голф 3 1.4 моноинжекцион - рязък скок на разхода!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 1.4 моноинжекцион - рязък скок на разхода!
Братлета имаше подобни теми надолу ама аз пак ше питам конкретно за тоз мотор. Значи гореше си хайвана 8/100 градско и си карах с густо ама от 2 седмици е скочила на 12/100........днес след поредното закъсване за бензин ми се скапаха нервите и реших да ви питам, ако моете да дадете съвети. Колата си работи нормално, мотора си пее, отзад не фърля нищо. Седи си с катализатора още не знам дали да го махам............айде ако можете помагайте пък здраве да има!
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
NovobranecGT написа:.....
Да братле бачка си колицата даже си върви доста добре за малкия си мотор. Мислех ламбда сондата да не е изтряскала ама не ми играят оборотите. Утре ще ида да сменя въздушния филтър, въпреки че не е много стар даже ми се вижда доста чист, но ще го сменя и след това искам не искам ще ходя в бош за диагностика. Ако намеря проблема ще пиша тука. Ако някой пък му хрумне идея да споделя и ще пробвам, защото имам много километри градско и ще фалирам. Ся като се замисля я карам само студена, защото много често спирам и изстива, но пък не я карам първа зима и не е било друг път такова чудо все пак говорим за едва 60 коня двуврата лека кола и 12/100 е ужасно много!
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Провери си и свещите ако не си ги сменял скоро. Повишения разход на гориво често е от комплексни проблеми, най-вече от такива профилактични дреболии. Аз също съм с такъв двигател и ми харчи към 9/100 когато я карам студена на къси разстояния. Винаги обаче я изчаквам да загрее 4-5 мин. на място преди да потегля.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Провери си и свещите ако не си ги сменял скоро. Повишения разход на гориво често е от комплексни проблеми, най-вече от такива профилактични дреболии. Аз също съм с такъв двигател и ми харчи към 9/100 когато я карам студена на къси разстояния. Винаги обаче я изчаквам да загрее 4-5 мин. на място преди да потегля.
Сега се връщам от ЕЛКОН.........момчетата са ми приятели и 2 часа се ровиха по колата. НИЩО. Изгорели газове - наред, ЛАМБДА СОНДА - наред, СВЕЩИ - НАРЕД .......... то още като влезнах вътре пичовете викат бе таа кола си работи добре ама провериха обстойно всичко. Очаквам всякакви предложения. ОДЕВЕ МИНАХ с 4 литра бензин точно 29 КМ. - 13/100 разход !!!!!!!!!!! ПОМАГАЙТЕ@!
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:студа братле, аз така го виждам, щом на диагностика си минал и си ок
моя 1,3 карб 12 си лапа сега, и аз го карам по 5-6 км и спирам и после пак паля е въобще не загрява
ужас баси миналата зима си лапаше 8-9 ...... таа нещо се изложи мойта талига, а толкова си я хвалех налево надесно и я урочасах...........4литра - 29 километра - тва не е наред братлета..........продължавам да търся проблема и ако намеря нещо ще ви пиша.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”