Колеги, имам няколко въпроса, на който търсачката мълчи:
1. AFH моторите имат ли защита при късане на ангренажен ремък ?
2. Нормално ли е единия от разпределителните валове да се движи свободно на около 10-15 градуса ход и то без никакво усилие ?
3. Евентуално нов мотор ли да търся или да си сърбам попарата.....
Случката е, че с 1500-1700 оборота се скъса ремъка. Дали ще е голяма каша, или да да не хвърлям на боб а да отварям мотора ?
Скъсан ангренажен ремък AFH
Re: Скъсан ангренажен ремък AFH
Докато не свалиш главата може да си предполагаш само аз преди късах на голф абу и минах само със нови клапани ,
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
При случаи като твоя е по-добре да се видят пораженията, да се пресметне и тогава да се вземе решение - друг мотор или ремонт на този. Така си мисля де. 

-
Golfardo
- Автомобил:
- Двигател:
нов мотор за мене е по добре по евтино 6те е и по качествено 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре оправи твоя! Ако вземеш Нов мотор (от морга) не се знае какво го боли него! Според мен ще минеш тънко, щом не си бил в кьополото когато се е скъсал ремъка! Отвори двигателя и си го направи! По-хубав едва ли ще намериш, освен да го вземеш от човек, и да ти даде гаранция!
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Аз под друг мотор обаче виждам VR6 или 1.8T.......
При отваряне на моя най-добрия случай е шлайф на глава, препасване на клапани, водачи, гумички, сегменти, основни и биелни лагери.... а ако е строшено нещо, както аз си мисля за единия вал...... нещата не отиват на добре.
Та да мина на следващия въпрос.... Кой от двата мотора по-горе бихте ми препоръчали. За 1.8Т имам леки виждания кое как се преправя, но за 6-така май е много посна информацията
При отваряне на моя най-добрия случай е шлайф на глава, препасване на клапани, водачи, гумички, сегменти, основни и биелни лагери.... а ако е строшено нещо, както аз си мисля за единия вал...... нещата не отиват на добре.
Та да мина на следващия въпрос.... Кой от двата мотора по-горе бихте ми препоръчали. За 1.8Т имам леки виждания кое как се преправя, но за 6-така май е много посна информацията

А бе Вальо...
Късмет да му се не види...
Човече, при всички случаи криви клапани
Най-вероятно си потрошил и водачи. Обезглави го и установи какви са пораженията... А относно VR-a - рязането по коша е също толкова, колкото и при 1.8Т . Повече информация за VR6 в поло 6N можеш да видиш тук.
По-точки:
1. Нямат защита абсолютно никаква.
2. Ако е свален ремъка, вала принципно се върти с усилие понеже самите пулове за под напрежение - като му свалиш капака на клапаните ще разбереш дали има някакви поражения по вала...
3. Отваряй и тогава му мисли
п.с. Супер вървеше зверчето! Дано се върне скоро на асфалта с пълни сили!
Човече, при всички случаи криви клапани
Най-вероятно си потрошил и водачи. Обезглави го и установи какви са пораженията... А относно VR-a - рязането по коша е също толкова, колкото и при 1.8Т . Повече информация за VR6 в поло 6N можеш да видиш тук.
По-точки:
1. Нямат защита абсолютно никаква.
2. Ако е свален ремъка, вала принципно се върти с усилие понеже самите пулове за под напрежение - като му свалиш капака на клапаните ще разбереш дали има някакви поражения по вала...
3. Отваряй и тогава му мисли

п.с. Супер вървеше зверчето! Дано се върне скоро на асфалта с пълни сили!

Честито 16 броя клапани със сигурност , отделно като се отвори ще се видят буталата и водачите.Имам цяла оборудвана глава 3 бутала с биели и колянов вал с блок. Ако стигнеш до там 0884317179
- Tatrata
djshomi написа:Честито 16 броя клапани със сигурност , отделно като се отвори ще се видят буталата и водачите.Имам цяла оборудвана глава 3 бутала с биели и колянов вал с блок. Ако стигнеш до там 0884317179
Стигнах до там, но за мен решението е ABF или 1.8Т

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Кофти....
Отвори го, може да минеш само с 7-8 клапана - не се знае
Дано е здрав Р.Вал
Скоро се возих в тая фурия
Отвори го, може да минеш само с 7-8 клапана - не се знае
Дано е здрав Р.Вал
Скоро се возих в тая фурия

Не се занимавай с рязане на рогове.Не дай си боже утре се удариш и двигателя да влезе при теб.Ква е гаранцията че и този двигател дето ще вземеш е читав.Или имаш адски много пари за наливане.Тази екстра ще се върже сигорно над 3 бона.Дерзаи но по добре продаи тази кола и си купи друга с желаният мотор.Вземем да ти я купя да си я направя.
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
Всяко чупене е повод за подобрение
.Относно чупенето може и вала да е счупил 
.Относно чупенето може и вала да е счупил 
- Tatrata
metojoor написа:Всяко чупене е повод за подобрение.Относно чупенето може и вала да е счупил
Единия вал е строшен на две, половината и повече клапани криви..... абе грозна гледка, на долу няма и да гледам. Разколачвам всичко и живот и здраве ще има тема в силов тунинг

- Tatrata
Извода е, че дори и при ниски обороти може да стане мармалад. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”