Голф 2.0 115 проблем с обороти и насичане при каране
Голф 2.0 115 проблем с обороти и насичане при каране
Голфът ми е 93 г. 2Е двигател имам проблем с оборотите мени ги от 900 до 1400 като по принцип го прави след като дигнеш 30-40 и иключиш от скорост, също така от скоро почна много да се дави(насича) за 2-3 сек. като му дадеш по рязко газ. Майстора ми каза,че е от температурния датчик, също така като се изключи буксата няма никаква промяна колата си работи пак така(и дебитомера ми е гръмнал и е изключен от буксата и стъпковото моторче никака разлика не дава дали е вкл. Или не) Вие какво мислите?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Голф 2.0 115 проблем с обороти и насичане при каране
Смени си дебитомера, премери си показанията на темп. датчик - ако има отклонение го смени. След това откачи клемите на акумулатора за няколко часа и би трябвало да се оправи. Провери си също и маркучите за вакуум да не смуче въздух от някъде. Ама без дебитомер не знам как мислиш че може да я оправиш тази кола. От какво ти е гръмнал, от газовото ли?
Да от газ ми гръмна, иначе аз съм купил дебитомер от 94 г. Голф и е различни номера. Не знам дали ще стане, но интересното е че на един приятел му гръмна дебитомера и няма никакъв проблем на газ, на бензин неможе да върви, но на газ си работи добре.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако стане този дебитомер, си сложи една кихалка, за да не ти гръмне пак. Има писано из форума, потърси. Майстора как резбра че е от темп. датчик проблема, измери ли ти го? Ако наистина е той, сменяй го.
- greddy90
- Автомобил:
- Двигател:
Брат дебитомера ако му е крива клапата ми се струва че и на газ няма да върви добре. Смисъл, че по принцип на газ не се ползват показанията на дебитомера но той все пак си работи отваря клапата и затваря и ако се е изскивила примерно на затворено положение няма да достига достатъчно количество кислород резспекривно газ в мотора. А за обототите стъпков мотор... Другото което се сещам ако имаш прекъсване или гърмене помисли за свещи. Мен 1 година ме мъчеха...
Не съм майстор но практиката и житейския урок който ми е дала колата водят до тези изводи.

Не съм майстор но практиката и житейския урок който ми е дала колата водят до тези изводи.

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Може:
- кофти бензин
- да ти се преплитат кабелите към делкото и да се предава искра
- проблем с бензиновата поммпа
За друго не се сещам. Иначе има много възможности.
- кофти бензин
- да ти се преплитат кабелите към делкото и да се предава искра
- проблем с бензиновата поммпа
За друго не се сещам. Иначе има много възможности.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Центровка - предварение, свещи, кабели, капачка, палец. На мен така грубо ми беше избягала центровката, че за 2 дни 2 пъти ми изпляска гумената гривна преди дебитомера, да не говорим как прекъсваше под 2000.
Та чак след центровка по белези, всичко си дойде на място. Това за прекъсването, иначе за оборотите - ТПС, дросел, темп. датчик итн.
Та чак след центровка по белези, всичко си дойде на място. Това за прекъсването, иначе за оборотите - ТПС, дросел, темп. датчик итн.- bat_vane
- Автомобил:
- Двигател:
Имах абсолютно същия проблем на мойта чичо Голфова колиба и като смених дебитомера се оправи
Благодаря за информацията, интересното е че има моменти в които нямам никакви прекъсвания,върви си перфектно,ако е центровка би трябвало постояно да го прави,колкото до свещите или кабелите те са на 300 км и дори когато ги сложих нови пак си менеше обороти и насичаше от време на време.ще видя тия дни да сложа другия дебитомер да пробвам, а и разхода ми е 16 л газ, за това се боря ако мога да го стегна..
Манияци сложих нов дебитомер(втора употреба) и все още мени обороти, скоро мисля да му направя диагностика и да сменя темп.датчик и капачката и ще пиша ако има нещо: ( а разхофа все още не съм го засякъл, едно момче ми казва да си видя клапана на газта, но не ми обясни какво да го правя? ?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Виж, това може да става и ако ти предава искра между кабелите на динамото. На мен преди време ми го правеше - тоя централния кабел между динамото и бобината. Кат го мръднех и се оправяше...
Смених кабелите и насичането се оправи и направих нови настройки на газта сега ми гори 11/100 градско като съм ги настройвал аз налучквайки, а може ли някой да ми каже двете врътки от изпаритела към дебитомера как се натягат смисъл аз съм ги стягал на равно и двете, питам защото едно момче казва, че едното трябва да се отяга пък другото затяга и нз вярно ли е, че по принцип мисля да ги постегна още малко ако е възможнода падне още разхода
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Трябва да са наравно и двете врътки,само при карбураторните коли едната стои по завита от другата.При теб и двата щуцера после вървят в едно.По-лесно ще ти е за регулиране от тройник с една врътка 

Мерси, ами болта дето се върти с отверка като го отягам почват да падат оборотите той за какво е и другия винт който се върти с пръсти за обороти ли е или колко газ да пуска, в момента този дето се върти с отврка ми е подчти стегнат а другия колкото да държи 900 оборота, иначе пробвах като натегнах два пъти винтовете от изпаритела към дебитомера и неможеше да отцепи грам като другите не съм ги пипал и си ги върнах пак както си бяха пак да не бяга толкова но и да не гори, иначе ми препоръчват да отида в Монтана, че там правят настройки на газта с някакви си специални неща, в аспуха нещо слагали и там на комп си показва колко ще гори или нещо от сорта, а във Враца не знам да правят нещо специално, въртят насам на там всички болчета и хайде бягай готов си.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”