Пасат Б5.5 въпрос за размер на чистачки
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Въпрос за размер на чистачки на Б5.5
Пробвай с 2 обикновенни на едно рамо дали ще съвпаднат дупките на самите пера с диаметъра на оста за захващане като едно време на рали автомобилите. Най-доброто решение си остава оригиналните, защото всички други заместители са на същата цена.
преди няколко месеца мернах в кауфланд ментаци по 5-6 лв, които бяха с такова захващане и още ме е яд че не взех тогава. бяха с 7,8 приставки но 100% имаше такава приставка като за пасата. От тогава обаче не мога да намеря пак такива.
С смяна на гумичките пробвах и аз. обаче - 2 неуспешни опита. профила не съвпада с тоя който ми трябваше или в единия случай най задната стена беше доста по тънка от това което трябваше да е и се вадеха гумичките. Успешно така смених гумичката само на задната чистачка че е по-къса и явно там си зе захвана достатъчно здраво да не се вади.
С смяна на гумичките пробвах и аз. обаче - 2 неуспешни опита. профила не съвпада с тоя който ми трябваше или в единия случай най задната стена беше доста по тънка от това което трябваше да е и се вадеха гумичките. Успешно така смених гумичката само на задната чистачка че е по-къса и явно там си зе захвана достатъчно здраво да не се вади.
Пробвах онзи ден да сменя само перата, но не става.
Едната ми е накъсана, а другата маже кофти. Принудих се да поръчам нови от Бош, чакам да видя каква цена ще ми обадят.
Едната ми е накъсана, а другата маже кофти. Принудих се да поръчам нови от Бош, чакам да видя каква цена ще ми обадят.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Перата (гумичките) стават перфектно, продават се в Порше. Цената е около 12лв. за бройка
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
В тази тема http://www.i-logic.com/vw/index.htm има как се сменят перата.
- dlug
Точно за тези става въпрос.

бряяя вие ще вдъхнете нов живот в стъклопочистването ми
ще хода скоро да ги търся тия пера. Незнайно защо предния път ми твърдяха че продават само цели чистачки, комплект 2 предни около 60 лв. задна 30 лв. това 12 лв е доста по-малко , така че ..... само да намеря.

- dlug
Къде си питал?
В Порше Изток и Порше Юг ги има, лично съм си купувал. Горе има и парт.номера дори, ако съвсем случайно някой се опита да спори може да му кажете какво да търси
В Порше Изток и Порше Юг ги има, лично съм си купувал. Горе има и парт.номера дори, ако съвсем случайно някой се опита да спори може да му кажете какво да търси
конкретно питах в порше-юг преди около 3-4 месеца. може тогава да не е имало 

купуваш valeo 53см.,само на тях профила на гумичките е същия и подменяш само тях,цена 18-20 лв. за двете!
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
dlug написа:Перата (гумичките) стават перфектно, продават се в Порше. Цената е около 12лв. за бройка
Да "изтръскам" и аз темата от прахта. Есента си купих безшарнирни чистачки/целите чистачки/ от квартален магазин в Люлин 8. Чистачките бяха мисля Valeo, 56 лева двете. Вършиха работа точно 3 месеца, като зимата започнаха да правят гадния номер да не чистят /лявата оставя една диря в центъра си, а дясната - по към периферията/.
Оттогава издирвам да си купя само пера, но не намирам - знайни и незнайни квартални магазинчета - АУТО+, където ми предложиха Bosch Aerotwin - 28 лева бройката, като при тях дори захващането си е в центъра, а не е леко изместено на дясната чистачка. Проверих и в Порше Изток - предложиха ми да си закупя чистачки срещу скромната сума от 78.80лв.
Купих си дори и чистачка от Кауфланд /3лв/ с идеята да и използвам само перото, но при тях перото не е цяло, а има една друга гума, която играе ролята на "спойлер" и няма как да я приложа.
Та идеята ми е, ако някой може да помогне с информация, откъде и как точно мога да си закупя пера/чистачки, които да стават, ще ви бъда благодарен, защото 56 лева за 2 чистачки 2 пъти в годината ми се вижда безобразно.

luboka написа:купуваш valeo 53см.,само на тях профила на гумичките е същия и подменяш само тях,цена 18-20 лв. за двете!
Откъде?

- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
В OMV има такива чистачки със всякакви приставки по 8 лв. В Метро също- даже по 5 лв, но последния път нямаше размер 51 см. От 6 месеца съм ги сменил и съм безкрайно доволен.
- dlug
В порше юг има със сигурност. Питайте там. Според мен и в изток има, възможно е просто да си правят оглушки
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
Re: Б5.5 въпрос за размер на чистачки
За информация - в Порше ЮГ има, 15.18лв. бройката /60см/. Купих си, ама да бях гледал.
В крайна сметка тези, които бяха старите имат едно продължение, което играе ролята на спойлер, който покрива горната част на чистачката, а тези нямат подобна екстра. Реално самите чистачки представляват две пластини, между които се "нанизва" самото перо. Такива гуми май не продават.
Та сега имам една чисто нова /неразпечатана/ и една, която съм я сложил на "релсите". Ако някой му трябват, да се обади. Иначе приемам предложения какво да правя оттук нататък.

В крайна сметка тези, които бяха старите имат едно продължение, което играе ролята на спойлер, който покрива горната част на чистачката, а тези нямат подобна екстра. Реално самите чистачки представляват две пластини, между които се "нанизва" самото перо. Такива гуми май не продават.
Та сега имам една чисто нова /неразпечатана/ и една, която съм я сложил на "релсите". Ако някой му трябват, да се обади. Иначе приемам предложения какво да правя оттук нататък.