VW jetta mk2 проблем с ниско окачване
- GOLF_SB_1991
- Автомобил: VW JETTA MK2
- Двигател: JP
VW jetta mk2 проблем с ниско окачване
здр колеги проблема е в това че взех окачване с зелени пружини на марката weitec 40/40 но гумата ми отзад опира като седнат двама човека джантите са атс 15 цола ет 28 с гуми 195/50 . Какво може да се направи по въпроса ако има някакви спънки за прожините или др вариант благодаря нека колеги с подобрен размер споделят дали имат такива проблеми или окачването ми не е 40/40 благодаря
автомобила е VW jetta mk2

- VLADETO8986
- Автомобил: Jetta
- Двигател: RP
Re: проблем с ниско окачване
най-лесния вариант е да смениш джантите с по малко ЕТ, аз лично хванах малката ракетка и изрязах подгънатият ръб на калника, последния вариант е - при маистор и да ти раздуе калниците 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с ниско окачване
Няма ли вариант за подложка на пружината? А за тези "някакви спънки" слага се нещо между витките на пружината за да не се свива толкова но някои по запознат да каже къде се продава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW jetta mk2 проблем с ниско окачване
смени тампоните на чашките,има нови тампони с дебелина 3,5-4см по 4-5лв бр,има ги по авточастите,ако не си ме разбрал това са тампоните на които лягат пружините в горния край,оригиналните са около 2см
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
1.50 лв/бр. слагат се по 3 на пружина през 120 градуса

- GOLF_SB_1991
благодаря колеги ще се режат веждите лекичко то се е видяло 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Или друг вариант е да си вземеш джанти с оригиналното за модела ЕТ38 

- GOLF_SB_1991
аз ги имам обаче са със зимните гуми железарките са с такова ет. Днес много чудно минах на стенд но все едно не съм колата си върви на ляво може ли да е от гумите/ джантите колеги ?
- VLADETO8986
- Автомобил: Jetta
- Двигател: RP
може да е от гумите но малко вероятно, ако някоя е по-мека или по-износена, имам същия проблем макари след регулажа по слабо изразен, момчето ми каза, че едната задна гума ми е свита над допустимите норми и затова винаги ще го има този проблем тъй като задния мост не се регулира, и по точно задна лява гума. А и аз видях на монитора показанията с очите си, според мен твоят проблем е това. Не си единствения който търси причината в предницата. Поздрави 

-
- Автомобил:
- Двигател:
извинете , че давам мнение , но тези тези пружини 40 40 хич не са ниски , проблема идва от амортисиора ако е мек фабрично или е заминал , не виждам 2-ма души да са проблем с нормално тегло разбира се
на 100 + кг трябва да ляга с около 0,5 см до 1,5 см одзад.
Можеш да си решиш проблема като бутнеш една тръба ф 50 или 55 и качиш тези хора и освобождаваш леко и няма опиране да има 100% ,самоче трябва да се нагрее леко калника с пистолет защото пада кита и след това запечатваш с боя и лак !
това с тези тампони напълно излишно ,немога да рабера като иска6 кола да ти е леко ниска да я повдвдигаш и да скъсяваш живота на амортисиора за 3 месеца чисто нов амортисьор по софия съм виждал направен на мазало от тези тампони !!! 

Можеш да си решиш проблема като бутнеш една тръба ф 50 или 55 и качиш тези хора и освобождаваш леко и няма опиране да има 100% ,самоче трябва да се нагрее леко калника с пистолет защото пада кита и след това запечатваш с боя и лак !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”