Проблем с маслото на двигателя на Голф 4 , 1.6 ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с маслото на двигателя на Голф 4 , 1.6 ?
Сменяй гумичките и си свиркай!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,дано се оправи с гумички.Обаче за километрите бъди сигурен ,че поне 100 си отгоре.Сегашната ми кола е 6 годишна и показва 140 000 .Поне 100 има отгоре ,аз не съм наивен!!
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
То това с километрите гледа ли го още някой.
Тя колата не си ги знае, та ние ли.
Тя колата не си ги знае, та ние ли.
Колега, не искам да те отчайвам, но това което ще ти напиша няма да ти хареса, дано твоят случай да е различен.
Аз имам подобен проблем, за 1000 км. доливам около 1/2 л.(голф 4 1.6 АКЛ) Първоначално и аз се надявах да мина само с гумички и отидох в Герман, където Никси ми измери компресията на цилиндрите, каза че е нормална, но въпреки това, базирайки се на неговия опит каза, че тоя мотор по-често страда от спечени маслени сегменти, отколкото от гумички на клапаните.
След дълги размисли реших да сменя гумичките, тъй като не е много сложно и скъпо, но не постигнах желания резултат. Старите гумички бяха доста напукани и твърди, но проблемът си остана. Следя с интерес всички подобни теми свързани с разход на масло на тоя мотор, и до сега никой не се е похвалил да е минал само с гумички (или поне аз не съм чул за такъв) тук има няколко такива теми, в шкода форума също, все сегменти се сменят, също така познавам още двама човека със същата история и същия двигател. Вероятно и аз ще сменям сегменти в един момент но не се знае точно кога.
Дано при теб да са само гумички.
Усех!
Аз имам подобен проблем, за 1000 км. доливам около 1/2 л.(голф 4 1.6 АКЛ) Първоначално и аз се надявах да мина само с гумички и отидох в Герман, където Никси ми измери компресията на цилиндрите, каза че е нормална, но въпреки това, базирайки се на неговия опит каза, че тоя мотор по-често страда от спечени маслени сегменти, отколкото от гумички на клапаните.
След дълги размисли реших да сменя гумичките, тъй като не е много сложно и скъпо, но не постигнах желания резултат. Старите гумички бяха доста напукани и твърди, но проблемът си остана. Следя с интерес всички подобни теми свързани с разход на масло на тоя мотор, и до сега никой не се е похвалил да е минал само с гумички (или поне аз не съм чул за такъв) тук има няколко такива теми, в шкода форума също, все сегменти се сменят, също така познавам още двама човека със същата история и същия двигател. Вероятно и аз ще сменям сегменти в един момент но не се знае точно кога.
Дано при теб да са само гумички.
Усех!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
vito9 написа:Усех!
Това със спечените сегменти се оправя без разглобяване и смяна. Нещата не са толкоз страшни и черни.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Може просто да е масло менте,а не да е проблем с двигателя!
muns61 написа:Това със спечените сегменти се оправя без разглобяване и смяна. Нещата не са толкоз страшни и черни.
Как може да се оправи, колега? Чувал съм, че се налива нещо в цилиндрите, но ми звучи несериозно и не съм се задълбочавал да търся повече инфо. Ти пробвал ли си някаква подобна методика и имало ли е резултат?
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Имам 1.4 16v 2000. След покупката смених масло с наливно 10/40(майстора на всички слагал от него!). Обаче за по-малко от 6 000км ми изгоря над 2 литра масло! Ходих при него и ми каза сегменти ала бала, туй онуй , и около 1000лева. Смених маслото с кастрол 10/40 ориджинале, до сега изминах малко над 1000км и без да е мръднал масълцето, като се има в предвид , че карам с около 160km/h почти всеки ден на магистралката... преди това карах със 120 и на 1000км ми падаше маслото от половината до почти минимума....
Дано да е от маслото колега. Но ако не е правил ремонт , предния собственик ще да е сегменти.. :/
Дано да е от маслото колега. Но ако не е правил ремонт , предния собственик ще да е сегменти.. :/
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
vito9 написа:muns61 написа:Това със спечените сегменти се оправя без разглобяване и смяна. Нещата не са толкоз страшни и черни.
Как може да се оправи, колега? Чувал съм, че се налива нещо в цилиндрите, но ми звучи несериозно и не съм се задълбочавал да търся повече инфо. Ти пробвал ли си някаква подобна методика и имало ли е резултат?
Като ти звучи несериозно, разглобявай. Един ремонт със смяна на бутала и сегменти звучи доста сериозно, нали?
А за технологията, ползвай търсачката. Няколко пъти съм го обяснявал.
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
vito9 написа:muns61 написа:Това със спечените сегменти се оправя без разглобяване и смяна. Нещата не са толкоз страшни и черни.
Онова дето се налива в цилиндрите и звучи несериозно се казва газ за горене. Във форума има доста изписано по темата. Просто четете.
Чел съм една такава тема, но беше отдавана (сега не можах да я намеря) и ми се струва, че това с газта го има като препоръка, но нямаше писано след процедурата какъв е бил резултатът. Това, че е несериозно не исках да прозвучи като заяждане, просто ми се струва, че е прекалено хубаво, за да е истина. Някой правил ли го е и какъв е бил резултатът? Иначе и аз мисля да го пробвам, но все не ми остава време.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
1.6 акл същата работа. Карам я 4 месеца. Налях кастрол 10/w40 гори 300мл на 1000 км. Но сега стои на мин вече 1000 км и не го пипа. Всяка сутрин го проверявам ще видим какво ще излезе.
- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте хора.
Ще сменя гумичките и след това то ще си покаже какво е.
Ще сменя гумичките и след това то ще си покаже какво е.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Много оплаквания от тия мотори!!Като си търсих кола даже не съм ги поглеждал.Едно приятелче я взе ,почти като нова и пак му създаде доста проблеми.Е неговата беше 1,4!
- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте !
batmit ще ти бъда благодарен ако споделиш по-нататък какво е станало.
batmit ще ти бъда благодарен ако споделиш по-нататък какво е станало.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”