van4ote в раздела Сервизи писа, че прави авт. вкл. на светлините. Мисля по-нататък да се възползвам.
А за дневните светлини... http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-li-s ... e-svetlini

Б5.5 въпрос за светлините - автоматично включване
Re: Въпрос за светлините - автоматично включване на Б5.5
преди малко си пуснах тая опция на пасат б6
. хубавото е че няма шанс да ги забравиш и че може да се регулира осветеността. това което много не ми допадна е че както нормалните къси светлини като са включени постоянно така и тия като дам на контакт и се включват. надявах се да се включват няколко секунди след като запаля
.
Тая другата опция дето е описана че се включват след пускане на ръчната малко не и разбрах смисъла. нещо не схващам защо винаги трябва да дръпваш ръчната като си спрял.

Тая другата опция дето е описана че се включват след пускане на ръчната малко не и разбрах смисъла. нещо не схващам защо винаги трябва да дръпваш ръчната като си спрял.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
В някой държави например UK е задължително винаги, когато спираш да дърпъш ръчната...
Последна промяна от rocky на Пет 17 авг 2012 0:29, променено общо 1 път.
па как ще те разберат на ръчна ли си или не. някак си ми звучи глупаво ама ОК - съгласявам се че вероятно може и да е полезно това с ръчната. просто аз не съм свикнал да я използвам освен ако не спирам под наклон по-голям от 5-7 градуса. според мен на скорост е по-добре но това си е мое мнение 

Друга разлика между така включените дневни светлини и от копчето за късите е че не ти светят подсветките на километража, навигация и т.н. което от друга страна перфектно се комбинира с автоматичното включване на късите при притъмняване навън.
За всички с Passat B5.5 има просто и безплатно решение, сваля се капака на бушоните, след което се демонтира кората под ключа за фаровете. Сега можете да извадите ключа за фаровете и да разсъедините буксата зад него. Направете мост между 3-то и 4-то краче и затворете буксата. Сглобете всичко обратно и сте готови. Когато дадете на контакт само късите ви светлини(нищо друго) ще светят. За да е перфектно това решение е необходимо да се добави и DRL модул, който реагира на 13.1V т.е. късите светлини светват след като запалите двигателя. Такива модули се продават за около 25-30лв. Безплатното решение има само един недостатък и той се проявява в комбинация от слаб(отиващ си) акумулатор и ксенонови светлини когато е възможно при стартиране на двигателя една от двете светлини да изгасне.
Привет,
при мен моста е между 1-во и 4-то краче на буксата, след подаване на контакт светят само къси светлини, както колегата е упоменал. Става въпрос за Пасат Б5.
Хубав ден!
при мен моста е между 1-во и 4-то краче на буксата, след подаване на контакт светят само къси светлини, както колегата е упоменал. Става въпрос за Пасат Б5.
Хубав ден!

колега, между кои цветове кабели се прави моста, че при мен нещо не става?
Иначе това си е перфектно решение.
bbosh1 написа:колега, между кои цветове кабели се прави моста, че при мен нещо не става?
Между "жълт" и "жълт с черна ивица".
Мерси колега, стана и при мен. Забелязах, че заедно с късите се включва и осветлението на номера, но това не е проблем. Решението е супер лесно и работи без никакви преправяния. Единствения минус е, че късите светват на контакт, а не след като запали двигателя, но така е направено и при фабричните ДРЛ. При ксенон е малко кофти, но за халогенни фарове си е ок.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
А какво се случва при завъртане на копчето за стандартно включване на фаровете при такъв мост?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Не гаснат ако това се чудиш.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Не нещо по възпламеняващо. 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ако не се направи като хората и почне да искри като нищо може да стане беля, но ако връзката е хубава и сечението на проводника е съобразено с консумацията не би трябвало да има проблеми.
- k_borisow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, и при мен се получи както е казал stoyand, като аз добавих и едно реле за време със закъснение около 30 секунди. Имам обаче следния проблем, понеже взех плюс за да захраня релето от първи крак на куплунга за фаровете сега като го завъртя на положение габарит ми светят и късите светлини. Мога ли да взема плюс от друго място (кое е то) така че да се избегне този проблем и при завъртане на ключа в положение габарит да не светят и късите светлини а да си работи както преди? Благотаря предватително.