преди
след

Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Barandy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да си полираме джантите.
Колеги, понеже никой не ми отговори, ще си позволя пак да попитам, защото наистина ми е важно:
1. Някой може ли да ми каже откъде в Пловдив или Пазарджик да си закупя кубче зелена паста за полиране и с нея мога ли да лъсна почналите да матират джанти? Или да търся на Lechler - и откъде евентуално?
2. Някой ползвал ли е тия "нанотехнологии" и имат ли ефект за запечатване на полирани джанти?
Мерси предварително!
1. Някой може ли да ми каже откъде в Пловдив или Пазарджик да си закупя кубче зелена паста за полиране и с нея мога ли да лъсна почналите да матират джанти? Или да търся на Lechler - и откъде евентуално?
2. Някой ползвал ли е тия "нанотехнологии" и имат ли ефект за запечатване на полирани джанти?
Мерси предварително!

Последна промяна от Barandy на Вто 14 авг 2012 19:38, променено общо 1 път.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
потърси малко по назад във темата един колега от Асеновград предлагаше да изпрати ако на някой му е нужно 

- Barandy
- Автомобил:
- Двигател:
ReCaRo` написа:някой да знае, къде в Пловдив може да се намери зелената паста
Колега, ти намери ли паста в Пловдив? Ако да - къде и каква, МЕРСИ!
Ето го колегата от Асеновград, сега ще му пиша да видим какво предлага.f1ka написа:Някой ако иска паса от тази която се полират джантите да звъни на 0894 35 32 31. Ще му купя и ще е пратя по еконт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също бях качил мейл на човек който продава таката паста,малко по назад в темата. А за нанотехнологията, ползвай смело, пак е писано назад в темата.
Пичове тука в Самоков има един ножар който е от Костенец всеки понеделник е в града има от руската ГОЙ зелената половин калъп го дава към 10 кинта. А и тук има http://prodavalnik.com/pasta-goi-i8608495
- Barandy
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за линка, колега! Тази паста пише "средна", на мен не ми ли трябва някаква супер фина?
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разходи се до Бриколаж и си купи комплект кафява и синя паста! Кафявата е по грубата а синята е да финално полиране!
Джантите по горе са търкани с нея и е екстра даже без много старание Точа си ножовете вкъщи и за полирането накрая ползвам точно тази зелената

- Barandy
- Автомобил:
- Двигател:
Много ти благодаря!niki7010 написа:Разходи се до Бриколаж и си купи комплект кафява и синя паста! Кафявата е по грубата а синята е да финално полиране!
- Огито Ангелов
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подобен случай с още по тежки показатели!!! Джанти,някакви,Тайвански,съвсем по женски знам само че са за Ауди! Имат 20 добре подострени спици на които в основата растоянието е на 2мм от борда,а в най широката си част 5мм! Няма шанс да се бръкне с пръсти и шкурка,още по малко да влезне шайба за полиране! Какво решение намерих! Сваляне на лака с четка за рисуване и Боди 700,внимателно отстраняване на лака,за да не се нарани полирания заводски борд,след което,се започна оправянето на ръбът на борда и достъпната част,като оставих около 1см до спиците,без да го търкам! В крайна сметка се опитах да полирам с преливане от това което беше заводски полирано и това което полирах аз! Най накрая се минават и двете части с мека и тънка вентилирана шайба и финализираща паста за да се оеднаквят двете части! Ето и малко снимки!
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Снимка от нета

- Огито Ангелов
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT
Stefan написа:Снимка от нета![]()

От ляво е BBS RC 090/030(двукомпонентна джанта), a от дясно липа е от BBS RS/RF(трикомпонентна джанта).

- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
да имат разлика, но ако се вгледаш и знаеш моделите.. иначе смятай, че са еднакви.