Остра нужда от мощност по магистралните баири
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Остра нужда от мощност по магистралните баири
Здравейте, колеги. Преди седмица сложих газов инжекцион на колата ми - Пасат 1.8Т. Монтиран е мощен изпарител, тръби 8мм, настройките уж са перфектни. Забелязах обаче, че когато си карам колата по магистралата и по баира има огромна загуба на мощност. На равно, и в градски условия не усещам никаква разлика между газ и бензин и дори се възхитих на газаджиите как са я настроили. Обаче като пътувах от Дупница за София, по големите баири на магистралата не можеше да вдигне повече от 120-130 на пета, а на бензин безпроблемно си излизах със 180-200 нагоре, при пълна газ. Не знам как е настроена, но наистина като карам по равно и в по-ниски обороти не усещам никаква разлика. Ако карам по равно по магистралата си е добре също, дори скоростта да е висока. Види ли баир обаче (макар че оборотите са около и над 3000), започва да се задъхва сериозно и заприличва по вървеж на астра 1.4. Относно разхода - с 1л. на 100 км се повиши. Какво да направя? Опасявам се че ако я откарам да донастройват газта, ще почне да харчи двойно и тогава се обезсмисля поставянето на ГИ, защото ще ми гори колкото на бензин. От друга страна пак ще има разлика, защото на равно ще почне да върви като луда, а в баира - маааалко по-задоволително.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: Остра нужда от мощност по магистралните баири
Отивай да ти я до настроят и не се притеснявай. Ще ходиш докато ти харесва и вървеж и разход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пич никога няма как да ти гори двоино
просто трябва да ти я донастроят 

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, в момента гори само 1 литър над разхода на бензин
Аз имах впредвид за самото ускорение - да не би да я направят така че в равното да върви 2 пъти повече отколкото на бензин, а в баира да умалява пак. Подобен вид настройка също не ме устройва. Просто искам да си върви почти като на бензин и най-вече да няма разлики при изкачването в баирите - нали все пак затова е газов инжекцион и затова навсякъде пише че разлика не би трябвало да се усеща.

- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Пълно щастие няма...
Не забравяй,че газта не дава толкова енергия, колкото бензинът.
А и качеството на нашата газ е...пословично!
Но все пак настоявай за качествена настройка в сервиза - вероятно отношението газ-въздух не е правилно настроено. Имат достатъчно прецизни уреди вече!
Не забравяй,че газта не дава толкова енергия, колкото бензинът.
А и качеството на нашата газ е...пословично!
Но все пак настоявай за качествена настройка в сервиза - вероятно отношението газ-въздух не е правилно настроено. Имат достатъчно прецизни уреди вече!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Отиваш при газаджийте и има казваш симптомите.
Качвате се и правите диагснотика при ускорение.
Може те да са объркали нещо, може ти да си карал в най-голямата жега и с лоша газ...
Много неща могат да са причината...
Качвате се и правите диагснотика при ускорение.
Може те да са объркали нещо, може ти да си карал в най-голямата жега и с лоша газ...
Много неща могат да са причината...
аз отдавна съм противник на всички газови уредби които не са ГИ. Тая обикновенната може и да успеят да ти я настроят но не се знае до кога. след 2 месеца ще паднат температурите и пак ще си в същия филм.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
frec написа:аз отдавна съм противник на всички газови уредби които не са ГИ. Тая обикновенната може и да успеят да ти я настроят но не се знае до кога. след 2 месеца ще паднат температурите и пак ще си в същия филм.
Кой говори за обикновена газова и то на 1,8Т. Авторът е казал че става въпрос за ГИ.
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, проблемът е решен. Закарах колата на газаджиите, направиха нова настройка и сега разликата във вървежа между бензин и газ е пренебрежително малка. При нормално каране изобщо не може да се усети, а при зверска стъпка се усеща все едно съм пуснал климатика. Много съм доволен. Смесеният разход се запази и в момента е само с 1 литър по-висок от този на бензин, което считам за нормално.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Би ли споделил къде монтира ГИ - В София, Дупница или някъде другаде?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
frec написа:аз отдавна съм противник на всички газови уредби които не са ГИ. Тая обикновенната може и да успеят да ти я настроят но не се знае до кога. след 2 месеца ще паднат температурите и пак ще си в същия филм.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:frec написа:аз отдавна съм противник на всички газови уредби които не са ГИ. Тая обикновенната може и да успеят да ти я настроят но не се знае до кога. след 2 месеца ще паднат температурите и пак ще си в същия филм.
Значи яко се прецаках с обикновената.Още утре слагам Г.И. че след 2 месеца като се застуди ще си седи пред блока
Стига говорете глупости!!Мой Колега си кара Астрата с обикновенна газова.Никога не е гърмяла и му дава нормален разход.Бегачка е ,над 100 к.с.Никъде не са се наели да я слагат.Много тънки колектори!Обаче някакъв негов авер я слага и до ден днешен проблеми никакви!
А до автора на темата!Настройки и ще се получи!
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново! Тъй като получих много запитвания на лично съобщение къде е бил проблемът и съответно как се е разрешил, реших да публикувам отговора си направо в темата, за улеснение на потребителите.
Първоначално майсторът до последно отричаше че въобще има някакъв проблем, защото всеки път когато я закачаше към лаптопа казваше че графиките са "като по учебник". Накрая успях да го убедя да се качи с мен в колата и да направи "жива диагностика", в движение, във всички режими /ниски обороти, средни, високи/, като съпостави вървежа на бензин с този на газ. Най-после призна че разликата между двете горива на практика е наистина осезаема и диагностицира проблема - недостатъчно налягане на газта. Затова колата в ниските си е вървяла почти без никаква разлика, но в средните и по-високите се задъхваше сериозно - не е стигала газ. На практика наистина вървеше като кола 90-100 коня и направо бях като болен докато не се откри този проблем. След като коригира налягането, направихме нови настройки в движение, които към настоящия момент смея да кажа че са перфектни. Както вече споменах, разлика между бензин и газ почти не може да се усети, а ако я има, то тя е пренебрежимо малка. Сега вече повечето от тези 150 коня са си там, за разлика от преди, когато по мои лични субективни усещания съм карал не повече от 90-100 коня.
Първоначално майсторът до последно отричаше че въобще има някакъв проблем, защото всеки път когато я закачаше към лаптопа казваше че графиките са "като по учебник". Накрая успях да го убедя да се качи с мен в колата и да направи "жива диагностика", в движение, във всички режими /ниски обороти, средни, високи/, като съпостави вървежа на бензин с този на газ. Най-после призна че разликата между двете горива на практика е наистина осезаема и диагностицира проблема - недостатъчно налягане на газта. Затова колата в ниските си е вървяла почти без никаква разлика, но в средните и по-високите се задъхваше сериозно - не е стигала газ. На практика наистина вървеше като кола 90-100 коня и направо бях като болен докато не се откри този проблем. След като коригира налягането, направихме нови настройки в движение, които към настоящия момент смея да кажа че са перфектни. Както вече споменах, разлика между бензин и газ почти не може да се усети, а ако я има, то тя е пренебрежимо малка. Сега вече повечето от тези 150 коня са си там, за разлика от преди, когато по мои лични субективни усещания съм карал не повече от 90-100 коня.
Накрая успях да го убедя да се качи с мен в колата и да направи "жива диагностика", в движение
Просто няма друг начин,обикновено не го правят,защото отнема време.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Student_pravo написа:Здравейте отново! Тъй като получих много запитвания на лично съобщение къде е бил проблемът и съответно как се е разрешил, реших да публикувам отговора си направо в темата, за улеснение на потребителите.
Не е редно да ти напомнят колегите на лични да споделяш проблемите. Ти би трябвало сам да се сетиш. Иначе защо сме форум? Като крием решенията на проблемите по автомобилите ни. Нали знаеш за ябълките и идеите?
Ако аз имам една ябълка и ти имаш една ябълка - двамата имаме по една ябълка. Ако аз имам една идея и я споделя с теб и ти имаш идея и я споделиш с мен - така и двамата имаме по две идеи.

Върни се в “Автогазови уредби”