Много гори на газ - Golf 4 1.6SR
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много гори на газ - Golf 4 1.6SR
Здравейте!Отново се нуждая от вашите съвети относно газовия инжекцион за Голф 4 1.6 SR. Преди 2 години ни сложиха газов инжекцион на BRC за 1250 лв с бутилка в мястото на резервната гума и бяхме много доволни, като заредя колата догоре, горе-долу 350-360 км изминавах, но преди няколко месеца след като се оплаках, че автомобилът трепти, от сервиза смениха дюзите, уж беше всичко наред, но сега гори много повече - изминавам 200 км като е пълен догоре резервоара. Трябвало да се сменят колекторите. Очаквах всичко да бъде наред като е газов инжекцион и като спазвам километрите за смяна на газовите филтри и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много гори на газ - Golf 4 1.6SR
Не знам, иначе не ми мирише на газ
dimitrova_k написа:Не знам, иначе не ми мирише на газ
Колежке, може да изпуска и в тази част, до която газта стига в движение. Работила ли е на място колата(за проба само)?
Този разход еднократно пълнене ли е или е от серия зареждания на различни бензиностанции?
Защо не пробваш да смениш "бензиностанцията", ако е то еднократно зареждане?!
Трябвало да се сменят колекторите???
Като за начало аз бих се допитал до още мнения, ако ще сменявам половината мотор на колата си...
Като за начало аз бих се допитал до още мнения, ако ще сменявам половината мотор на колата си...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, в сервиза на място работеше колата и така установиха, че трябва колекторите да се сменят
Винаги пълня еднократно и то все от OMV, уж газта била по-качествена оттам. Газовият инжекцион вече е извън гаранцията, ако трябва да се сменят, ще трябва да чуя и други мнения.

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
На 1.6 се налага да се смени горната част на колектора, само когато вътре се изпочупат клапите на SR-а, но това е голяма рядкост. Тогава обаче двигателя трака на умряло. Виждал съм как на дефектирал колектор му изтърбушват тези клапи и си карат без тях.
То голяма разлика няма. Поне практически не се усеща.
То голяма разлика няма. Поне практически не се усеща.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Тез колектори да не са инжектори? 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не са, ама като се строшат клапите, така се предава тропането по мотора, че един приятел беше тръгнал основен ремонт да му прави.
А и не можеш да го хванеш веднага откъде идва.
А и не можеш да го хванеш веднага откъде идва.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Клапите се премахват, а за инжекторите питам, защото пише смяна на дюзи.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Да, сега го прочетох. Явно при първия монтаж се окепазили долната част на колектора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Скъпи ли са тези колектори? Може ли някой да ми обясни какви са тези колектори?
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Аз съм със същия мотор гори на градско 14 газ с клима в жегите в Пловдив.
Като ти сменяха инжекторите най - вероятно са махали колекторите, ако са ги махали трябва да се сменят о-пръстените /гарннитурите на всм. колектори/. От там смуче въздух и гори повече. При мен беше така ако изобщо 14 може да се нарече нормален разход.
Съветвам те мини през още двама майстори, събери мнения и тогава предприемай мерки.
Относно цената не зная колко, но днес ако ми остане време ще проверя.
Около 1600 лв нови, ако ти направят отстъпка по-малко,но това е огромна сума за кола която сттува между 4 и 5 хил.
Като ти сменяха инжекторите най - вероятно са махали колекторите, ако са ги махали трябва да се сменят о-пръстените /гарннитурите на всм. колектори/. От там смуче въздух и гори повече. При мен беше така ако изобщо 14 може да се нарече нормален разход.
Съветвам те мини през още двама майстори, събери мнения и тогава предприемай мерки.
Относно цената не зная колко, но днес ако ми остане време ще проверя.
Около 1600 лв нови, ако ти направят отстъпка по-малко,но това е огромна сума за кола която сттува между 4 и 5 хил.
dimitrova_k написа:Скъпи ли са тези колектори? Може ли някой да ми обясни какви са тези колектори?
Това са тръбите които вкарват горивната смес(смукателни) и тези които извеждат изгорелите газове от цилиндъра(изпускателни; част от генерацията; също дават начало на ауспуха; изпускателната система и т.н.).
Върни се в “Автогазови уредби”