Здравейте колеги,
На скоро се сдобих с Пасат В6. Като при всяка нова кола, започнах детайлно да се запознавам с оборудването на автомобила. Колата е внос от Германия и съответно книжката е на немски. Отидох до Porsche Sofia и си купих книжка на български език. Разучих я изцяло, но има едни бутони, които не фигурират нито в немската, нито в българската книжка.
Намират се на козолата, от която се управлява шибидаха и осветлението на автомобила. Има 3 бутона (виж прикачената снимка). Един голям, на който е изобразен микрофон, получаващ сигнал и два малки, като единия малък е с "i", като за информация, а другият е с гаечен ключ.
Единственото, което установих за тях е, че когато има включен телефон, реагира само големия бутон, с микрофона и като го натиснеш отговаря "Say a command" (кажи команда) и каквото и да кажеш, никакъв ефект... Дори пробвах на английски и немски най-елементарното, което се сетих, да набере телефон, който ми е запаметен на бързото набиране примерно "Call Ivan" или "Rufen Stela", но нищо...
Ще се радвам, ако някой ми разясни функциите на тези бутони.
Бутони с неизвестна функция на Пасат В6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бутони с неизвестна функция на Пасат В6
Бутона с микрофончето е за гласово набиране на телефонен номер,за целта трябва да владееш добре английски или немски
а за другите две бутончета за сега нищо не мога да ти кажа но ще ги разуча и ще ти кажа,и аз ги имам тия.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тоя гаечен ключ ми прилича като на бутон с който да си извикаш пътната помощ или директна помощ от официалния сервиз примерно. Естествено в немско това сигурно го има като екстра, но тук едва ли би работило.
последния коментар ме разцепи
бутон за бързо набиране на пътната помощ или сервиза. VW са като Tefal - мисли за всичко 

-
- Автомобил:
- Двигател:
http://vwts.ru//vw_doc2/passat_variant_2006_rus.pdf
51 страница
E275 Кнопка вызова техпомощи
E276 Кнопка аварийного вызова
http://vwts.ru/vw_passat6_3c.html - има други ръководства... Дано да послужат!...
51 страница
E275 Кнопка вызова техпомощи
E276 Кнопка аварийного вызова
http://vwts.ru/vw_passat6_3c.html - има други ръководства... Дано да послужат!...
-
- Автомобил:
- Двигател:
J_O_E написа:Бутона с микрофончето е за гласово набиране на телефонен номер,за целта трябва да владееш добре английски или немски...
Е именно де, аз това написах:
kiromastera написа:Единственото, което установих за тях е, че когато има включен телефон, реагира само големия бутон, с микрофона и като го натиснеш отговаря "Say a command" (кажи команда) и каквото и да кажеш, никакъв ефект... Дори пробвах на английски и немски най-елементарното, което се сетих, да набере телефон, който ми е запаметен на бързото набиране примерно "Call Ivan" или "Rufen Stela", но нищо...
Ама греда

eagle171717, благодаря много

Сега остава само да разконспирираме командата за гласово набиране

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На моя Пасат го има това. Трябва телефонът ти да е свързан с автомобила посредством блутуут, създава се профил за всеки отделен сим, който се използва, при мен дава и "voice recognition active". След това, като натистнеш бутона с микрофона (при мен има и една звезда, която задейства същата функция от мултиволана), трябва да изписука, след което можеш да дадеш съответната команда. Ако кажеш нещо извън командите, или не кажеш нищо, ще ти изброи възможните команди.
При мен възможните команди са Dial Name, Dial Number, Store Name, Cancel, Redial, Add voice tag и т.н. не ги помня всичките. За да ползваш Dial Name, трябва предварително да си задал voice tag за съответното име, т.е. да си записал твоя глас за съответното име. Това трябва да става през съответното меню.
След като кажеш командата, компютърът я повтаря и след това казва "the name please". Казваш името, след което те пита "would you like to call ......." където точките са името, което си казал и го казва с твоя глас. Ако я вярно, отговаряш с "dial" или "yes". Ако не е разпознало правилно това, което си изговорил и спомене друго име, даваш команда "cancel". Тази команда може да се използва във всеки друг случай за прекъсване на използването на гласовите команди.
При Dial Number повтаря командата и казва "the number please", пре което трябва много внимателно, цифра по цифра да се каже номера, който искате да се набере. След това компютъра пита "would you like to call .......", където точките са номера, който си казал. Ако отговаря - процедурата с потвърждение, ако не - отказ. Такива работи.
При мен възможните команди са Dial Name, Dial Number, Store Name, Cancel, Redial, Add voice tag и т.н. не ги помня всичките. За да ползваш Dial Name, трябва предварително да си задал voice tag за съответното име, т.е. да си записал твоя глас за съответното име. Това трябва да става през съответното меню.
След като кажеш командата, компютърът я повтаря и след това казва "the name please". Казваш името, след което те пита "would you like to call ......." където точките са името, което си казал и го казва с твоя глас. Ако я вярно, отговаряш с "dial" или "yes". Ако не е разпознало правилно това, което си изговорил и спомене друго име, даваш команда "cancel". Тази команда може да се използва във всеки друг случай за прекъсване на използването на гласовите команди.
При Dial Number повтаря командата и казва "the number please", пре което трябва много внимателно, цифра по цифра да се каже номера, който искате да се набере. След това компютъра пита "would you like to call .......", където точките са номера, който си казал. Ако отговаря - процедурата с потвърждение, ако не - отказ. Такива работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
frec написа:последния коментар ме разцепибутон за бързо набиране на пътната помощ или сервиза. VW са като Tefal - мисли за всичко
И какво се оказа в крайна сметка

Преди да тръгнеш да се подиграваш, премисли, може да ти дойде друг акъл

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е точно както го е описал колегата dobrin, за което