в маслото и пред него проблема ще е оправен, до следващата смяна на маслото, а парите ще ти ги вземе! Ако откриеш проблема, все пак пиши от какво е! :roll:

AYCO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AYCO » Пет 10 авг 2012 20:39

lent написа:По принцип двигател с тракащ бутален болт може да работи години наред и хиляди километри,но може и да няма този късмет.При всички случаи това тракане или чукане ще става все по-силно.От самосебе си няма да се оправи.Но има и друг момент,че докато откриеш от какво е може да ти се разкаже играта mhihi

Значи до колкото разбрах за да се види какъв е проблема задължително двигателя трябва да се разцепи,значи няма начин без да се свали да се смени този болт ако наистина е той?

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пет 10 авг 2012 20:43

Ако наистина проблема идва от бутало-мотовилковия механизъм без да се отвори двигателя и да се демонтират посочените неща проблема няма да се реши.Но кой пък ти дава гаранция,че проблема е там?Затова както каза колегата,чието сърце е ледено - карай си колата и си ..... жената! :beer

AYCO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AYCO » Пет 10 авг 2012 20:45

lent написа:Ако наистина проблема идва от бутало-мотовилковия механизъм без да се отвори двигателя и да се демонтират посочените неща проблема няма да се реши.Но кой пък ти дава гаранция,че проблема е там?Затова както каза колегата,чието сърце е ледено - карай си колата и си ..... жената! :beer

Благодаря ви за бързите отговори!

Потребителски аватар
mr_opp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr_opp » Пет 12 окт 2012 20:34

AYCO написа:Здравейте!Колата е Голф 3 -1.8/ABS-код на двигателя./Газ+Бензин.Имам едно тракане на мотора на свободен ход само на определени обороти 1500-1700, като не са повдигачи /така мисля, защото знам как чукат те и съм сменил с нови INA. И странното е че се появява само когато подам газ на свободен ход и задържам за секунди на определени обороти и се чува много ясно едно щракане от мотора.И най-вече, когато колата е студена. Маслото е 10-40. Няма загуба в мощността, няма други симптоми. Разхода е нормален. Скоро сменяха повдигачи,и всички консумативи.Надявам се да има човек който да ми каже точно конкретния проблем,но мисля че ще е трудно без да се разцепи мотора.Притеснявам се защото всеки божи ден съм на път и незнам какъв проблем ще ме връхлети.Благодаря ви предварително.

И аз имам подобен проблем колега:
viewtopic.php?f=24&t=332190&hilit=%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%87

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”