Проблем при работа на газ - Passat b3 2Е

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем при работа на газ - Passat b3 2Е

Мнениеот danielmihov » Сря 15 авг 2012 21:08

Драги колеги сбъдна се най-лошият ми кошмар.Не,не да остана без спирачки или да не бачка климатика.Говоря за най - лошия кошмар на всеки който кара бензинов автомобил с газова уредба,а именно да не може да кара на газ.
Всичко започна началото на лятото когато от време на време когато загрее не искаше да върви на газ.Паля си на бенз.След малко включвам на газчица и всичко е наред.Работи екстра, даже ми завиждат .ОБАЧЕ (винаги има едно "обаче") ако изгася и се опитам пак да тръгна на газ цялата илюзия за по-евтина возия тутакси приключва.Или с други думи работи само на бенз и все едно няма никаква газ.Клапаните са сменени.Не мога ПОВЕЧЕ загубих съня си.Вие сте ми последната надежда.Дано има някой препатил да каже къде е проблема. death

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при работа на газ - Passat b3 2Е

Мнениеот bachest » Чет 16 авг 2012 0:04

Не бой се колега, ножа е гумен! (имаше една такава приказка).
За по-доброто вникване в спецификата на проблема, запознай ни по-подробно с АГУ-то (Автомобилна Газова Уредба) на твоя автомобил - обикновена газова или газов инжекцион? И конкретно какви манипулации по АГУ-то си извършвал?

Има отделен раздел във форума за газифицираните - viewforum.php?f=22
Потърси из темите, може да излезе нещо полезно. :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 16 авг 2012 0:42

Ако гасенето е скоро след преминаването на газ, последващото палене на газ е меко казано отврат, просто двигателя се е удавил с течна газчица с оглед не добре загрелия изпарител. Така поне е при мен на инжекциона с обикновената газова уредба, не знам как е при газовия инжекцион.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 16 авг 2012 13:26

Драги колега danielmihov, описанието на проблема ти е достойно за художествено произведение, но не и за "Технически форум за Пасат". С по-малко, но точни думи (когато се описва технически проблем, трябва да се мисли, не е като да пишеш писмо на приятелката си или "кратък разказ")можеше да дадеш информация за вида на газовото устройство,марката и модела на компонентите му ( изпарител, клапани, многофункционален клапан(сонда), кой е сменял клапаните(дали не е възможно да е допуснал грешка)...).
Очевидно е най-добре да потърсиш в "Автогазови устройства" при кого от изявените майстори да отидеш, макар че, гледам, колегите са започнали да разгадават проблема ти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 16 авг 2012 15:26

К.Одаджийски написа:Ако гасенето е скоро след преминаването на газ, последващото палене на газ е меко казано отврат, просто двигателя се е удавил с течна газчица с оглед не добре загрелия изпарител. Така поне е при мен на инжекциона с обикновената газова уредба, не знам как е при газовия инжекцион.

Колега, може и да съм в грешка, ама не ми звучи правдоподобно това, което описваш, особено при тези температури навън. Действително е добре колегата пуснал темата да даде малко инфо за изпарителя си (предполагам ел.), за да може да се разнищи проблемът. Когато запаля незагряла колата си от гаража и я изкарам навън я гася, после затварям, заключвам и я паля пак през топлите сезони, проблеми не съм имал. При ел.изпарителите се пускаше "порция" газ при подаване на контакт с ключа. Ако там нещо има скрита греда и се получава инфекция... :roll:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 авг 2012 15:51

danielmihov написа:Драги колеги сбъдна се най-лошият ми кошмар.Не,не да остана без спирачки или да не бачка климатика.Говоря за най - лошия кошмар на всеки който кара бензинов автомобил с газова уредба,а именно да не може да кара на газ.
Всичко започна началото на лятото когато от време на време когато загрее не искаше да върви на газ.Паля си на бенз.След малко включвам на газчица и всичко е наред.Работи екстра, даже ми завиждат .ОБАЧЕ (винаги има едно "обаче") ако изгася и се опитам пак да тръгна на газ цялата илюзия за по-евтина возия тутакси приключва.Или с други думи работи само на бенз и все едно няма никаква газ.Клапаните са сменени.Не мога ПОВЕЧЕ загубих съня си.Вие сте ми последната надежда.Дано има някой препатил да каже къде е проблема. death

А пробвал ли си да запалиш направо на газ? Ако не, опитай и кажи как е. Кои клапани си сменял и каква марка са? Какъв ти е изпарителя?

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Чет 16 авг 2012 19:07

Проблема е решен тъй да знаете.Оказа се ,че пичовете в сервиза където ми оправяха колицата са ми сложили клапан втора ръка при положение че нов е 26 кинта.Та спрях пред един магазин и на място смених клапаните за газта.Този който е на изпарителя "BRC" и другия.Тъй като имам само 2.Газовата е обикновена не е инжекцион. :banana :012:

Върни се в “Автогазови уредби”