DRL, диодни лентички или късите светлини

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
batVenci
Автомобил:
Двигател:

Re: DRL, диодни лентички или късите светлини

Мнениеот batVenci » Пет 10 авг 2012 22:28

valsto написа:Днес бях в Автокомплект и разглеждах въпросните фарове СКД - 001, за 42 лв. Но те нямаха на стъклото обозначение за Е, а и на кутията нямаше такова!!! Иначе не са лоши, но това е предпоставка за проблеми.
Там имаше обаче едни за 52лв, които си имаха всички маркировки и изглеждаха солидни. Замислям се за тях...

Колега щом този модел ти е харасал, вземи него. Преди покупката все пак помоли продавача да ти светне предлаганите модели и едва тогава избери с очите си къде е истината. Разбира се маркировката е важна, но едва ли е проблем да се фалшифицира. Най-важно за мен е качеството на светлината, която може да даде модула, а и нали органите бяха снабдени с светлинни анализатори, за обективна оценка качеството на светлините.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 11 авг 2012 23:10

Айде некой да даде линк за ДРЛ със маркировка Е4!Примерно!Щото в и-бей има много дрисни,ама за маркировка никъде не е упоменато.Иначе има и предложение от БГ търговец,ама и там нема ни дума за одобрение от некоя от страните в ЕС!

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Съб 11 авг 2012 23:31

Не знам, защо продължавате да се залъгвате, че допълнително монтираните LED светлини някъде по предната броня ще мине за дневни светлини. Това E4 което коментирате изобщо не виждам как ще мине пред "милиционера".
Сертификати и подобни документи могат да се извадят от всеки що годе запознат с Word&Photoshop. Щампата E4 надали някой ще се наведе да гледа по LED DRL-то ви. Решат ли да се заяждат изгаряте като стой та гледай.
Дори и с намален интензитет на двусекционните ми фарове почвам да се притеснявам (въпреки, че съм с тях нон-стоп от 3-4 години безпроблемно)

valsto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsto » Нед 12 авг 2012 1:22

Zdravko Zankov написа:Айде некой да даде линк за ДРЛ със маркировка Е4!Примерно!Щото в и-бей има много дрисни,ама за маркировка никъде не е упоменато.Иначе има и предложение от БГ търговец,ама и там нема ни дума за одобрение от некоя от страните в ЕС!

ето ти линк

има и в ибей доста маркирани. на Илиенци също намерих към десетина предложения с маркировка...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 12 авг 2012 8:57

В гаража сложих снимка,за да се види какво се получи при мен с дневните светлини. :) В случея Пасат Б5
Благодарение на схемата на един колега с шаран(но,има лека неточност),ги вързахме през 2 релета и сега дневните се включват с подаването на контакт,а при включване на гарабит/къси се изключват.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 12 авг 2012 10:21

Хареса ми колега :applause: Как си хванал самите планки ?Стърчат ли фарчетата мн. напред? Че и на мен ми предстои нещо такова . Твоите със съответните спецификации ли са ( за дневни светлини) ? И откъде и за какви пари са ?

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Нед 12 авг 2012 11:10

Благовест написа:В гаража сложих снимка,за да се види какво се получи при мен с дневните светлини. :) В случея Пасат Б5
Благодарение на схемата на един колега с шаран(но,има лека неточност),ги вързахме през 2 релета и сега дневните се включват с подаването на контакт,а при включване на гарабит/къси се изключват.

Станали са перфектно. :да:

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Нед 12 авг 2012 14:30

Прибирам се от път ...Карам си както винаги на Къси + дневните ме спряха ,дори не ми поискаха и документи ами полицая беше така любезен да ми сподели,че днес е последния срок за каквито и да било такива светлинки(Дневните диоди),от утре ще спират колите от движение и,че не трябва да работят(да светят), (Специално го попитах,това заради цвета на Диодите ли е и отговора беше НЕ !!! Просто каза,че трябва да се кара само на къси светлини) ! Правете си сметката,ако някой има приятел полицай,нека се поинтересува .

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 12 авг 2012 15:09

Май ще трябва да вървим с разпечатка на ДВ,където пише:
През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини

@Само печка:
Диодите ги взех от колегата Van4ev1 за 35 лв :) Имат щампа Е4 :да:
И аз исках да не стърчат напред,затова преправях планките в комплекта.С нераждавейка,която разпробих така,че като ги закача за бронята да станат равни.Съжелявам,че не направих снимки,но мога да ти го скицирам :)

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Нед 12 авг 2012 19:14

eminem94 написа:

Това по кое време на денонощието става? Ако си карал с едновременно включени къси и дневни, правилно са те спрели. Дневните трябва да се излючват при включване на основните светлини на автомобила.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 12 авг 2012 19:56

anrus написа:
eminem94 написа:

Това по кое време на денонощието става? Ако си карал с едновременно включени къси и дневни, правилно са те спрели. Дневните трябва да се излючват при включване на основните светлини на автомобила.

Може да се поспори тук, разни нови Аудита и Мерджани с вградени във фара диоди за дневни съм ги заглеждал вечер, светят си и късите, и диодите. Друг е въпроса, че КАТ май много не харесват разни слагани допълнително модули, дори и истински със сертификат, винаги могат да се закачат за "Промяна конструкцията на МПС"...

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Нед 12 авг 2012 20:07

По обяд стана,като си поговорихме доста с въпростния Катаджия цитирам го: "Допълнително псотавени дневни светлини "

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 12 авг 2012 20:09

DundyTheCroc написа:
anrus написа:
eminem94 написа:

Може да се поспори тук, разни нови Аудита и Мерджани с вградени във фара диоди за дневни съм ги заглеждал вечер, светят си и късите, и диодите. Друг е въпроса, че КАТ май много не харесват разни слагани допълнително модули, дори и истински със сертификат, винаги могат да се закачат за "Промяна конструкцията на МПС"...

На съд с пропуснати ползи. Като им се начукат 1 адвокадски хорорар 300-400лв + ползите шефоветеим ще се позамислят. днес съм навъртял над 300 км само с диодните дневни и никой не е посегнал към палката да ме спре. Минах поне покрай 8-9 поста

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Нед 12 авг 2012 20:46

вчера минах покрай 2 поста само със диодни светлини и не ме спряха , но да видим до кога...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 12 авг 2012 20:56

Интересното почва от утре, днес даже и без никакви светлини в С-ф не ни спряха а минахме покрай три поста 8)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”