Ремонт на механична рейка на jetta
- sasho_87
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонт на механична рейка на jetta
Колеги проблема е следния. Преди няколко месеца волана започна да "запецва" като завивам надясно свалих маншоните на реиката и смазах гребена(нямаше капчица грес) и всичко се оправи ,но от няколко дни когато минавам по леки неравности има едно леко потропване от дясната страна Днес реших да погледана какво е и се оказа че реиката има лек луфт (от към десния накраиник) и от там идва клопането.Всички накраиници и тампони са здрави.Направи ми впечатление че откакто се появи клопането при скорост около 120км. при завиване на дясно има едно биене.Та някои ремонтирал ли е такава рейка и заслужава ли си ,или да си търся нова или втора употреба.Четох във форума че се сменя някаква фтулка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт на механична рейка на jetta
колега от дясно има една тефлонова втулка има два варианта да е смениш с новаа продават ги аз е купих за 2лв но не можах да извадяя старата другия вариянт е да е набиеш по навътрее и пак луфтаа щее изчезне но едва ли тропането ти е от товаа понеже при мен беше същото и накраяя взех и си сложих хидравлика
- sasho_87
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт на механична рейка на jetta
Колега може ли да обясниш малко по подробно как става смяната на тази тефлонова втулка? Колкото до тропането 100% е от там защото всичко останало е проверено
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”