Пътят до Карадере и до Иракли

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Пътят до Карадере и до Иракли

Мнениеот stoi4o.d » Пон 13 авг 2012 12:50

Понеже знам,че има доста пътеки и е малко объркващо,коя трябва да хване човек!?

Коя отсечка е по-неофроуд mhihi няма много дупки\кал и става за нормалка кола,без да се налага да бутаме,дърпаме или викаме някоя УАЗ-ка да ни дърпа?
:beer

Обща представа за ситуацията mhihi
Изображение

Мой си драсканици :Mr Green Fun
Изображение

Който е ходил или знае да посъветва кой път - жълт,червен,зелен и тн да хвана :beer

Тръгване от Горица от точка А

1.Пътят в червено
или
2.Пътят във зелено

ИЛИ

Тръгване от Бяла от точка Б

1.Пътят в кафяво
2.Пътят в жълто
или
3.Пътят в виолетово

Пък другата седмица ще разкажа за пътя mhihi ако успеем да се измъкнем де :Mr Green Fun

Последна промяна от stoi4o.d на Сря 22 авг 2012 10:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Пътят до Карадере

Мнениеот zografski » Пон 13 авг 2012 13:54

Не съм ходил, но пътя от Бяла ми изглежда по пряк и според мен ще е по подържан. Като цяло май не трябва да се надяваш много на хубав път. Също пътеката която искаш да избереш зависи от това точно къде искаш да стигнеш(и да се установиш) и дали искаш колата ти да е близо до теб. Аз бях на Иракли Юли месец и там черните пътища са ужасни, аз лично не бих минал с количката си от там, добре че бяхме с 1 миниван-джип 4*4 7 местен който се спряви без проблем, но ако е лека кола 100% ще си откачи бронята някъде или ще пропука картера... Предполагам че и на Карадере няма да са по различни черните пътчета...

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 13 авг 2012 17:12

Ползвал съм много пъти от т.Б (точно при разклона от гл. път) и след това по жълтото. До преди 3-4 години беше нормален черен път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 13 авг 2012 20:32

За какъв ще ходиш на Кара дере- плаж без сянка и вода.Ше се изпържиш. Пътя е м/у бензиностанцията и входа на Бяла. По- добре отиди на Караборун- това е над дерето мястото.В гора е , има сняка за палатка и колата .До плажа се слиза по пътека. НОСИ СИ ВОДА !!!

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Пон 13 авг 2012 20:40

Юни месец ходихме на Кара Дере.Минахме през Село Горица,от там през едни поля и право във гората.Рейндж Роувъра се затрудни даже с пътя.Аз с кола не бих отишъл Там.Едно е,че хубавите места вечно са заето за къмпинг,другото е,че пътят е Офф-роуд.Ти си знаеш.Там само със СУВ :) Успех и разправяй после как е ;) :да: :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 14 авг 2012 10:06

AE86 написа:Юни месец ходихме на Кара Дере.Минахме през Село Горица, :да:

Не си бил на дерето , а на БОРУНА ! При бавно каране и , ако не е смъкната колата /спортно окачване/ се минава.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 14 авг 2012 14:20

Благодаря колеги :beer
Ще се пробва по жълтия маршрут,пък ако е мишън импосибъл,ще обмислим ситуацията и може да поемем към Караборун или Иракли :да:
Колата е Голфът от гаража.Мен по ме притеснява нагоре как ще е eusa

Ако някой има още инфо да сподели,ще е полезно и за други поели натам :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Пътят до Карадере и до Иракли

Мнениеот stoi4o.d » Сря 22 авг 2012 10:38

Последното засичане бе с 4-ма човека,пълен догоре багажник със сакове и пълен резервоар,даже преля малко,а на връщане дозаредихме още.
Общо 170лева,63литра и изминати малко над 1000км,т.е. ~6.3\100
Като пътят е магистралата Пловдив-Бургас,някъде 200-300км беше пуснат климатроникът,после имаше доста планинско изкачване и накрая стръмен черен път,като планинското и черния път го катерих 4 пъти,понеже се наложи да ходя един път до Бургас по работа и два пъти до Несебър eusa

Отидохме да Иракли :banana Плажът и водата са много чисти,има много места :applause:

Още на отиване обаче не потръгна :banghead:
След Поморие карахме в колона сигурно 100 коли!Имаше екстремно спиране,5-6 коли пред мен спряха,аз също спрях на 1м зад Полото,махнах си крака от спирачката и в този момент едно Рено Клио ме натресе отзад,аз пък от удара се забих в Половера пред мен :evil:

Последиците бяха малки поне,Полото с пукната задна броня,Голфо с 2 паднали номера,а пък Клиото беше най-зле - смачкан преден капак и пукнат радиатор :shock
Писаха акт на Реното за 120лв за неспазване на дистанция и и взеха талона с точките!
Единият полицай 3 пъти оглеждаше Голфа,понеже нямаше нищо счупено или пукнато,засмя се и ми каза - Бе тва е Гоуф уе mhihi

Докато чакахме КАТ пък на 10м пред нас в другата посока стана още една катастрофа,но също лека eusa

Аз се разминах леко,само 4 кинта за легло за задния номер eusa
Само предната решетка не съм я оправил още,но не е проблем тя :beer

Пък да видим ще платят ли нещо от ГО :twisted:
Забравих да каже,че и двата държача на преден ляв фар са счупени и от ГО писаха,че целият фар е за смяна!!!
Вижда се на снимката с отворения капак eusa

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Иначе ето и снимки от Иракли :applause: :banana

Пътят до Иракли е черен,само в началото е ужасно зле на входа,после става поносим и се минава спокойно с автомобил!Аз поне не опрях никъде,внимателно и бавничко и става :applause:

Два дена изкарахме и бегом към Несебър mhihi Друго си е на легло и с баня в стаята :Mr Green Fun Пък и ходихме на купонче на Свен Вет и нямаше кой да изкачва до Иракли рано сутринта scare

Иначе пак бихме отишли на Иракли,чисто,спокойно и красиво :banana
Само на плажа малко трудно се спи де mhihi

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Върни се в “Пътеводител”